
دونالد ترامپ در مصاحبهای مفصل با تایم، عملکرد خود در ۱۰۰ روز نخست دوره دوم ریاستجمهوریاش را «موفقیتآمیز» توصیف کرده است. او در این مصاحبه گفته است آمادگی دارد با رهبر جمهوری اسلامی ایران یا رئیسجمهور این کشور دیدار کند و اگر مذاکرات هستهای به توافق نینجامد، آماده است شخصاً آغازگر جنگ علیه ایران باشد. او در مورد جنگ اوکراین گفت: علت آغاز جنگ اصرار اوکراین به پیوستن به ناتو بود، به گفته ترامپ طرح صلح او بخشی از خاک اوکراین را به پوتین واگذار میکند و کریمه برای همیشه با روسیه خواهد ماند
دونالد ترامپ در مصاحبهای مفصل با تایم، عملکرد خود در ۱۰۰ روز نخست دوره دوم ریاستجمهوریاش را «موفقیتآمیز» توصیف کرده است، او در این مصاحبه در مورد مسایل مختلف جهانی و همچنین سیاست داخلی در آمریکا صحبت کرد. خلاصه ی قسمت هایی از این مصاحبه در زیر می آید:
ایران، مذاکرات هستهای و اسرائیل:
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، در مصاحبه با تایم گفت آمادگی دارد با رهبر جمهوری اسلامی ایران یا رئیسجمهور این کشور دیدار کند. او گفت اگر مذاکرات هستهای به توافق نینجامد، آماده است شخصاً آغازگر جنگ علیه ایران باشد.
ترامپ درباره روند مذاکرات اظهار خوشبینی کرد و گفت: «فکر میکنم با ایران به توافق خواهیم رسید.»
در واکنش به گزارشهایی که میگفتند او مانع از حمله اسرائیل به سایتهای هستهای ایران شده، ترامپ گفت: «من جلوی آنها را نگرفتم. فقط شرایط را برایشان راحت نکردم، چون فکر میکنم میتوانیم بدون حمله به توافق برسیم. امیدوارم بتوانیم. ممکن است مجبور به حمله شویم، چون ایران نباید به سلاح هستهای دست یابد. اما من نگفتم که نمیتوانند حمله کنند.»
او اضافه کرد: «در نهایت میخواستم تصمیم را به خودشان واگذار کنم، اما گفتم که ترجیح میدهم توافق حاصل شود تا اینکه بمبها روی مردم بیفتد.»
ترامپ در مورد این احتمال که نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، بتواند آمریکا را وارد جنگ با ایران کند، گفت: «ممکن است او وارد جنگ شود، اما ما به جنگ کشیده نخواهیم شد. آیا بدون تمایل خود وارد عمل میشوم؟ نه. اما اگر نتوانیم به توافق برسیم، ممکن است با میل خود وارد عمل شوم. اگر توافقی نباشد، خودم پیشقدم خواهم شد.»
ترامپ همچنین با انتقاد شدید از سیاستهای دولت جو بایدن درباره ایران گفت: «در دوران من، ایران پولی برای حماس و حزبالله نداشت. آنها کاملاً ورشکسته شده بودند. هیچ پولی نداشتند و به حماس گفته بودند که پولی در کار نیست.»
او افزود: «وقتی بایدن آمد و همه تحریمها را برداشت، اجازه داد چین و کشورهای دیگر نفت ایران را بخرند. ایران در چهار سال ۳۰۰ میلیارد دلار نقدینگی به دست آورد.»
ترامپ ادامه داد: «آنها دوباره شروع به تأمین مالی تروریسم کردند، از جمله حماس. حماس از کار افتاده بود. حزبالله از کار افتاده بود. ایران در دوران من هیچ پولی نداشت. من دولت بایدن را مقصر میدانم، چون بدون اینکه توافقی باشد، به ایران اجازه داد دوباره وارد میدان شود.»
جنگ اوکراین:
ترامپ در مصاحبه با تایم درباره جنگ اوکراین گفت او معتقد است «علت آغاز جنگ این بود که اوکراین شروع به صحبت درباره پیوستن به ناتو کرد.»
او در ادامه گفت که طرح صلحی که در حال پیگیری آن است، بخشی از خاک اوکراین را به ولادیمیر پوتین واگذار میکند. وی تاکید کرد: «کریمه برای همیشه با روسیه خواهد ماند.»
درباره اسرائیل و خاورمیانه:
ترامپ همچنین از دستاوردهایش در خاورمیانه دفاع کرد و گفت به پیشرفتهای بیشتری در زمینه صلح میان اسرائیل و اعراب امیدوار است.
او گفت: «عربستان سعودی به پیمان ابراهیم خواهد پیوست.» و اضافه کرد: «این اتفاق خواهد افتاد.»
ترامپ تاکید کرد اکنون بیشتر احساس اطمینان و جاهطلبی دارد و کمتر از گذشته محدود شده است. او گفت: «بار قبل برای بقا میجنگیدم، این بار برای دنیا میجنگم.»
عملکرد ۱۰۰ روزه
هر چند ترامپ عملکرد ۱۰۰ روزه خود را کاملا موفقیت آمیز ارزیابی کرده اما گزارش تایم نشان می دهد:
این دوره با بیسابقهترین حملات به نهادهای دموکراتیک، آزادیهای مدنی و نظم جهانی همراه بوده است.
ترامپ تغییرات نمادین زیادی در کاخ سفید داده، مانند جابهجایی پرترههای رؤسای جمهوری و نصب نقاشی مشهوری از خودش پس از سوءقصد نافرجام.
در ۱۰۰ روز نخست، ترامپ با صدور دستورات اجرایی گسترده:
بسیاری از نهادهای دولتی را تضعیف کرده، بیش از ۱۰۰ هزار کارمند فدرال را اخراج کرده،
مهاجران را بدون تشریفات قانونی به زندانهای سخت در السالوادور تبعید کرده،
به دانشگاهها، رسانهها و نهادهای حقوقبشری فشار آورده تا یا تسلیم شوند یا هزینههای سنگینی بپردازند.
همه متهمان حمله ۶ ژانویه به کنگره را عفو یا حکمشان را تخفیف داده است.
با استناد به وضعیت اضطراری، اختیارات کنگره در زمینه بودجه و تجارت خارجی را مصادره کرده و گاه حتی دستورات دیوان عالی را نادیده گرفته است.
در عرصه سیاست خارجی:
جنگ تجاری شدیدی به راه انداخته که بازارها را دچار بحران کرده،
تهدید به تصرف گرینلند و کانال پاناما کرده،
و مذاکراتی برای تغییر ترکیب جمعیتی غزه بهعنوان «ریویرای خاورمیانه» آغاز کرده است.
در داخل آمریکا:
نهادهای نظارتی مانند بازرسهای کل را برکنار کرده،
وزارت آموزش را عملاً تعطیل کرده،
و اطلاعات شخصی شهروندان را در قالب پروژهای زیر نظر ایلان ماسک بهنام DOGE تجمیع کرده تا برای اهداف سیاسی استفاده شود.
دادگاهها سعی کردهاند جلوی برخی از اقدامات ترامپ را بگیرند، اما او اغلب این احکام را نادیده گرفته است.
حمایت مردمی از ترامپ کاهش یافته و طبق نظرسنجی پیو، محبوبیت او به ۴۰٪ رسیده است.
ترامپ خود را در مسیر نجات کشور و جهان میداند. او میگوید این بار «برای دنیا میجنگد» نه فقط برای بقای خود. او هرگونه مقاومت نهادی را چالشی برای قدرت خود میبیند و از «شوک دادن» به ساختارهای سنتی آمریکا به عنوان یک استراتژی آشکار استفاده میکند.
منتقدان هشدار میدهند ترامپ در حال تبدیل کردن آمریکا به نمونههایی از دموکراسیهای فروریخته مانند مجارستان و ترکیه است. آنها میگویند که شکستن نهادها و تضعیف دموکراسی با سرعتی بیسابقه در حال وقوع است.
ترامپ در این دوره با شدت بیشتری نسبت به دوره نخست خود عمل کرده و در حال پیشبرد چشمانداز خود از قدرت اجرایی نامحدود است. هنوز مقاومتهایی در برابر او وجود دارد، اما تحلیلگران نگرانند که واکنش نهادهای مدنی و حقوقی کند و ناکافی باشد.
یک پاسخ
این هم از الطاف بعضی نیروهای سیاسیست که هنگامی که با حاکمان میانه رو و ضد فاشیست طرف میشوند ( اصلاح طلبان در ایران و دموکرات ها در امریکا) فاشیست نبودن آنان را دلیل ضعف آنان گذاشته, بدون توجه به آلترناتیو موجود با تضعیف و حمله و بی اعتبار ساختن این حاکمان بیشترین خدمت را به دست راستی های فاشیست میکنند. دنیای عجیبی شده. فلسطینیان ساکن امریکا به عنوان اعتراض به حمایت بایدن از اسرائیل به او رای ندادند و ایرانیان سلطنت طلب به عنوان اعتراض به حمایت بایدن از جمهوری اسلامی به او رای ندادند. پیروزی ترامپ و عملکرد ۱۰۰ روزه ایشان مبارکشان باشد.