چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴

چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴

انتخابات آلمان؛ حزب چپ اول در میان زیر ۱۸ ساله ها

اینس شوردتنر، یکی از روسای حزب چپ آلمان؛ او در حالی که حزب چند هفته پیش با خطر از دست دادن تمام نمایندگی های خود در بوندستاگ مواجه بود، در پایان مبارزات انتخاباتی، بازگشت دوباره ای را تجربه می کند

در آلمان، حزب چپ (Die Linke) قبل از انتخابات پارلمانی به پیشرفت خود ادامه می‌دهد و در میان جوانان به حزب اول تبدیل می‌شود

این حزب که در پایان کارزار انتخاباتی خود موفقیت چشمگیری داشته، در یک رأی‌گیری آزمایشی تنها چند روز قبل از انتخابات بوندستاگ؛ در میان افراد زیر ۱۸ سال در صدر قرار گرفته است،

روزنامه اومانیته می نویسد: این رأی‌گیری به عنوان یک تمرین مدنی قبل از هر انتخابات بوندستاگ برگزار می‌شود. حدود ۱۷۰ هزار جوان زیر ۱۸ سال دعوت شدند تا در این رأی‌گیری شرکت کنند، گویی که حق رأی دارند. برخلاف پیش‌بینی‌ها، در حالی که در انتخابات قبلی حزب سبزها بیشترین آرا را به دست آورده بود، این بار حزب چپ (Die Linke) توانست در میان جوان‌ترین رأی‌دهندگان به پیروزی بزرگی دست یابد.

با ۲۰.۸ درصد آرا، این حزب از حزب سوسیال دموکرات (SPD) با ۱۷.۹ درصد، اتحاد دموکرات‌مسیحی/سوسیال‌مسیحی (CDU/CSU) با ۱۵.۷ درصد و حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD) با ۱۵.۵ درصد پیشی گرفت. هرچند این رأی‌گیری نماینده کامل جامعه نیست، اما نشان‌دهنده یک روند واقعی است. این نتیجه تأییدکننده رشد مجدد حزب چپ در پایان کمپین انتخاباتی برای انتخابات پارلمانی ۲۳ فوریه است، در حالی که چند هفته پیش این حزب با خطر حذف کامل از بوندستاگ روبه‌رو بود.

جوانانی که از شکستن سد دفاعی در برابر راست افراطی خشمگین‌اند

با این که باید در تحلیل این نوع رأی‌گیری‌ها و نظرسنجی‌ها محتاط بود، اما افزایش پویایی حزب چپ کاملاً مشهود است. مواضع روشن این حزب در دفاع از عدالت اجتماعی و صلح نقش مهمی در این رشد ایفا کرده است. اما مهم‌تر از همه، بسیج عمومی علیه همکاری با راست افراطی بیشترین بازتاب را به‌ویژه در میان جوانان آلمانی داشته است.

یکی از عواملی که تأثیر زیادی در این موضوع داشت، سخنرانی پر احساس و قاطعانه هیدی رایشینک، نماینده جوان حزب چپ و نامزد صدراعظمی این حزب بود. او در اواخر ژانویه، در صحن بوندستاگ، به شدت علیه تصمیم فریدریش مرتس، رهبر CDU/CSU، که موانع دموکراتیک در برابر AfD را کنار گذاشته بود، موضع گرفت. این اقدام باعث بیداری سیاسی و افزایش جسارت شهروندی در بین جوانان شد. مرتس عامدانه از AfD حمایت کرد تا بتواند یک قطعنامه برای بستن مرزها و تصویب قانونی علیه پیوستن اعضای خانواده مهاجران را به تصویب برساند.

واکنش‌های تند به حزب BSW

زارا واگن‌کنشت و حزب جدیدش (BSW) که از راست‌ها و راست افراطی حمایت کردند، با انتقادات شدید مواجه شدند، حتی برخی از اعضا و یکی از نمایندگان این حزب در پارلمان اروپا اعلام کردند که از این حزب جدا می‌شوند. در نتیجه، اکنون BSW با خطر عدم عبور از حد نصاب ۵ درصدی برای ورود به بوندستاگ مواجه است.

حزب چپ در مسیر صعود

هیدی رایشینک با موضع‌گیری خود فراتر از حزب چپ، حمایت گسترده‌ای را جلب کرده است. بسیاری از تحلیل‌گران سیاسی موضع قاطع او را در تضاد با تردید و دودلی نمایندگان حزب سوسیال دموکرات (SPD) و حزب سبزها می‌دانند، زیرا آنها در حالی که تلاش کردند تصمیم مرتس را محکوم کنند، در عین حال نمی‌خواستند به احتمال ائتلاف با او در دولت آینده ضربه بزنند.

در این میان، رسانه‌های مستقل تأکید کرده‌اند که در شرایطی که بسیاری از رسانه‌ها تحت تأثیر میلیاردرها قرار دارند، حزب چپ همچنان بدون حمایت مالی از سوی ثروتمندان بزرگ، در تلاش برای حفظ موقعیت خود است.

دو سیاستمدار ناامید از حزب BSW به حزب چپ بازگشتند

روزنامه آلمانی اشپیگل نیز در گزارشی نوشت: حزب زارا واگن‌کنشت (BSW) با بحران مواجه است. این حزب برای ورود به بوندستاگ تلاش می کند، اما اکنون دو سیاستمدار محلی از امدن دوباره به حزب چپ بازگشته‌اند.

اشپیگل می نویسد: افزایش حمایت از حزب چپ و کاهش محبوبیت حزب زارا واگن‌کنشت در یک مورد مشخص در شهر امدن، ایالت نیدرزاکسن، آشکار شده است. طبق یک گزارش، دو عضو شورای شهر که سال گذشته از حزب چپ به BSW پیوسته بودند، اکنون این حزب را ترک کرده و دوباره به حزب چپ بازگشته‌اند. روزنامه «نوردوست-تسایتونگ» نخستین‌بار این خبر را منتشر کرد.

این روزنامه گزارش داده است که از این پس، لارس مننگا و استفان لویتینز دوباره به نمایندگی از حزب چپ در شورای شهر امدن فعالیت خواهند کرد. مننگا در این باره گفت: «من از حزب BSW ناامید شده‌ام.» او افزود که در سال گذشته یکی از ۴۰۰ عضو نخست این حزب بوده که در برلین تأسیس شده است. طبق این گزارش، مننگا از ساختارهای داخلی حزب زارا واگن‌کنشت انتقاد کرده و گفته است: «ما می‌خواستیم فعال باشیم، اما ساختارهای BSW بسیار ضعیف هستند، به‌ویژه در نیدرزاکسن.» او اظهار داشت که نتوانسته شور و انگیزه خود را برای فعالیت سیاسی در این حزب عملی کند.

مشکلات داخلی و نارضایتی در BSW

حزب BSW سیاست پذیرش بسیار سخت‌گیرانه‌ای دارد که مستقیماً تحت مدیریت رهبر حزب، زارا واگن‌کنشت، قرار دارد. در حال حاضر، این حزب فقط حدود ۲۰۰۰ عضو رسمی دارد، در حالی که ۲۷,۰۰۰ نفر به عنوان حامیان منتظر عضویت رسمی هستند. این سیاست سخت‌گیرانه باعث نارضایتی و خشم بسیاری از اعضای سابق شده است.

لارس مننگا همچنین مواضع BSW در مورد سیاست مهاجرتی در بوندستاگ را مورد انتقاد قرار داده است. او گفت که رأی‌گیری در بوندستاگ درباره قانون محدودیت ورود مهاجران، که در آن ۷ نفر از ۱۰ نماینده BSW به آن رأی مثبت دادند، دلیل اصلی او برای ترک این حزب بود.

بحران BSW در نظرسنجی‌ها

حزب BSW در نظرسنجی‌ها معمولاً زیر ۵ درصد یا در همان حدود قرار دارد. این حزب اخیراً چندین عضو بلندپایه خود را در ایالت بایرن از دست داده است.

بیانیه رسمی در اینستاگرام

لارس مننگا در حساب اینستاگرام خود درباره بازگشتش به حزب چپ توضیح داده است. او نوشت: «من و همکارم در شورای شهر، استفان لویتینز، بار دیگر تصمیم گرفتیم که حزب خود را تغییر دهیم. این تصمیم را آگاهانه و در این مقطع زمانی گرفتیم. فارغ از نتیجه انتخابات، چه BSW به بوندستاگ راه پیدا کند و حزب چپ نه، یا بالعکس، این تصمیم ما را تحت تأثیر قرار نخواهد داد.»

او در ادامه دلیل این تصمیم را چنین بیان کرد: «در ماه‌های اخیر دیگر احساس راحتی نداشتم. من دیدگاه‌های مشخصی درباره سیاست اجتماعی و عادلانه دارم و نمی‌توانم در این زمینه مصالحه‌های زیادی بکنم. اما در BSW مجبور بودم این کار را انجام دهم.»

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *