دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

چه کسانی در آلمان تصمیم می گیرند؟ هزینه لابیگری به حدود یک میلیارد یورو در سال رسید

چه کسانی در پارلمان و دولت فدرال آلمان بر قانون‌گذاری تأثیر می‌گذارند؟ از ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی این موضوع در سامانه ثبت لابی‌گری (Lobbyregister) ثبت می‌شود.

دویچه وله گزارش داد: اکنون جدیدترین گزارش نهاد مسئول این سامانه در پارلمان آلمان نشان می‌دهد انجمن‌ها، شرکت‌ها و سایر گروه‌های ذی‌نفع در سال گذشته میلادی (۲۰۲۴) حدود یک میلیارد یورو برای فعالیت‌های خود در این کشور هزینه کرده‌اند.

در این گزارش، هزینه‌های مالی از جمله برای نیروی انسانی، هزینه‌های اجرایی و نمایندگی در سال ۲۰۲۴ بیش از ۹۱۰ میلیون یورو ذکر شده است. این مبلغ در سال ۲۰۲۳ حدود ۸۸۲ میلیون یورو و در سال ۲۰۲۲ حدود ۷۸۷ میلیون یورو بوده است.

طبق این گزارش، کل مبلغ احتمالا حتی بالاتر از این‌ها است، زیرا برخی از گروه‌های ذی‌نفع، مانند سازمان‌های کارفرمایی، اتحادیه‌های کارگری و جوامع مذهبی، از الزام ثبت نام در فهرست لابی‌گری پارلمان آلمان مستثنی هستند.

ثبت لابی‌گری قرار است نشان دهد چه کسانی بر تصمیمات سیاسی و قانون‌گذاری تأثیر می‌گذارند. با یک اصلاح قانونی که از روز اول مارس ۲۰۲۴ اجرایی شد، الزامات گزارش‌دهی درباره فعالیت‌های لابی‌گری گسترش یافت. مثلا از آن پس، ارتباطات با کارکنان نمایندگان پارلمان و همچنین مدیران بخش‌های وزارتخانه‌های فدرال آلمان نیز ثبت می‌شود.

مشخص نیست که یک لابی‌گر دقیقاً با کدام نماینده پارلمان صحبت کرده است، زیرا چنین اطلاعاتی برای ثبت الزام‌آور نیست. با این حال، برای جلوگیری از سوءاستفاده از اطلاعات در صورت تغییرات شغلی و پرهیز از تعارض منافع و به قصد شفاف‌سازی روابط، از زمان اصلاح قانون، سوابق عضویت، سمت‌ها و مسئولیت‌های لابی‌گران مشخص‌شده در پارلمان، دولت یا نهادهای اداری فدرال طی پنج سال گذشته بررسی می‌شود.

تا روز ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی نام ۲۶ هزار و ۹۹۸ نفر در سامانه ثبت فعال لابی‌گری ثبت شده بودند. حدود ۹۵ درصد از این افراد که هر یک منافع گروه یا شرکتی را نمایندگی می‌کنند، در آلمان مستقر هستند. بیش از ۳۰ لابی‌گر نیز ساکن یکی از کشورهای بلژیک، ایالات متحده و هلند هستند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *