جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

روسیه می‌گوید نمی‌تواند طرح صلح آمریکا برای اوکراین را «در شکل فعلی‌» بپذیرد

مسکو طرح جدید صلح پیشنهادی آمریکا را برای کرملین غیرقابل قبول توصیف کرده؛ موضوعی که نشان می‌دهد دونالد ترامپ، با وجود وعده‌های خود برای پایان دادن به جنگ در اوکراین، از زمان آغاز دوره جدید ریاست‌جمهوری‌اش در ماه ژانویه، پیشرفت چندانی نداشته است.

به گزارش گاردین، سرگئی ریابکوف، مشاور سیاست خارجی ولادیمیر پوتین، گفت برخی از خواسته‌های اصلی روسیه در طرح پیشنهادی آمریکا برای پایان جنگ مورد توجه قرار نگرفته است. اظهارات او نشانه‌ای نادر از سوی روسیه بود که به بن‌بست اخیر مذاکرات با آمریکا بر سر اوکراین اذعان می‌کند.

ریابکوف در گفت‌وگو با مجله روسی «روابط بین‌الملل» که توسط رسانه‌های دولتی منتشر شد، گفت: «ما مدل‌ها و راهکارهایی که آمریکایی‌ها پیشنهاد داده‌اند را جدی می‌گیریم، اما نمی‌توانیم آن‌ها را در شکل فعلی‌شان بپذیریم.»

این اظهارات در حالی مطرح شد که ترامپ روز یک‌شنبه ناامیدی خود از پوتین را آشکار کرده و گفته بود از رفتار او «عصبانی» است. ترامپ تهدید کرد بر صادرات نفت روسیه تعرفه اعمال خواهد کرد.

ریابکوف افزود: «تمام آنچه اکنون داریم، تلاش برای یافتن نوعی چارچوب است که دست‌کم بتواند به یک آتش‌بس منجر شود – آن‌طور که آمریکایی‌ها در ذهن دارند. اما تا جایی که ما می‌بینیم، در این چارچوب‌ها جایی برای اصلی‌ترین خواسته ما وجود ندارد، یعنی حل مسائل مرتبط با ریشه‌های اصلی این درگیری.»

پوتین بارها به «علل ریشه‌ای» این درگیری اشاره کرده و آن را دلیل موضع سرسختانه خود در قبال هرگونه توافق احتمالی صلح در اوکراین دانسته است.

پوتین خواهان آن است که کی‌یف الحاق کریمه و چهار منطقه اشغالی در جنوب شرقی اوکراین را به رسمیت بشناسد، نیروهای خود را از این مناطق خارج کند، تعهد بدهد که هرگز به ناتو نخواهد پیوست و فرآیند خلع سلاح را بپذیرد.

در هفته‌های اخیر، رئیس‌جمهور روسیه به‌صورت علنی خواستار تغییر حکومت در اوکراین شده و مدعی شده ولودیمیر زلنسکی مشروعیت امضای توافق صلح را ندارد و اوکراین باید تحت حاکمیت سازمان ملل قرار گیرد.

در همین حال، ترامپ ظاهراً روز به روز بیشتر از عدم پیشرفت در تحقق وعده‌اش برای پایان دادن سریع به جنگ، خشمگین می‌شود. او قول داده بود که ظرف ۲۴ ساعت جنگ را به پایان می‌رساند، اما اکنون از رهبران روسیه و اوکراین ابراز ناامیدی می‌کند و در تلاش برای ایجاد آتش‌بس دچار چالش شده است.

اظهار نظر ترامپ مبنی بر اینکه از پوتین «عصبانی» است، تغییری محسوس در لحن او محسوب می‌شود؛ کسی که در گذشته بارها تحسین خود از پوتین را علناً ابراز کرده بود. البته ترامپ بعدها این لحن را تعدیل کرد و تا روز دوشنبه، اوکراین را به تلاش برای بازنگری در توافق اقتصادی با آمریکا متهم کرد.

کاخ سفید روز سه‌شنبه اعلام کرد که ترامپ از رهبران هر دو طرف جنگ ناراضی است.

با وجود سلسله نشست‌هایی که با میانجی‌گری آمریکا و مذاکرات موازی با روسیه و اوکراین در عربستان سعودی انجام شد و روی کاغذ به یک آتش‌بس ۳۰ روزه در حوزه انرژی منجر شد، هر دو طرف همچنان به حمله به زیرساخت‌های انرژی یکدیگر ادامه می‌دهند.

دولت ترامپ همچنین تلاش کرد آتش‌بسی در دریای سیاه برقرار کند، اما مسکو سعی کرد شروطی به آن بیفزاید، از جمله کاهش تحریم‌های اروپا – درخواستی که بروکسل به‌سرعت آن را رد کرد.

گریگوری کاراسین، نماینده روسیه در مذاکرات عربستان، هفته گذشته اذعان کرد طرفین نتوانسته‌اند پیشرفت قابل توجهی حاصل کنند و ممکن است مذاکرات تا سال آینده ادامه یابد.

با این حال، تیم ترامپ گفته همچنان متعهد به توقف جنگ است. ترامپ به شبکه NBC گفت که او و پوتین قصد دارند این هفته مجدداً با هم گفت‌وگو کنند.

الکساندر استوب، رئیس‌جمهور فنلاند، که آخر هفته گذشته با ترامپ وقت گذراند، گفت پیشنهادی مطرح کرده که برای اجرای آتش‌بس کامل از سوی پوتین، مهلت ۲۰ آوریل تعیین شود.

با این حال، منابع نزدیک به کرملین بر این باورند که مسکو بدون دریافت بخشی از خواسته‌هایش، احتمالاً آتش‌بس کامل را نخواهد پذیرفت. این خواسته‌ها شامل توقف کامل ارسال تسلیحات و اطلاعات از سوی آمریکا و متحدانش به اوکراین است.

فیودور لوکیانوف، تحلیل‌گر برجسته سیاست خارجی روسیه و رئیس شورایی که به کرملین مشاوره می‌دهد، گفت: «ما آماده‌ایم که مدتی دیگر به جنگ ادامه دهیم. ادامه جنگ – که ما به‌طور آهسته اما مطمئن در آن پیروز می‌شویم – به نفع ماست. به‌ویژه حالا که حامی اصلی اوکراین، یعنی آمریکا، ظاهراً در حال عقب‌نشینی است… چرا باید در چنین شرایطی عجله کنیم؟»

برچسب ها

محورهای اصلی اختلاف در دو سندی که رویترز به آن‌ها دست یافته است، شامل ترتیب رسیدگی به مسئله قلمروها، نحوه لغو تحریم‌ها علیه روسیه، تضمین‌های امنیتی و همچنین اندازه و ساختار ارتش اوکراین است. برخی از این تفاوت‌ها پیش‌تر توسط منابع آگاه از مذاکرات اشاره شده بود، اما اسنادی که رویترز دیده، برای نخستین‌بار این تفاوت‌ها را به‌طور کامل و شفاف آشکار می‌کند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *