جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳

جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳

 شمار اعدام شدگان در زندان قزلحصار کرج به ۵ تن افزایش یافت

– با احراز هویت سه زندانی دیگر که روز گذشته در زندان قزلحصار کرج اعدام شده اند، شمار اعدام شدگان روز مذکور در این زندان به پنج تن افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه روز چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳، پنج زندانی در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند.

علاوه بر اجرای حکم اعدام سلمان بزرگمهر و رضا عزیزیان که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، حکم سه زندانی دیگر با هویت اشکان پیریان و دو نفر تبعه کشور افغانستان در این زندان به اجرا درآمده است.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، اشکان پیریان پیشتر از بابت اتهام قتل دوست خود در جریان یک نزاع، بازداشت و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. دو زندانی تبعه کشور افغانستان نیز از بابت اتهام قتل، توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴، دستکم ۹۳۰ زندانی شامل ۵ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴.۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۲۱۴ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۴ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

برچسب ها

امیر رئیسیان، وکیل پخشان عزیزی از تأیید حکم اعدام موکلش در دیوان عالی کشور خبر داده و نوشته است تقاضای فرجام‌خواهی در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار گرفت و متأسفانه بدون توجه به ایرادات متعدد پرونده، رد و حکم اعدام تأیید شد. پخشان عزيزی به مدت ۱۰ سال به عنوان مددکار در مناطق کردنشین سوریه به آوارگانی کمک می‌کرد که از جنگ با داعش فرار کرده بودند
به‌گفته دفتر حقوق بشر سازمان ملل حکومت ایران در سال ۲۰۲۴ به‌طرز کم‌سابقه‌ای ۳۱ زن را اعدام کرده است که برخی از آن‌ها برای جلوگیری از تجاوز جنسی مرتکب قتل شده یا پس از ازدواج اجباری به قتل همسر خود متهم و به مرگ محکوم شده بودند. دفتر حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد که در مجموع، سال گذشته حداقل ۹۰۱ نفر در جمهوری اسلامی به دار آویخته شدند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۳، ۸۵۳ نفر بود
زندانیان کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» با پیوستن زندانيان سپیدار اهواز و زندان رامهرمز، برای پنجاهمین هفته پیاپی، در ۳۰ زندان ایران اعتصاب غذا کردند. این کارزار همزمان با سالگرد «شلیک جنایتکارانه به هواپیمای اوکراینی» و اعتراض شديد به اعدام 21 نفر همزمان با آغاز سال نو ميلادی، از دادخواهان و قربانیان جنایت‌های حکومت ایران خواست با مجازات اعدام مخالفت کرده و در کنار خانواده‌های اعدام‌شدگان بایستند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *