چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳

چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳

بزرگ‌ترین کوه یخی جهان در جنوبگان به حرکت درآمد

بررسی‌های جدید دانشمندان نشان می‌دهد که بزرگ‌ترین کوه یخی جهان به نام کوه یخی A23a که دهه‌ها پس از جدا شدن از سرزمین اصلی جنوبگان در این منطقه گرفتار بود اکنون در حال حرکت به سمت شمال است.

به گزارش دویچه وله، بزرگ‌ترین کوه یخی جهان، دهه‌ها پس از جدا شدن از یخ‌تاق جنوبگان، به سوی شمال حرکت می‌کند. موسسه تحقیقات قطبی British Antarctic Survey با اعلام این خبر افزود که کوه یخی A23a در سال ۱۹۸۶ میلادی از یخ‌تاق فیلشنر-رونه در جنوبگان جدا شده اما برای دهه‌ها در کف دریا گیر کرده بود.

این کوه یخی پس از آزاد شدن از کف دریا در سال ۲۰۰۰ میلادی در جریان‌های گردشی آب‌های اقیانوس گرفتار شد، اما اکنون، همان‌طور که در تصاویر ماهواره‌ای دیده می‌شود، این کوه یخی از این وضعیت رها شده است.

به گفته دانشمندان این کوه یخی مساحتی حدود چهار هزار کیلومتر مربع دارد که تقریبا ۴.۵ برابر مساحت برلین است. بر اساس تصاویر منتشر شده از کشتی شرکت Eyos Expeditions، امواج و شرایط آب‌وهوایی سخت در زمان سرگردانی این کوه یخ، قوس‌های عظیم و گودی‌های غارمانندی در آن تراشیده‌اند.

انتظار می‌رود که کوه یخی A23a به سمت جزیره جورجیای جنوبی حرکت کند. همچنین دانشمندان اعلام کرده‌اند که این کوه یخی با رسیدن به آب‌های گرم‌تر به قطعات کوچک‌تر شکسته شده و سرانجام آب خواهد شد.

دانشمندان کنجکاوند تا دریابند که آیا این کوه یخی همان مسیری را طی خواهد کرد که سایر کوه‌های یخی بزرگ جداشده از یخ‌تاق جنوبگان پیموده‌اند یا نه و از آن مهم‌تر تلاش می‌کنند در این باره تحقیق کنند که تاثیر این رخداد بر اکوسیستم محلی چه خواهد بود.

بر اساس گفته پژوهشگران تخمین زده می‌شود که این کوه یخ که در برخی نقاط تا ۴۰۰ متر ضخامت دارد، یک تریلیون تن آب شیرین داشته باشد.

برچسب ها

روز دوشنبه، دادگاه عالی سازمان ملل متحد در لاهه رسیدگی به پرونده تغييرات اقليمی را آغاز کرد. این پرونده که به درخواست کشورهای کوچک جزیره‌ای مطرح شده است، به بررسی پیامدهای تغییرات اقلیمی و مسئولیت کشورهای آلاینده در قبال این بحران می‌پردازد. کشورهای جزیره‌ای، که از افزایش سطح دریاها و تغییرات اقلیمی به شدت آسیب دیده‌اند، سال‌ها برای طرح این پرونده در سازمان ملل لابی کرده بودند. این پرونده بزرگ‌ترین پرونده در تاریخ نزدیک به 80 ساله دادگاه بین‌المللی سازمان ملل است و در آن 99 کشور و بیش از دوازده سازمان بین‌المللی شرکت می‌کنند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *