حکومت ایران بازداشت یکی دیگر از شهروندان فرانسوی را تأئید کرد

لنارت مونترلوس، شهروند دو تابعیتی فرانسوی-آلمانی که در ایران بازداشت شده است
لنارت مونترلوس، شهروند دو تابعیتی فرانسوی-آلمانی که در ایران بازداشت شده است © .

عباس عراقچی، وزیر امور خارجۀ جمهوری اسلامی، در گفت‌وگو با لوموند تأیید کرده است که نوجوان فرانسوی-‌آلمانی ناپدیدشده در ایران، توسط مقامات این کشور بازداشت شده ‌است. این خبر در حالی منتشر می‌شود که دستگاه دیپلماسی فرانسه بار دیگر نسبت به خطر سفر به ایران هشدار داده ‌است.

لوموند روزنامه عصر پاریس در شمارۀ روز پنج‌شنبه دهم ژوئیه به نقل از عباس عراقچی، وزیر امور خارجۀ جمهوری اسلامی، اعلام کرد که نوجوان ۱۸ساله‌ای به نام لنارت مونترلوس، شهروند دو تابعیتی فرانسوی-آلمانی، که از نزدیک به یک ماه پیش در ایران ناپدید شده بود، در این کشور بازداشت شده ‌است. عراقچی در این مصاحبه گفته است که «او به‌دلیل ارتکاب تخلف بازداشت شده و اطلاع رسمی در این خصوص به سفارت فرانسه در تهران داده شده ‌است.»

به گزارش ار. اف. ای وزارت خارجۀ فرانسه در پاسخ به پرسش خبرگزاری فرانسه ضمن تأیید تماس با مقام‌های ایرانی، گفته است: «ما با خانواده جوان فرانسوی-آلمانی در تماسیم و به‌دلیل حساسیت امنیتی موضوع، از ارائۀ جزئیات بیشتر خودداری می‌کنیم.» این وزارت‌خانه همچنین هشدار پیشین خود را تکرار کرده و از همۀ شهروندان فرانسوی خواسته است که از سفر به ایران خودداری ورزند.

بر پایۀ اطلاعات منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، لنارت مونترلوس، نوجوانی اهل بزانسون (در شرق فرانسه)، از اوت ۲۰۲۴ سفری یک‌ساله را با دوچرخه به قصد گشت‌وگذار در اروپا و آسیا آغاز کرده بود. ایران یکی از ایستگاه‌های سفر او بود. آخرین نشانه از او به تاریخ ۱۲ ژوئن بازمی‌گردد که در اینستاگرام خود از «ماجرایی پرمخاطره در بیابان‌های ایران» سخن گفته بود. از آن تاریخ به بعد، اثری از او در دست نبود.

در ۶ ژوئیه، منبعی دیپلماتیک به خبرگزاری فرانسه خبر داده بود که این نوجوان مفقود شده ‌است. در همان هفته، وزارت خارجۀ فرانسه با انتشار اطلاعیه‌ای از سیاست «آگاهانه و عامدانه» جمهوری اسلامی در گروگان‌گیری شهروندان غربی پرده برداشت و بار دیگر از اتباع خود خواست که ایران را ترک کنند.

افزون بر این مورد، دو شهروند دیگر فرانسوی، سسیل کوهلر، معلم ۴۰ ساله، و ژاک پاریس، همسر ۷۲ سالۀ او، نیز در ایران زندانی هستند. این دو، که در آخرین روز سفر توریستی‌شان در ۷ مه ۲۰۲۲ دستگیر شدند، به جاسوسی برای اسرائیل متهم شده‌اند و با خطر صدور حکم اعدام مواجه‌اند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی