چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳

چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳

تظاهرات در دمشق در اعتراض به سوزاندن درخت کریسمس

صدها نفر در محله‌های مسیحی‌نشین دمشق در اعتراض به سوزاندن یک درخت کریسمس در نزدیکی حماه اعتراض کردند. گروه تحریم شام گفته است آتش‌زنندگان درخت کریسمس “مجازات” خواهند شد.

به گزارش دویچه وله، خبرگزاری فرانسه از تظاهرات صدها نفر در شامگاه دوشنبه ۳ دی‌ (۲۳ دسامبر) در دمشق در اعتراض به آتش زدن درخت کریسمس در شهری در نزدیکی حماه خبر داد.

معترضان در حالی که از محله‌های مسیحی‌نشین دمشق به سوی کلیسای ارتدکس در محله “باب شرقی” حرکت می‌کردند، شعارهایی در رابطه با حقوق مسیحیان سردادند. 

اعتراضات کنونی دو هفته پس از سرنگونی دولت بشار اسد توسط گروه “هیئت تحریر شام” انجام می‌گیرد. این گروه پس از گرفتن قدرت رسما اعلام کرد که از اقلیت‌های سوریه از جمله مسیحیان محافظت خواهد کرد. 

اعتراضات زمانی آغاز شد که ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌دهد برخی افراد نقاب‌دار در شهر مسیحی‌نشین سقیلبیه در نزدیکی حماه درخت کریسمس را آتش زدند.

بر اساس گزارش‌های دیده‌بان حقوق بشر سوریه، مستقر در لندن، عاملان این اقدام اعضای خارجی یک گروه اسلام‌گرا به نام “انصار التوحید” بودند.

در ویدئوی دیگری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، یکی از رهبران هیئت تحریر شام (HTS) به همراه روحانیان مسیحی خطاب به مردم می‌گوید عاملان سوزاندن درخت کریسمس سوری نبودند و همه آنها مجازات خواهند شد. او همچنین گفته است که بجای درخت سوزانده‌شده، درخت دیگری جایگزین خواهد شد.

در برخی از تصاویر و ویدئوهای منتشر شده از این اعتراض‌ها، شماری از معترضان دیده می‌شوند که صلیب در دست دارند.

تحریر شام از سوی چندین کشور غربی به عنوان گروهی “تروریستی” طبقه‌بندی شده است. این گروه که از جبهه النصره، شاخه سوری شبکه تروریستی القاعده منشعب شده، مدعی است که از سال ۲۰۱۶ به این سو دیگر هیچ ارتباطی با القاعده ندارد.

اعتراض مسیحیان در شرایطی برگزار شده است که اخیرا کاردینال زناری، نماینده ویژه پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در امور سوریه از تغییر قدرت در این کشور که “تا کنون عمدتا به‌طور مسالمت‌آمیز انجام گرفته”، ابراز خرسندی کرده بود.  

کاردینال زناری از نشانه‌های مثبت اولیه در تغییر قدرت در سوریه خبر داد و افزود: «شورشیان با نمایندگان مسیحی تماس گرفته‌اند و در ساعات اولیه پس از تغییر قدرت، در تماس با اسقف‌ها در حلب، احترام به تنوع مذهبی را تضمین کرده‌اند.»

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *