داوری وخامت وضعیت ایت الله ها در ایران برپایه بیانه دیروز خامنه ای میباشد و به همان اندازه خنده دار است، جنگ طلبانه به نظر می رسید. خامنه ای میگوید، ایران نیروهای نیابتی در منطقه ندارد. یمن، حزبالله، حماس و جهاد اسلامی برپایه ایمان خود میجنگند و حمایتی از ما نمیگیرند.». چه اتفاقی افتاده استکه خامنهای ناگهان از اصول عقیدتی خود دست کشیده است؟.
به نظر میرسد، چیز خاصی نباشد، فقط بوی کباب آمده است. ائتلاف غربی به رهبری آمریکا، بریتانیا و با مشارکت اسرائیل بالاخره سرکوب سیستماتیک حوثی های یمن را که چند سالی است صاحبان و خدمه کشتی های بین المللی را به وحشت انداخته اند، آغاز شده است. حملات مسلحانه به کشتی های تجاری در دریای سرخ و مسلح کردن حوثی ها، از جمله به موشک های بالستیک که یکی از آنها چند روز پیش به سمت تل آویو پرتاب شد، گریبان جمهوری اسلامی را گرفته، زمان پاسخگویی تهران فرا رسیده است.
پیش از این خبری از رسانه های اسرائیلی و بحث های درون رهبری این کشور فاش شده که بر اساس آن، دیوید بارنیا، رئیس موساد، اظهار داشت: “اگر ما فقط به حوثی ها حمله کنیم، این کمکی نمی کند، حمله ما باید مستقیم باشد…”.
خامنه ای پیرمرد ۸۵ ساله ایرانی با اینهمه امیدوار است و در قسمت دوم بیانیه به شدت تهدیدآمیز به نظر می رسد: “شجاع مردان یمن، عراق، لبنان، فلسطین و سوریه در مقابل رژیم صهیونیستی خواهند ایستاد. ما نیز به مبارزه ادامه خواهیم داد و این رژیم را نابود خواهیم کرد”. نکته جدیدی در این لفاظی وجود ندارد، توجه به این نکته مهم است که آیت الله سالخورده در چه مقطعی یک بار دیگر وعده نابودی اسرائیل را داده است.
در واشنگتن می گویند، که رژیم ایران در بازه کنونی بیش از حد ممکن ضعیف شده است. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی پرزیدنت بایدن، هشدار داد که «ایران که به دلیل حوادث اخیر در خاورمیانه ضعیف شده است، ممکن است از وعده های خود مبنی بر عدم تولید سلاح هسته ای چشم پوشی کند، ما از این خطر آگاه هستیم، ما در این مورد با اسرائیل و با نمایندگانی تیم انتقال (ترامپ) گفتگو کردیم.
وی در عین حال به نوعی از چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده تمجید کرد و خاطرنشان کرد که رویکرد غیرمتعارف ترامپ در روابط بین الملل و تمایل وی به “اقدامات غیرقابل پیش بینی” می تواند برای پیشبرد منافع ملی ایالات متحده مفید باشد. سالیوان افزود، به ویژه در پس زمینه “تضعیف دشمنان استراتژیک ایالات متحده مانند روسیه و ایران، چنین برخوردی برای دستاوردهای دیپلماتیک فرصتهایی قابل توجهی ایجاد میکند”.
در اینجا لازم است، رفتار بسیار محتاطانه کرملین در قبال ایران در حال “تضعیف” را به این «موضوع روز» اضافه کنیم. یادآور می شویم که دقیقا دو ماه پیش در جریان اجلاس بریکس در کازان، قرارداد مشارکت راهبردی روسیه و ایران که قبلا اعلام شده بود، به امضاء نرسید. گفته شد که این توافق در سفر جداگانهای توسط مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران به مسکو، بر پایه اهمیتی که این رویداد دارد، به امضاء میرسد. همچنین گفته شد که تاریخ سفر به مسکو متعاقبا اعلام خواهد شد. البته در حال حاضر در مسکو ترجیح می دهند، امضای قرارداد فوق را از یاد ببرند.
اگر در ماه اکتبر در توافق با “ایران”، در انتظار نتایج انتخابات ریاست جمهوری نوامبر در ایالات متحده منطق چنین بود، که عجله نکنند، اکنون اما نزدیکی نمایشی مسکو به تهران، هیچ نفعی برای پوتین در رابطه با تلاش وی در دیدار عاجل با ترامپ پس از تحلیف در ۲۰ ژانویه نخواهد داشت. البته هنوز خیلی زود است که بگوییم کرملین برای درک متقابل با واشنگتن در مورد اوکراین آماده «واگذاری» ایران است، اما منطق رویدادها چنین است.
منبع سایت: https://ajdv39-c97-org.cdn.ampproject.org/c/s/ajdv39.c97.org/ru/news/2024/12/23/623675/