چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴

چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴

۳۰ درصد دانش‌آموزان ایرانی مدرسه را ترک می‌کنند

سالانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر وارد کلاس اول دبستان می‌شوند، اما باید پرسید در پایان دبیرستان، چند نفر فارغ‌التحصیل می‌شوند؟ در برخی کشورها، نرخ فارغ‌التحصیلی ۹۵ تا ۹۷ درصد است، اما در ایران حدود ۷۰درصد است. غلامعلی افروز؛ استاد دانشگاه تهران، در سلسله برنامه‌های آموزش خانواده در جمع برخی والدین دانش‌آموزان با بیان این‌که اگر دانش‌آموزی معتاد شود، او را از مدرسه اخراج می‌کنند، سپس می‌گویند که آمار اعتیاد در میان دانش‌آموزان پایین است! مسئولیت آسیب‌های اجتماعی افراد زیر ۱۹ سال در جامعه بر عهده وزیر آموزش و پرورش است. چرا اجازه می‌دهید که دانش‌آموز از مدرسه خارج شود و به آسیب‌های اجتماعی دچار شود؟ ترک تحصیل موجب افزایش جرم و گرفتار شدن در چرخه آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

به گفته‌ی این استاد دانشگاه ۳۰درصد دانش‌آموزان کشور موفق به کسب مدرک دیپلم نمی‌شوند و وارد بازار کار می‌شوند. برخی از این افراد ممکن است دچار آسیب‌های اجتماعی شده و حتی روانه زندان شوند. آموزش و پرورش در ایران زنجیره‌ای از هدایت و مشاوره تحصیلی ندارد که دانش‌آموزان را از دلزدگی و خستگی از درس خواندن نجات دهد.
وی افزود: در اکثر کشورها، سازمان اولیا و مربیان نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند و حتی در انتخاب وزیر دخیل هستند. اما در ایران، والدین تنها به‌عنوان کیسه پول مدارس دیده می‌شوند. وی مثال زد که یکی از مدارس تهران، فرزند یک خدمتگزار دانشگاه تهران را که در مجاورت مدرسه بود، ثبت‌نام نکرد، اما به‌ازای دریافت وجه، فرزند فردی از منطقه‌ای دورتر را ثبت‌نام کرد.

افروز با اشاره به علل ترک تحصیل در میان دانش‌آموزان، گفت: یکی از دلایل عمده ترک تحصیل، عدم نظارت والدین بر مدارس است. در حال حاضر، صدها کودک و نوجوان در خیابان‌ها مشغول به کار هستند، در حالی که باید در کلاس‌های درس حضور داشته باشند. وقتی گفته می‌شود که دزدی زیاد شده، باید توجه داشت که ترک تحصیل باعث گرفتار شدن نوجوانان در آسیب‌های اجتماعی می‌شود. حضور در مدرسه و اخذ مدرک دیپلم می‌تواند به‌طور قابل توجهی از آسیب‌های اجتماعی بکاهد.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *