سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴

سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴

انتقال بمب‌افکن‌های B-۲ Spirit، هواپیماهای سوخت رسان و جنگنده‌های اف-۳۵ آمریکا به جزیره «دیگو گارسیا» برای نمایش قدرت است و یا تدارک اقدام نظامی

چندین رسانه از جمله نیوزویک، تلگراف هند، ساینس دفنس بریتانیا، گزارش سایت War Zone در باره تحرک کم سابقه نظامی آمریکا در اقیانوس هند و جزیره دیگوگارسیا را کم و بیش تایید کرده اند. سایت War Zone با استناد به تصاویر ماهواره‌ای نوشت: یک نیروی قابل‌توجه از بمب‌افکن‌های رادارگریز B-۲ Spirit به نظر می‌رسد که در حال حرکت به سوی جزیره دیگو گارسیا در اقیانوس هند است. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که حداقل سه هواپیمای باری C-۱۷ و ۱۰ هواپیمای سوخت‌رسان هوایی در ۴۸ ساعت گذشته به این قلمرو استراتژیک بریتانیا منتقل شده‌اند. این جزیره در گذشته چندین بار به عنوان پایگاهی برای حملات آمریکا در خاورمیانه مورد استفاده قرار گرفته است. این افزایش نیرو‌ها در شرایطی رخ می‌دهد که حملات آمریکا علیه حوثی‌ها افزایش یافته و دولت ترامپ هشدار‌های بیشتری را نسبت به جمهوری اسلامی درباره حمایت از این گروه یمنی و برنامه هسته‌ای تهران صادر کرده است.

بنابراین گزارش روز سه شنبه صدای ارتباطات دو بمب‌افکن B-۲ با نام‌های رادیویی Pitch ۱۱ و Pitch ۱۴ با کنترلر‌های ترافیک هوایی در استرالیا در فایل‌های صوتی عمومی شنیده شد. خدمه Pitch ۱۱ همچنین حضور یک بمب‌افکن سوم را تأیید کردند. این سه هواپیما ظاهراً در حین پرواز بر فراز استرالیا سوخت‌گیری کرده و به سمت غرب حرکت کرده‌اند.

یک B-۲ چهارم، با نام رادیویی Pitch ۱۳، دیروز پس از اعلام وضعیت اضطراری در پرواز، در پایگاه نیروی هوایی هیکام در هاوایی فرود آمد. ویدئویی منتشر شده که نشان می‌دهد این هواپیما پس از فرود با یک خودروی امداد تصادف روبه‌رو شد، اما ماهیت این وضعیت اضطراری هنوز مشخص نیست.

علاوه بر این، فایل‌های صوتی کنترل ترافیک هوایی نشان می‌دهند که بمب‌افکن‌های بیشتری با نام رادیویی Abba از پایگاه نیروی هوایی وایتمن در میسوری امروز به مقصد دیگو گارسیا به پرواز درآمده‌اند. تمام ۲۰ بمب‌افکن B-۲ نیروی هوایی آمریکا در وایتمن مستقر هستند.

فرماندهی جهانی حملات نیروی هوایی آمریکا (AFGSC) امروز در پاسخ به سوالات TWZ درباره وضعیت اضطراری و جابه‌جایی‌های اخیر B-۲ در منطقه هند و اقیانوس آرام، تأیید کرد که: > “یک بمب‌افکن B-۲ Spirit در پایگاه نیروی هوایی هیکام فرود آمد. “

فرماندهی جهانی حملات نیروی هوایی آمریکا (AFGSC) همچنین افزود: > “فرماندهی راهبردی ایالات متحده، همراه با واحد‌های وابسته خود، به طور منظم عملیات‌های جهانی را در هماهنگی با دیگر فرماندهی‌های رزمی، نیرو‌های مسلح، و سازمان‌های دولتی ایالات متحده انجام می‌دهد تا حملات راهبردی علیه ایالات متحده و متحدانش را بازدارند، شناسایی کنند، و در صورت لزوم، شکست دهند. برای حفظ امنیت عملیاتی، ما جزئیات مربوط به تمرینات یا عملیات‌ها را فاش نمی‌کنیم. “

تحرکات گسترده C-۱۷ و هواپیما‌های سوخت‌رسان به مقصد دیگو گارسیا، هیکام در هاوایی، و پایگاه نیروی هوایی اندرسن در گوام از هفته گذشته آغاز شده است. داده‌های ردیابی پرواز‌های آنلاین و اطلاعات سیستم بین‌المللی ACARS نیز این تحولات را تأیید می‌کنند.

از سوی دیگر، پولیتیکو هفته گذشته گزارش داد که پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، مأموریت ناو هواپیمابر USS Harry S. Truman در خاورمیانه را تمدید کرده و دستور داده است که یک گروه دیگر به رهبری ناو USS Carl Vinson به این منطقه بپیوندد. داده‌های پرواز‌های آنلاین و فایل‌های صوتی کنترل ترافیک هوایی نشان می‌دهند که نیروی هوایی آمریکا، جنگنده‌های اف-۳۵ A را نیز اخیراً به خاورمیانه اعزام کرده است.

در مجموع، آنچه تاکنون در ارتباط با دیگو گارسیا مشاهده شده، نشان‌دهنده تجمیع نیرویی بسیار بزرگ‌تر از مأموریت‌های معمول Bomber Task Force در سال‌های اخیر است.

در سال ۲۰۲۲، اعزام تنها ۴ فروند B-۲ به استرالیا به عنوان پیامی قوی به چین و سایر رقبای احتمالی تلقی شد. دو سال قبل‌تر، ۶ فروند B-۵۲ به دیگو گارسیا اعزام شدند، که واکنشی به تهدید جمهوری اسلامی علیه نیروهای آمریکا در قرارگاه عین الاسد بعد از کشتن قاسم سلیمانی توسط ارتش آمریکا در عراق بود.

یکی از مزیت‌های استراتژیک دیگو گارسیا این است که در خارج از برد موشک‌ها و پهپاد‌های ایران و حوثی‌ها قرار دارد. برد موشک‌های بالستیک دوربرد ایران حدود ۲،۰۰۰ کیلومتر تخمین زده می‌شود، در حالی که فاصله بین این جزیره و ایران حداقل ۳،۷۹۵ کیلومتر است.

علاوه بر این، این جزیره به عنوان پایگاه ناوگان Military Sealift Command آمریکا استفاده می‌شود که در آن مجموعه‌ای از خودرو‌های نظامی، مهمات، و سایر تجهیزات برای استقرار سریع در شرایط بحرانی ذخیره شده‌اند.

استقرار بیش از ۴ بمب‌افکن B-۲ در دیگو گارسیا، یک نمایش قدرت عمده دیگر علیه خاورمیانه محسوب می‌شود. این بمب‌افکن‌ها می‌توانند به عمق دفاع هوایی دشمن نفوذ کنند و حملات با بمب‌های سنگرشکن GBU-۵۷/B Massive Ordnance Penetrator (MOP) را اجرا کنند.

این بمب که تنها B-۲ قابلیت استفاده از آن را دارد، یک گزینه استراتژیک برای حمله به اهداف مستحکم و زیرزمینی، از جمله در ایران، به شمار می‌رود.

جزیره دیگو گارسیا نقش مهمی در عملیات‌های آمریکا ایفا کرده است. این پایگاه در سال‌های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۳ برای حملات بمب‌افکن‌ها به افغانستان و عراق مورد استفاده قرار گرفت و برای مدت طولانی به عنوان مرکز عملیات باقی ماند.

نیوزویک در گزارش خود هشدار داده که خطر تنش نظامی رو به افزایش است. این رسانه نوشته است ادامه حملات آمریکا به حوتی ها، افزایش نیروهای نظامی در جزیره دیگوگارسیا نشان می دهد که آمریکا در حال آمادگی برای برای حملات هوایی احتمالی در خاورمیانه و عملیات طولانی مدت است.

همزمان با انتشار گزارش بسیج نظامی کم سابقه در جزیره دیگوگارسیا، جفری ساکس، اقتصاددان آمریکایی و مشاور دبیرکل سازمان ملل این احتمال را طرح کرد که آمریکا در آستانه حمله به ایران قرار دارد! این اقتصاددان وضعیت را «بسیار نگران‌کننده» توصیف کرده است.

در محتویات افشا شده از اتاق چپ ویژه مقامات دولت آمریکا سخنی در باره انتقال تجهیزات نظامی به جزیره دیگوگارسیا و یا احتمال حمله نظامی به ایران مطرح نیست اما در همانجا وزیر دفاع تاکید می کند که پیام حمله آمریکا به حوتی ها شامل جمهوری اسلامی هم هست. پیت هگست، وزیر دفاع، در پاسخ به وزیر خارجه در اتاق چت می‌نویسد: «نگرانی‌هایت را درک می‌کنم و کاملاً از مطرح کردن آن‌ها با رئیس‌جمهور حمایت می‌کنم. مسائل مهمی در میان است که بیشترشان واقعاً دشوارند از نظر اینکه چطور پیش خواهند رفت «به‌نظرم انتقال پیام در هر حال دشوار خواهد بود، چون هیچ‌کس واقعاً نمی‌داند حوثی‌ها چه کسانی هستند و به همین دلیل باید تمرکز ما بر این دو نکته باشد: ۱. بایدن شکست خورد و ۲: ایران [حوثی‌ها را] تأمین مالی کرده است.»

برچسب ها

علی لاریجانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس پیشین مجلس و مشاور علی خامنه ای هشدار داد: وقتی آمريکا و یا اسرائیل به سمت بمباران بروند، ایران را مجبور می‌کنند به سمت توليد سلاح هسته ای برود. همزمان با اين هشدار نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل از شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل، خبر داد. دونالد ترامپ آشکارا ايران را تهديد به بمباران شديد کرده است

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *