پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴

پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴

بعد از روزها انکار، اسرائیل پذیرفت ۱۵ امدادگر را «به اشتباه» در غزه کشته است

اسکرین شات از یک ویدئو لحظه تیراندازی نیروهای اسرائیلی به سوی گروهی از پزشکان در غزه را در اواخر ماه مارس ثبت کرد

ارتش اسرائیل روز شنبه اذعان کرد که گزارش اولیه نیروهای درگیر در کشتار ماه گذشته ۱۵ نفر در جنوب غزه — که سازمان ملل گفته بود امدادگر و نیروهای نجات بودند — تا حدی «اشتباه» بوده است.

این ارزیابی در جریان یک نشست خبری با خبرنگاران توسط یک مقام ارتش اسرائیل ارائه شد. این «اعتراف» یک روز پس از آن‌ صورت گرفته که ویدیوی به‌دست‌آمده توسط نیویورک‌تایمز روایت اولیه ارتش از ماجرای این کشتار را کاملا زیر سوال برد. این مقام که طبق مقررات ارتش به شرط ناشناس بودن سخن می‌گفت، تأکید کرد که تحقیقات داخلی درباره این حمله — که واکنش‌های بین‌المللی شدیدی را به دنبال داشته — همچنان ادامه دارد.

او در تشریح یافته‌های اولیه گفت، نیروهایی از یک تیپ ذخیره پیاده‌نظام در ساعات پیش از سپیده‌دم ۲۳ مارس، در کمین کنار جاده‌ای در شمال شهر رفح مستقر بودند و در ساعت ۴ صبح، دو نفر از نیروهای امنیتی حماس را کشتند و نفر سومی را بازداشت کردند.

دو ساعت بعد، یک کاروان آمبولانس و یک ماشین آتش‌نشانی از همان مسیر نزدیک شدند. به گفته این مقام، نیروهای اسرائیلی هنوز در محل بودند و از یک هواپیمای شناسایی گزارش دریافت کردند که کاروان به سمت آن‌ها در حرکت است. وقتی امدادگران از وسایل نقلیه پیاده شدند، نیروها تصور کردند که افراد بیشتری از نیروهای حماس رسیده‌اند و از فاصله دور به سوی آن‌ها آتش گشودند.

ارتش اسرائیل قبلاً بارهابه دروغ ادعا کرده بود که وسایل نقلیه «بدون چراغ و علائم اضطراری» به‌طرز مشکوکی در حال نزدیک شدن به نیروهای اسرائیلی بوده‌اند.

اما ویدیوی منتشرشده توسط نیویورک‌تایمز نشان می‌دهد که آمبولانس‌ها و ماشین آتش‌نشانی با علائم واضح امدادی و چراغ‌های اضطراری روشن به محل نزدیک شده‌اند و سپس هدف رگبار گلوله‌های اسرائیلی قرار گرفته‌اند.

مقام نظامی که با خبرنگاران صحبت می‌کرد، توضیحی برای این تناقض ارائه نداد و فقط گفت که گزارش اولیه نیروهای زمینی «اشتباه» بوده است.

او افزود که اسرائیل معتقد است دست‌کم شش نفر از ۱۵ کشته‌شده از نیروهای حماس بوده‌اند، اما هیج مدرکی ارائه نکرد. ارتش در روزهای اخیر بارها مدعی شده بود که ۹ نفر از کشته‌ها از اعضای حماس یا جهاد اسلامی بوده‌اند.

هلال احمر فلسطین، صلیب سرخ بین‌المللی و سازمان ملل پیشتر گفته بودند که تمامی کشته‌شدگان، امدادگران بشردوستانه بوده‌اند که نباید هدف حمله قرار می‌گرفتند.

اسرائیل پس از کشتار امدادگران آن ها را در زیر خاک دفن کرد و اتوموبیل های آن ها را نیز زیر خاک کردند. در تاریخ ۳۰ مارس، تیم‌های امدادی پیکر ۱۵ نفر را یافتند که اکثر آن‌ها در یک گور دسته‌جمعی کم‌عمق در کنار آمبولانس‌های له‌شده و یک خودروی حامل نشان سازمان ملل دفن شده بودند. ویدیویی که نیویورک‌تایمز به آن دست یافته، در تلفن همراه یکی از امدادگرانی پیدا شده بود که در همین گور دفن شده بود.

مقام اسرائیلی در پاسخ به این‌که آیا کسی از کشته‌شدگان مسلح بوده، اظهار نظری نکرد. او گفت که نیروهای حماس اغلب لباس نظامی نمی‌پوشند و خود را در لباس غیرنظامی، بیمارستان‌ها یا مدارس پنهان می‌کنند.

این کشتار از زمان مفقود شدن ۱۵ نفر مورد توجه بین‌المللی قرار گرفته است. سازمان ملل و هلال احمر فلسطین گفته‌اند که هیچ‌کدام از امدادگران سلاح نداشتند و تهدیدی ایجاد نمی‌کردند. دکتر یونس الخطیب، رئیس هلال احمر فلسطین، گفته بود پیکرها «از فاصله‌ای بسیار نزدیک هدف قرار گرفته‌اند».

هلال احمر فلسطین گفته است که آمبولانس‌ها حوالی ساعت ۳:۳۰ بامداد ۲۳ مارس برای نجات غیرنظامیانی که بر اثر گلوله‌باران اسرائیل زخمی شده بودند، اعزام شدند اما یک آمبولانس و خدمه آن در مسیر هدف قرار گرفتند.

در ادامه، چند آمبولانس دیگر، یک ماشین آتش‌نشانی و همچنین یک خودروی سازمان ملل برای امدادرسانی به محل اعزام شدند. مجموعاً ۱۷ نفر در عملیات شرکت داشتند: ۱۰ نفر از کارکنان هلال احمر، ۶ نفر از نیروهای دفاع مدنی غزه و یک نفر از کارکنان سازمان ملل.

هلال احمر اعلام کرده که یکی از امدادگران همچنان مفقود است و دیگری مدتی توسط نیروهای اسرائیلی بازداشت و سپس آزاد شده است.

برچسب ها

در تظاهرات راست گرايان در برزيل دو چیز برای من قابل توجه بود. از یک سو، وارونه شدن مفاهیم. همان راست‌گرایانی که رژیم نظامی دهه 1960 را جشن می‌گیرند و از اعدام‌های تقریباً روزانه جوانان سیاه‌پوست توسط پلیس حمایت می‌کنند، خود را در «نبرد با دیکتاتوری» می‌بینند. «آزادی» شعار فاشیسم در قرن 21 است. نکته دیگری که مرا شگفت‌زده کرد، حضور پرچم‌های اسرائیلی بود...

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *