جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

در آستانه شروع مذاکرات، آمریکا تحریم‌های تازه‌ای علیه برنامه هسته‌ای ایران وضع کرد

در آستانه مذاکرات حساس میان آمریکا و ایران، ایالات متحده روز چهارشنبه از اعمال تحریم‌های جدید علیه برنامه هسته‌ای تهران خبر داد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که پنج نهاد از جمله سازمان انرژی اتمی ایران و یک فرد را به دلیل فعالیت‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای این کشور تحریم کرده است.

این اقدام تازه نشانه‌ای از افزایش فشار واشنگتن پیش از مذاکراتی است که قرار است روز شنبه در عمان برگزار شود.

به نظر می‌رسد تحریم‌های اخیر بیشتر جنبه نمادین داشته باشد، زیرا آمریکا پیش از این تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران و به‌ویژه برنامه هسته‌ای این کشور اعمال کرده است.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «پیگیری بی‌محابای رژیم ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای همچنان تهدیدی جدی برای آمریکا و خطری برای ثبات منطقه و امنیت جهانی است.» او تاکید کرد که واشنگتن «هر تلاشی از سوی ایران برای پیشبرد برنامه هسته‌ای را مختل خواهد کرد.»

ایران همواره تاکید کرده که به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست. نهادهای اطلاعاتی آمریکا نیز تاکنون به این نتیجه نرسیده‌اند که ایران تصمیم به ساخت سلاح اتمی گرفته باشد، اما هشدار داده‌اند که تهران در صورتی که تصمیم‌ به چنین کاری بگیرد به سرعت می‌تواند موفق به ساخت سلاح هسته‌ای شود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پس از بازگشت به کاخ سفید، بارها خواستار ازسرگیری مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران شد و هشدار داد که اگر تهران حاضر به مذاکره نشود برای اقدام نظامی تردید نخواهد کرد. او همزمان سیاست «فشار حداکثری» را فعال کرده و هدف خود را رساندن صادرات نفت ایران به صفر اعلام کرده است. 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌ وزیر اسرائیل، روز سه‌شنبه گفته بود که اگر مذاکرات بیش از حد طول بکشد، اقدام نظامی «اجتناب‌ناپذیر» خواهد بود.

ایران و آمریکا روز شنبه در مسقط، پایتخت عمان دور نخست گفتگوهای خود را برای حل و فصل تنش موجود میان دو کشور آغاز می‌کنند.

برچسب ها

«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ضمن رد کردن حق غنی‌سازی اورانیوم توسط جمهوری اسلامی ایران، گفت: «ایران اگر به‌دنبال برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز است، می‌تواند اورانیوم غنی شده را خریداری و وارد کند. ایران حق غنی‌سازی اورانیوم نخواهد داشت.»

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *