پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴

پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴

اعتراض به احضار دکتر مصطفی مهرآیین به شعبه ۹ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران!

«آیا دعوت به اندیشیدن و عقلانیت و نقد رهبری” دادگاه می خواهد؟ در ابلاغیه‌تان نوشته اید دفاع از اتهامات انتسابی. مگر اندیشیدن اتهامی است که من بخواهم در مقابل آن از خود دفاع کنم؟ شما با حکمرانی تان برای من و امثال من چه زندگی‌ای ساخته اید که اکنون مدعی دریافت “وثیقه می شوید؟»

بخشی از سخنان مصطفی مهرآیین، دکترای جامعه شناسی و استاد دانشگاه، که در برابر ظلم و استبداد جاری در نظام تمامیت خواه جمهوری اسلامی جانش به لب رسیده، به فغان آمده و سکوت را انتخاب نکرده است.

ما، نهاد همگرایی جمهوری‌خواهان ایران – ‌استکهلم، از احضار دکترمصطفی مهرآیین، که تنها به دلیل نقد سیستم استبدادی و رهبری غیر مسئولانه علی خامنه‌ای تحت فشار قرار گرفته است، به شدت اعتراض می‌کنیم و مانند ایشان باور داریم نقد و اندیشیدن نه تنها جرم نیست، بلکه لازمه پیشرفت و توسعه هر جامعه‌ای است.

در حالی که ایشان به عنوان یک جامعه شناس مسئول به خاطر نقد عقلانی از وضعیت موجود در کشور، انتقاد به وضعیت اسفناک و سوء مدیریت رژیم در هدر دادن منابع و زندگی و جان مردم ایران، نبود آزادی‌های اساسی و حمایت از حقوق بشر تحت تعقیب قرار می‌گیرد، پرسشی اساسی مطرح می‌شود: آیا دعوت به اندیشیدن، عقلانیت، و نقد رهبری، باید جرم تلقی شوند؟ آیا اتهامی به نام «اندیشیدن» وجود دارد که فردی مجبور به دفاع از آن در برابر دادگاه شود؟ آیا دفاع از حقوق انسانی، آزادی بیان و نقد ساختارهای استبدادی باید مستوجب تهدید و زندان باشد؟

رژیم تمامیت خواه جمهوری اسلامی چنان عرصه را بر مردم ایران تنگ کرده است که کوچکترین نقدی حتی از سوی استادان متعهد و آگاه مراکز دانشگاهی را نیز بر نمی تابد! ما از نهادهای حقوق بشری و جوامع دموکراتیک و همه وجدان‌های بیدار میخواهیم در برابر این اقدام غیرقانونی و غیر انسانی بایستند تا پژواک صدای کسانی  باشندکه خواهان تغییر رژیم‌های تمامیت خواه هستند. 

نهاد همگرایی جمهوری‌خواهان ایران – ‌استکهلم

۵ آوریل ۲۰۲۵

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *