پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴

پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴

فایننشال‌تایمز: اعلام آماده باش در بروکسل؛ سیل کالاهای ارزان آسیایی در راه اروپاست

اروپا خود را برای سرازیر شدن کالاهای چینی پس از تعرفه‌های ایالات متحده آماده می‌کند مقامات اتحادیه اروپا آماده تدابیر اضطراری برای جلوگیری از هجوم محصولات تخفیف‌خورده در “کابوس اقتصادی” هستند

تحلیلگران هشدار می‌دهند که بروکسل (اتحادیه اروپا) در حال آماده‌سازی اقداماتی برای محافظت از خود در برابر این سیل کالاهای ارزان‌قیمت از آسیاست.

ورود گسترده کالاهای چینی با قیمت‌های پایین‌تر به بازار اروپا می‌تواند خطرات اقتصادی ناشی از تعرفه‌های دونالد ترامپ را تشدید کند.

تاثیر مستقیم تعرفه ۲۰ درصدی رئیس‌جمهور ایالات متحده بر محصولات اتحادیه اروپا، نگرانی‌هایی را در مورد چشم‌انداز تولیدکنندگان آسیب‌دیده این بلوک به وجود آورده است. این تولیدکنندگان قبلا نیز تحت تاثیر تعرفه‌های ایالات متحده بر خودروها و فولاد قرار داشته‌اند و حالا با این تعرفه‌های جدید، وضعیت آنها به شدت تحت فشار قرار گرفته است.

به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، شدت تعرفه‌های ترامپ بر اقتصادهایی مانند چین و ویتنام به این معنی است که بروکسل اکنون در آماده باش برای هجوم محصولات آسیایی مانند کالاهای برقی و ماشین آلات به بازارهای خود است. مقام‌های اروپایی می‌گویند که کمیسیون اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی تعرفه‌های اضطراری جدید برای واکنش به این تعرفه‌های آمریکایی است و آنها نظارت بر جریان واردات را افزایش داده‌اند.

«رابین وینکلر» رئیس دویچه‌بانک می‌گوید: «این شوک جدی تجاری به آسیا احتمالا در اروپا نیز طنین‌انداز می‌شود. تولیدکنندگان چینی تلاش خواهند کرد تا تولیدات خود را بیشتر و بیشتر در اروپا و دیگر کشورها بفروش برسانند چون با تعرفه‌های وحشتناک آمریکا روبرو هستند.»

یکی از دیپلمات‌های ارشد اتحادیه اروپا نیز گفت: «ما باید اقدامات محافظتی را برای صنایع خود به کار ببندیم. ما به شدت نگران هستیم که این وضعیت به نقطه تنشی دیگر با چین بدل شود. انتظار ندارم که آنها مدل تولید مازاد ظرفیت خود را تغییر دهند.»

این دیپلمات ادامه داد، اتحادیه اروپا تعرفه ۳۵ درصدی بر خودروهای برقی چین وضع کرده و ممکن است بروکسل بخواهد بر سایر کالاها و تولیدات هم تعرفه‌های بیشتری وضع کند.

پس از آنکه ترامپ شرکای تجاری ایالات متحده را با وضع یکسری تعرفه‌های گمرکی دچار شوک کرد، سیاستگذاران در سراسر جهان در حال بررسی تحولی عظیم در سیستم تجارت جهانی هستند. به گفته آزمایشگاه بودجه ییل، این اقدامات نرخ تعرفه موثر ایالات متحده را به سطحی رسانده است که از سال ۱۹۰۹ مشاهده نشده است.

اتحادیه اروپا یکی از اقتصادهایی است که مشمول تعرفه‌ای بالاتر از ۱۰ درصد پایه‌ای است که کاخ سفید بر تمام شرکای خود، به جز کانادا و مکزیک، اعمال می‌کند.
اما چین حتی با تعرفه سخت‌تری روبه‌رو خواهد شد. پکن با تعرفه «متقابل» ۳۴ درصد روبه‌رو است که علاوه بر تعرفه ۲۰ درصدی که قبلاً توسط رئیس‌جمهور اعمال شده، است. رئیس‌جمهور همچنین کشورهایی را هدف قرار داده که از طریق آنها شرکت‌های چینی محصولات خود را به ایالات متحده منتقل می‌کردند، از جمله ویتنام که با تعرفه جدید ۴۶ درصدی مواجه است.

در حالی که تحلیلگران گمان می‌کنند که اقدامات تنبیهی ممکن است اتحادیه اروپا و چین را به هم نزدیک‌تر کند، بروکسل برای ماه‌ها نگران بوده است، چرا که خطر این وجود دارد که تولیدکنندگان چینی به دنبال افزایش سهم بازار خود از طریق تخفیف قیمت‌ها باشند، با توجه به موانع دشواری که ایالات متحده در حال ساختن آنها است.
امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، هشدار داد که تعرفه‌های بالا بر کشورهای آسیایی می‌تواند باعث شود که آنها ظرفیت اضافی خود را به اروپا هدایت کنند که ممکن است «پیامدهای عظیمی» برای صنایع قاره داشته باشد.

یکی از تحلیلگران اقتصادی خاطرنشان کرده که تعرفه‌ها بر کالاهای چینی بسیار بالاتر از دیگر کشورهاست، در نتیجه خطر ورود حجم زیادی از کالاهای چینی به اروپا نیز افزایش می‌یابد.

این وضعیت می‌تواند تورم را کاهش دهد که در ازای آن منجر به کاهش بیشتر و سریعتر نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا می‌شود.

تعرفه‌های تجاری در دوران اول ریاست جمهوری ترامپ گریبان اتحادیه اروپا را گرفته بود. بروکسل در سال ۲۰۱۸ پس از اعمال اقدامات مشابه توسط ترامپ، ۲۵ درصد تعرفه «ایمنی» بر واردات فولاد اعمال کرد. این اقدام برای جلوگیری از انحراف محصولات صادرکنندگانی مانند چین به بازار واحد با توجه به موانع ایالات متحده بود.

مقامات گفتند که آماده‌اند تا دوباره وارد عمل شوند. یک مقام ارشد کمیسیون اروپا نیز گفت: «ما می‌توانیم بازارهای خود را به دلیل هجوم ناگهانی واردات غیرمنتظره ببندیم. ما مدتی است که چنین اقدامی را برای فولاد داریم و خواهیم دید که آیا برای سایر بخش‌ها به آن نیاز داریم یا خیر.»

البته تجربه قبلی نشان می‌دهد که مقابله با تولیدات سوبسیدی چین چقدر سخت است.

بر اساس گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، تولید فولاد اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته است، در حالی که سایر کشورها به تولید خود ادامه داده‌اند. آخرین آمار این سازمان نشان می‌دهد که ظرفیت مازاد جهانی فولاد از ۶۰۲ میلیون تن در سال ۲۰۲۴ به ۷۲۱ میلیون تن در سال ۲۰۲۷ خواهد رسید — که بیش از پنج برابر تولید فولاد اتحادیه اروپا است.

آکسل اگرت مدیرکل گروه صنعتی «یوروفر»Eurofer گفت: «این وضعیت ناپایدار به نقص‌های امنیتی اتحادیه اروپا اشاره می‌کند که در آن قطع ارتباط فزاینده بین واردات مجاز به بازار اتحادیه اروپا و تقاضای واقعی قابل رسیدگی نیست.»

کلمنس فُوست، رئیس موسسه Ifo، یک اندیشکده تحقیقاتی اقتصادی آلمان، گفت که هزینه سنگینی که ترامپ قصد دارد بر چین تحمیل کند، برای صنعت آلمان یک ضربه مضاعف خواهد بود. این کشور آسیایی سعی خواهد کرد که محصولات بیشتری را در بازارهای دیگر به فروش برساند و بنابراین «فشار اضافی بر شرکت‌های آلمانی وارد خواهد کرد»، در حالی که به احتمال زیاد به دلیل مشکلات اقتصادی خود، خرید کالاهای ساخت آلمان را کاهش خواهد داد.
فُوست افزود: تمام این مسائل علاوه بر تهدیدی است که اکنون تولیدکنندگان آلمان و سایر کشورها با آن مواجه هستند، زیرا آنها با موانع سختی در ایالات متحده روبرو هستند. با توجه به رکود اقتصادی آلمان، تعرفه‌های ایالات متحده ممکن است کشور را دوباره به سمت رکود سوق دهد.

یک تحلیلگر اقتصادی دیگر کارستن برزسکی، رئیس کل اقتصاد کلان در موسسه ی هلندی ING، در یادداشتی نوشت: «بدترین کابوس اقتصادی اروپا به حقیقت پیوسته است.»

برچسب ها

دونالد ترامپ تصمیم قبلی خود برای افزایش گسترده تعرفه‌ها علیه بیشتر کشورهای جهان را متوقف کرد و با اعلام یک مهلت ۹۰ روزه، از جنگ تجاری جهانی گامی به عقب برداشت؛ اقدامی که پس از چند روز آشفتگی در بازارها و هشدارهای جدی در مورد رکود اقتصادی صورت گرفت. رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد تعرفه بر واردات از چین اما فوراً به ۱۲۵ درصد افزایش می‌یابد. چین اعلام کرد که در واکنش به این تصمیم جدید ترامپ، از پنج‌شنبه تعرفه‌های صادرات آمریکا را از ۳۴ درصد به ۸۴ درصد افزایش خواهد داد و تصمیم آمریکا را «اشتباه بر روی اشتباه» توصیف کرد
چینی‌ها بر این باورند که می‌توانند از حملات ترامپ جان سالم به در ببرند. در واقع، بسیاری معتقدند که این حملات ممکن است به نفع آن‌ها تمام شود، زیرا اعتبار ایالات متحده و تصورات درباره توانمندی‌های آن را از بین خواهد برد. با این حال، این به معنای پیروزی قطعی چین نیست. اما همان‌طور که معمولاً در مورد قدرت‌های بزرگ صدق می‌کند، بزرگ‌ترین چالش‌های آن‌ها در داخل کشورشان است، نه در خارج

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *