پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴

پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴

به جرم آزادی خواهی، مهدی یراحی ۷۴ ضربه شلاق خورد

وکیل مهدی یراحی اعلام کرده که حکم «۷۴ ضربه شلاق» این خواننده معترض در دادسرای امنیت اخلاقی تهران به اجرا درآمده و پرونده او مختومه شده است.

زهرا مینویی، وکیل آقای یراحی گفته است که این حکم روز چهارشنبه، ۱۵ اسفند ۱۴۰۳، به‌طور کامل اجرا شده است.

او در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «امروز ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۳، آخرین بخشِ احکام صادره از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، مبنی بر ۷۴ ضربه شلاق در شعبه چهارم اجرای احکام دادسرای امنیت اخلاقی تهران، به طور تام و تمام اجرا شد و پرونده آقای مهدی یراحی مختومه شد.»

این خواننده پاپ ساعاتی پس از اجرای حکم شلاق خود همراه با هشتگ «مهسا امینی» در شبکه ایکس نوشت: «آنکه حاضر نیست برای آزادی بهایی بپردازد، لایق آزادی نیست. با آرزوی رهایی…»

مهدی یراحی شهریور ۱۴۰۲ به اتهام خواندن ترانه اعتراضی «روسریتو» در خانه‌اش بازداشت شد.

دادگاه انقلاب او را به دو سال و هشت ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم کرد که یک سال از محکومیت حبس او قابل اجرا بود.

او این ترانه را در اعتراض به حجاب اجباری در ایران و حمایت از جنبش «زن زندگی آزادی» خوانده بود و هنگام انتشار آن گفت که این ترانه را به «زنان نجیب وطنم تقدیم می‌کنم که در خط مقدم جبهه می‌درخشند.»

این خواننده که با ترانه‌های اعتراضی‌اش از اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» حمایت کرده بود، با انتشار ویدیویی در تاریخ ۹ اسفند گفته بود حتی اگر به او اجازه برگزاری کنسرت بدهند، به دلیل «اجحافی که به زنان تحمیل شده» دیگر نمی‌خواهد مجوز بگیرد و از «رانت جنسیتی» استفاده کند. 

او با اشاره به اینکه حدود ۶ تا ۷ سال ممنوع‌الکاری، از نظر روحی و مالی به او آسیب زده، گفت که حالا بیش از گذشته درک می‌کنم که زنان ایران «چه رنج مضاعفی می‌کشند که به دلیل جنسیت‌شان نمی‌توانند از استعدادهایشان استفاده کنند».

این هنرمند تاکید کرد: «من امروز دیگر خودم نمی‌خواهم که مجوز بگیرم و از یک رانت جنسیتی استفاده کنم. حالا که این آگاهی دست داده از آن برنمی‌گردم و قدر این را می‌دانم و دوست دارم کنار بانوان سرزمینم باشم.»

او همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حکم دادگاه توضیح داد که به‌دلیل شرایط جسمانی‌، حکم زندان او به حبس خانگی با پابند تبدیل شد و «پس از پایان این دوره، می‌خواستیم فک وثیقه کنیم و گفتند که منوط به اجرای حکم شلاق است یا اینکه تکلیف آن روشن شود.»

این خواننده پاپ گفت: «من در رسانه این حکم را محکوم و اعلام کردم که منتظر ابلاغ هستم و درخواستی برای لغو آن ندارم و آماده اجرا هستم.»

بسیاری از هنرمندان، فعالان اجتماعی وشخصیت‌های مختلف فرهنگی با حمایت از آقای یراحی، به اجرای حکم او اعتراض کرده‌اند.

توماج صالحی، خواننده منتقد ایرانی که به تازگی از زندان آزاد شده است، در یک ویدیو در استوری اینستاگرام خود به این حکم اعتراض کرد و گفت «گاهی زخم‌ها آدم را قوی‌تر می‌کنند.»

ترانه علیدوستی، بازیگرسینمای ایران که او نیز در پی حمایت از معترضان جنبش «زن، زندگی، آزادی»‌ زندانی و ممنوع‌الکار شده است، در استوری در اینستاگرام نوشت: «ننگ بر تحجر، ننگ بر شکنجه، ننگ بر خشونت، ننگ بر قوانین ضد بشری و شرم و ننگ برناتوانی ما»

وریا غفوری، کاپیتان سابق استقلال که او هم از معترضان حمایت کرده بود، در شبکه اجتماعی ایکس با انتشار تصویری از مهدی یراحی او را « انسان شریف» توصیف کرد. حسین رزاق، فعال سیاسی منتقد نیز نیز در شبکه :«این تازیانه‌های استبداد بر تن مهدی یراحی، تازیانه بر تن مردم بود. برای آنکه صدای مردم شد، صدای آزادی وطن»

داریوش، خواننده مشهور ایرانی هم تصویری از مهدی یراحی را به همراه ترانه «نترسون» در اکانت اینستاگرام خود منتشر کرده است.

نرگس محمدی، برنده نوبل صلح در واکنش به اجرای حکم شلاق یراحی در اینستاگرام نوشت: «اجرای حکم شلاق مهدی یراحی، انتقام حمایت او از زنان سرزمین ایران است. شلاق بر بدن مهدی، تازیانه‌ای بر تن زنان سربلند مقاوم ایران و جان شکوفا و قدرتمند جنبش “زن، زندگی، آزادی” است.»

این فعال حقوق بشر در ادامه خاطرنشان شد که یراحی در آستانه هشت مارس با پشت کردن به «رانت جنسیتی» برای خواندن، بار دیگر در کنار زنان معترض حق‌خواه و مردم به‌پاخاسته ایستاد.

برچسب ها

موسیقی عاشیقی و عاشیق‌ها در دوران قبل از اسلام حضور داشتند و پیشینه تاریخی این هنر، شاید به قدری سترگ باشد که حافظه تاریخ نیز یادآوری آن را تاب نیاورد

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *