جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴

جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴

حماس اجساد کوچک‌ترین گروگان‌های اسرائیلی را تحویل داد

حماس روز پنج‌شنبه اجساد نوزاد اسرائیلی کفیر بیباس و برادر چهارساله‌اش آریل را تحویل داد. این دو کوچک‌ترین گروگان‌هایی بودند که در حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ توسط حماس ربوده شدند و به نمادی از رنج‌های آن روز تبدیل شده‌اند.

خودروهای صلیب سرخ از محل تحویل در نوار غزه خارج شدند و چهار تابوت سیاه را که روی سکویی قرار داده شده بودند، حمل کردند. هر یک از تابوت‌ها دارای تصویری کوچک از گروگان‌ها بود.

حماس اجساد این دو کودک، مادرشان شیری بیباس و همچنین یک گروگان دیگر به نام عودد لیفشیتز را طبق توافق آتش‌بس غزه که ماه گذشته با حمایت ایالات متحده و میانجی‌گری قطر و مصر حاصل شد، تحویل داد.

واکنش نتانیاهو و فضای عمومی در اسرائیل

نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، در یک پیام ویدیویی کوتاه گفت که این روز، «روزی بسیار سخت برای اسرائیل است. روزی دردناک، روزی همراه با اندوه.»

صدها نفر در هوای سرد زمستانی پیش از تحویل اجساد در خان‌یونس، در جنوب غزه، تجمع کردند. شبه‌نظامیان مسلح حماس که لباس‌های سیاه و پوشیده به تن داشتند، در منطقه پرسه می‌زدند.

یکی از شبه‌نظامیان در کنار پوستری ایستاده بود. این پوستر مردی را نشان می‌داد که بر روی تابوت‌هایی با پرچم اسرائیل ایستاده است. به جای پاهای او، ریشه‌های درخت در زمین فرو رفته بودند، که نمادی از تعلق زمین به فلسطینیان بود. روی پوستر نوشته شده بود: «بازگشت جنگ = بازگشت اسیران شما در تابوت‌ها.»

جزئیات ربوده شدن خانواده بیباس

کفیر بیباس زمانی که خانواده بیباس، از جمله پدرشان یاردن، در کیبوتص نیر اوز ربوده شدند، تنها ۹ ماه داشت. این کیبوتص یکی از جوامعی بود که در حمله نیروهای حماس از نوار غزه در ۷ اکتبر مورد تهاجم قرار گرفت.

حماس در نوامبر ۲۰۲۳ اعلام کرد این دو کودک و مادرشان در یک حمله هوایی اسرائیل کشته شده‌اند، اما مرگ آن‌ها هرگز توسط مقامات اسرائیلی تأیید نشد. حتی در آخرین لحظات، برخی از مردم حاضر نبودند باور کنند که آن‌ها جان باخته‌اند.

یفتاح کوهن، یکی از ساکنان کیبوتص نیر اوز، که در حمله ۷ اکتبر حدود یک‌چهارم ساکنان خود را از دست داد، گفت: «شیری و کودکانش به یک نماد تبدیل شده‌اند.» او افزود: «هنوز امیدوارم که زنده باشند.»

عودد لیفشیتز؛ از موسسان کیبوتص نیر اوز

عودد لیفشیتز ۸۳ ساله بود که از کیبوتص نیر اوز ربوده شد. همسر او، یوخوود، که در آن زمان ۸۵ ساله بود، همراه با او ربوده شد اما دو هفته بعد، همراه با یک زن سالمند دیگر آزاد شد.

لیفشیتز سابقا روزنامه‌نگار بود. او در ژانویه ۲۰۱۹ مقاله‌ای در روزنامه چپ‌گرای «هاآرتص» با عنوان «مدافع اسرائیل نیست» منتشر کرد، که در آن سیاست‌های امنیتی نتانیاهو را به چالش کشیده و از رویکردهای او، از جمله سیاست‌های مربوط به حماس و غزه، انتقاد کرده بود.

واکنش اسرائیل به توافق آتش‌بس

این اولین باری است که تحت این توافق، اجساد گروگان‌ها بازگردانده می‌شود. اسرائیل گفته است تا زمانی که آزمایش‌های کامل دی‌ان‌ای انجام نشود، هویت این اجساد را تأیید نخواهد کرد.

نتانیاهو به دلیل موافقت با این توافق از سوی متحدان راست‌گرای افراطی خود در ائتلاف حاکم مورد انتقاد قرار گرفته است. آن ها می گوینداین توافق به نوعی به حماس پاداش می‌دهد و به بقای آن در غزه کمک می‌کند.

با این حال، نظرسنجی‌های متعددی نشان داده‌اند که حمایت عمومی گسترده‌ای از این توافق وجود دارد. هزاران اسرائیلی به خیابان‌ها آمده‌اند و از دولت خواسته‌اند که به اجرای توافق ادامه دهد تا زمانی که تمامی گروگان‌های باقی‌مانده آزاد شوند.

بازگشت گروگان‌های زنده

پس از تحویل اجساد در روز پنج‌شنبه، قرار است روز شنبه شش گروگان زنده نیز بازگردانده شوند. در مقابل، صدها زندانی فلسطینی، که عمدتاً زنان و نوجوانانی هستند که در طول جنگ توسط اسرائیل در غزه بازداشت شده‌اند، آزاد خواهند شد.

طبق فاز اول توافق آتش‌بس، حماس موافقت کرده ۳۳ گروگان را آزاد کند، در مقابل نزدیک به ۲۰۰۰ زندانی فلسطینی آزاد خواهند شد. تاکنون ۱۹ گروگان اسرائیلی و پنج تبعه تایلندی در چارچوب این توافق آزاد شده‌اند.

مذاکرات درباره فاز دوم توافق

انتظار می‌رود مذاکرات برای فاز دوم توافق، که شامل بازگرداندن حدود ۶۰ گروگان دیگر خواهد شد – که کمتر از نیمی از آن‌ها احتمالاً زنده هستند – و همچنین عقب‌نشینی کامل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه برای پایان دادن به جنگ، در روزهای آینده آغاز شود.

این موضوع با اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، که خواستار اسکان مجدد فلسطینیان خارج از غزه شده، پیچیده‌تر شده است. منتقدان می‌گویند که این اقدام به منزله یک جنایت جنگی و پاک‌سازی قومی خواهد بود. علاوه بر این، ترامپ پیشنهاد کرده است این منطقه تحت کنترل آمریکا به‌عنوان یک منطقه ساحلی توسعه یابد.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

یک پاسخ

  1. باعث بسی شرمساریست که این قتل‌های کاملا تنفر امیز و بیجا و شرم آور حماس با بی توجهی و بی تفاوتی بسیاری از چپ رو برو است. انگار که خون یهودیان کم رنگ تر از فلسطینیان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *