آمریکا پیشنهاد حماس درباره موافقت با آزادی گروگان آمریکایی را رد کرد

کودکی در حین تظاهرات در حمایت از مقاومت فلسطین در میدان المناره در شهر رام الله در کرانه باختری رود اردن، پرچم حماس را در دست دارد

حماس روز جمعه اعلام کرد که با آزادی گروگان اسرائیلی-آمریکایی، ادان الکساندر (۲۱ ساله)، و بازگرداندن اجساد چهار گروگان دیگر موافقت کرده است، اما آمریکا و اسرائیل این ادعا را رد کردند.

بیانیه حماس مشخص نکرده است این گروه در ازای آزادی پنج گروگان آمریکایی چه خواسته‌هایی دارد.

حماس همچنین هیچ اشاره‌ای به مفاد آخرین پیشنهاد میانجی‌گری ارائه‌شده توسط استیو ویتکوف، فرستاده کاخ سفید، در روز چهارشنبه نکرد. ویتکوف بیانیه حماس را رد کرد و گفت که این پیشنهاد با طرح او مطابقت ندارد.

کاخ سفید حماس را متهم کرد که «تظاهر به انعطاف‌پذیری» می‌کند، در حالی که در واقع خواسته‌های غیرقابل قبولی را مطرح کرده است. کاخ سفید همچنین مدعی شد حماس از ضرب‌الاجل ترامپ برای آزادی گروگان‌ها آگاه است و در صورت عدم رعایت آن، بهای «سنگینی» خواهد پرداخت.
مذاکره‌کنندگان اسرائیلی و آمریکایی پس از پنج روز مذاکرات ناموفق، روز جمعه دوحه را ترک کردند.

حماس در بیانیه خود اعلام کرده روز پنجشنبه با میانجی‌های قطری و مصری دیدار کرده و پیشنهادی برای تمدید آتش‌بس در غزه دریافت کرده است.
این گروه گفت: «ما این پیشنهاد را با مسئولیت‌پذیری و رویکردی مثبت بررسی کردیم و روز جمعه پاسخ دادیم. ما آماده‌ایم مذاکرات درباره مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه را آغاز کنیم و از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم اسرائیل را برای اجرای تعهداتش تحت فشار بگذارد.»

بیانیه حماس نشان می‌دهد این گروه با پیشنهادی که هفته گذشته توسط آدام بوهلر، فرستاده ترامپ برای گروگان‌ها، در مذاکرات مستقیم در دوحه ارائه شد، موافقت کرده است.

این پیشنهاد بر آزادی گروگان‌های آمریکایی به عنوان گامی اولیه برای توافقی گسترده‌تر درباره آزادی سایر گروگان‌ها و برقراری آتش‌بس طولانی‌مدت متمرکز بود، اما اسرائیل با آن موافقت نکرد.

روز چهارشنبه، ویتکوف و اریک تراگر، مدیر ارشد شورای امنیت ملی آمریکا در امور خاورمیانه، پیشنهاد جدیدی را برای پر کردن شکاف‌ها به حماس ارائه کردند.

مقامات اسرائیلی گفتند پیشنهاد آمریکا شامل آزادی پنج گروگان زنده و بازگرداندن اجساد ۹ گروگان در ازای تمدید آتش‌بس تا پس از رمضان و عید فصح یهودی (۲۰ آوریل) بود. اسرائیل با این پیشنهاد موافقت کرد.

کاخ سفید تأکید کرده میانجی‌های قطری و مصری به حماس هشدار داده‌اند که این پیشنهاد جدید آمریکا باید به‌زودی اجرا شود و آزادی فوری ادان الکساندر ضروری است.

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل بیانیه حماس را «جنگ روانی و فریبکاری» خواند.
این دفتر اعلام کرد: «در حالی که اسرائیل پیشنهاد ویتکوف را پذیرفته، حماس همچنان بر مواضع خود پافشاری می‌کند و حتی یک گام هم عقب‌نشینی نکرده است.»
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، شنبه‌شب نشستی را برای بررسی وضعیت گروگان‌ها و تصمیم‌گیری درباره اقدامات بعدی برگزار خواهد کرد.

برچسب ها

با گذشت نزدیک به دو ماه از اعلام آتش‌بس میان اسرائیل و حماس، گزارش‌ها از غزه نشان می‌دهد کشتار و تخریب همچنان ادامه دارد و شرایط زندگی میلیون‌ها فلسطینی در محاصره بدتر شده است. بر اساس داده‌های سازمان ملل، از زمان آغاز آتش‌بس در ۱۰ اکتبر، بیش از ۳۶۰ فلسطینی در غزه کشته شده‌اند که حداقل ۷۰ نفر از آنان کودک بوده‌اند
در حالی که ارزیابی تازه سازمان ملل نشان می‌دهد غزه پس از دو سال جنگ زیر بیش از ۶۱ میلیون تُن آوار مدفون شده و سه‌چهارم ساختمان‌های آن از میان رفته‌اند، نهادهای امدادی نسبت به ادامه‌ی ممانعت اسرائیل از ورود کمک‌ها هشدار داده‌اند. هم‌زمان، واشنگتن از گفت‌وگو با متحدان منطقه‌ای برای تشکیل یک نیروی چندملیتی بین‌المللی در غزه خبر داده است

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی