دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳

دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳

ترامپ ارسال دارو به کشورهای در حال توسعه را متوقف کرد

آمریکا بزرگ‌ترین کمک‌کننده انسانی در جهان است، اما رئیس‌جمهور دونالد ترامپ تمام برنامه‌های توسعه خارجی را متوقف کرده است. این تصمیم شامل ارسال داروهای نجات‌بخش برای بیماری‌هایی مانند “اچ‌آی‌وی”، مالاریا و سل نیز می‌شود.

دولت ترامپ ارسال داروهای مورد نیاز برای درمان ایدز “اچ‌آی‌وی”، مالاریا، سل و همچنین لوازم پزشکی برای نوزادان را در کشورهایی که تحت حمایت آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID) هستند، متوقف کرده است.

این تصمیم از طریق یک یادداشت رسمی که خبرگزاری رویترز به آن دست یافته، اعلام شده است. پیمانکاران و شرکای آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده دستور یافته‌اند که فوراً فعالیت‌های خود را متوقف کنند. این اقدام بخشی از توقف گسترده برنامه‌های کمکی ایالات متحده است که از زمان آغاز ریاست جمهوری ترامپ در ۲۰ ژانویه اعمال شده و با هدف بازنگری در این پروژه‌ها انجام می‌شود.

این دستور به شرکت “کمونیکس (Chemonics)، یکی از بزرگ‌ترین پیمانکاران آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده که مسئول تأمین دارو در سراسر جهان است، نیز ارسال شده است. دستور توقف شامل ارسال داروهای ایدز، مالاریا، سل، داروهای پیشگیری از بارداری، و همچنین داروهای مورد نیاز مادران و کودکان است.

یک منبع داخلی آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده و یکی از کارکنان پیشین این آژانس این اطلاعات را تأیید کرده‌اند.

آتول گاوانده، رئیس پیشین بخش سلامت جهانی در آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده ، این تصمیم را “فاجعه‌بار” توصیف کرد و گفت: «داروهای اهدایی زندگی ۲۰میلیون نفر مبتلا به “اچ‌آی‌وی” (ایدز) را نجات می‌داد. این کمک‌ها از امروز متوقف می‌شود.»

او همچنین هشدار داد که قطع زنجیره تأمین دارو نه تنها موجب بیماری و گسترش ویروس “اچ‌آی‌وی” (ایدز) خواهد شد، بلکه خطر ظهور گونه‌های مقاوم به دارو را نیز افزایش می‌دهد. سازمان‌هایی که در ۲۳ کشور با ۶.۵میلیون کودک یتیم و در معرض خطر ویروس “اچ‌آی‌وی” (ایدز) کار می‌کنند، از این تصمیم آسیب خواهند دید.

ترامپ در روز تحلیف خود دستور توقف ۹۰ روزه کمک‌های خارجی را صادر کرد تا کارایی این برنامه‌ها و تطابق آن‌ها با سیاست خارجی ایالات متحده بررسی شود. علاوه بر این، گزارش‌ها حاکی از آن است که حدود ۶۰ نفر از مقامات ارشد “آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده” به مرخصی اجباری فرستاده شده‌اند.

به گفته کارشناسان، این اقدامات کمک‌های میلیارد دلاری را که هر سال توسط ایالات متحده ارائه می‌شد، به خطر می‌اندازد. ایالات متحده تا سال ۲۰۲۳ بزرگ‌ترین کمک‌کننده بشردوستانه در جهان بود و حدود ۷۲میلیارد دلار کمک مالی در آن سال ارائه کرد. این کشور ۴۲درصد از کل کمک‌های بشردوستانه ثبت‌شده توسط سازمان ملل در سال ۲۰۲۴ را تأمین کرده بود.

برچسب ها

رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، روز چهارشنبه ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را «دیکتاتوری بدون انتخابات» خواند و هشدار داد که اگر به سرعت برای دستیابی به صلح اقدام نکند، دیگر کشوری برای اداره کردن نخواهد داشت. ترامپ این اظهارات را ساعاتی پس از آن بیان کرد که زلنسکی به ادعای او مبنی بر اینکه اوکراین مسئول آغاز تهاجم گسترده روسیه در سال ۲۰۲۲ بوده است، واکنش نشان داد و گفت که رئیس‌جمهور آمریکا در دام تبلیغات گمراه‌کننده روسیه افتاده است. پوتین، یک روز پس از اولین دور مذاکرات بین آمریکا و روسیه در ریاض، گفت که تنظیم یک نشست میان او و ترامپ زمان‌بر خواهد بود، اما هر دو طرف تمایل به این دیدار دارند
رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به اعتراض اوکراین مبنی بر اینکه از مذاکرات میان آمریکا و روسیه کنار گذاشته شده است، گفت: "من بسیار ناامید هستم، شنیده‌ام که آن‌ها ناراحت هستند که جایی در مذاکرات ندارند. حتی یک مذاکره‌کننده نابلد هم می‌توانست سال‌ها پیش توافقی را به دست بیاورد بدون از دست دادن بخش زیادی از زمین هايش". ترامپ بار ديگر خواهان برگزاری انتخابات در اوکراين شد و گفت: در اوکراین انتخابات برگزار نشده، عملاً حکومت نظامی برقرار است و رئیس‌جمهور اوکراین – من متأسفم که باید این را بگویم – فقط ۴ درصد محبوبیت دارد
ترامپ درباره غزه مانند یک سرمایه‌دار که قصد توسعه املاک خود را دارد، صحبت می‌کند. او آن را یک منطقه تخریب شده خواند، انگار که همیشه چنین بوده است، و طرح‌هایی برای ساختن شهری مدرن بدون ساکنان اصلی آن ارائه داد. طرح تخلیه ساکنان نوار غزه به کشورهای دیگر یک جنایت جنگی است...

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *