چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳

چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳

از آرزوی موفقیت برای تهران تا جنگ با ایران؛ ترامپ: هر چیزی ممکن است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا روز پنج‌شنبه در مصاحبه‌ای با مجله تایم همزمان با انتخاب وی به‌عنوان شخصیت سال این مجله آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره احتمال جنگ با ایران در دوره بعدی ریاست جمهوری‌اش، گفت: «هر چیزی ممکن است اتفاق بیفتد.»

به گزارش یورو نیوز، ترامپ خاطرنشان کرد که «هر چیزی ممکن است اتفاق بیفتد. هر چیزی ممکن است اتفاق بیفتد. اوضاع در شرایطی است که بسیار دگرگونی‌پذیر است» و افزود که او در عین حال معتقد است که خطرناک ترین تحول فعلی پرتاب موشک‌های اوکراین به داخل خاک روسیه است و آن را به عنوان یک عمل تشدیدکننده تنش توصیف کرد.

ترامپ در این مصاحبه افزود «می‌دانید، وقتی من [دوران ریاست جمهوری‌ام] را ترک کردم، ایرانی داشتیم که خیلی تهدیدکننده نبود. آن‌ها پولی نداشتند. به حماس پول نمی‌دادند. به حزب‌الله پول نمی‌دادند.»

او سپس در پاسخ به این سوال تایم که «آیا ایلان ماسک به درخواست شما با ایرانی‌ها دیدار کرد؟» گفت: «من نمی‌دانم که او با آن‌ها دیدار کرده است.»

او در ادامه در واکنش به این سوال که «گزارش شده که او با ایرانی‌ها دیدار کرده است»،‌ نیز گفت که «من نمی‌دانم. او این را به من نگفته است».

نیویورک‌تایمز روز ۱۴ نوامبر (۲۴ آبان) به نقل از دو مقام ایرانی گزارش داد که ایلان ماسک با نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در گفت‌وگویی با هدف کاهش تنش‌ها بین ایران و آمریکا دیدار کرده است.

ترامپ قبلاً هم تهدیدهایی را متوجه ایران ساخته بود. طبق گفته دولت آمریکا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دنبال ترور ترامپ بوده است،‌ حال آنکه ایران این ادعا را رد کرده است.

یک رسانه آمریکایی پیش‌تر گزارش داده بود که ایران ماه اکتبر در جریان تبادل پیام با واشنگتن به طور کتبی تضمین داده است که به دنبال کشتن دونالد ترامپ نیست.

ترامپ در مصاحبه‌های خود چند بار دیگر نیز در مورد ایران اظهار نظر کرده بود.

دونالد ترامپ در قامت نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از مخالفت تلویحی خود با ایده تلاش فعالانه برای سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی در ایران گفته بود. وی روز ۱۷ اکتبر در مصاحبه‌ای با مجری ایرانی-آمریکایی پادکست پاتریک بت-دیوید، گفت: «دوست دارم ایران خیلی موفق باشد. تنها مساله این است که آن‌ها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

او در پاسخ به این سوال که آیا شما با حکومت کنونی موافقید و یا اینکه ترجیح میدهید ایران به دوران شاه و زمانی که یکی از سه کشور برتر گردشگری بود بازگردد، پاسخ داد: «ما نمی‌توانیم به طور کامل در همه امور دخالت کنیم. بیایید با خود صادق باشیم، ما نمی‌توانیم خودمان را اداره کنیم.»

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور ایران روز ۹ نوامبر (۱۹ آبان ۱۴۰۳) از دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری منتخب آمریکا خواست که در دور جدید ریاست جمهوری‌اش سیاست «فشار حداکثری» علیه تهران را مورد بازنگری قرار دهد. آقای ظریف به خبرنگاران گفت: «ترامپ باید نشان دهد که سیاست‌های نادرست گذشته را دنبال نمی‌کند.»

سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان به نازگی به شورای امنیت سازمان ملل متحد اطلاع دادند که در صورت لزوم آماده هستند سازوکار موسوم به «بازگشت فوری» همه تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را که به «مکانیسم ماشه» نیز شناخته می‌شود آغاز کنند تا از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای جلوگیری شود.

ترامپ در سال ۲۰۱۸ به طور یکجانبه کشور آمریکا را از توافق هسته‌ای برجامی که باراک اوباما در سال ۲۰۱۵ منعقد کرده بود، خارج کرد و تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران را که کاهش یافته بود، دوباره اعمال کرد.

ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود، در سال ۲۰۲۰، دستور حمله هوایی آمریکا علیه قاسم سلیمانی در عراق را صادر کرد که منجر به کشته شدن این فرمانده ارشد نظامی ایران شد.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

یک پاسخ

  1. مرگ بر ترامپ ، لعنت بر ریگان
    مرگ بر نتانیاهو، لعنت بر هیتلر
    مرگ بر خامنه ای، لعنت بر خمینی
    مرگ بر رضاشاه، لعنت بر رضاخان
    مرگ بر سلامی ، لعنت بر سلیمانی
    مرگ بر گالانت یاوو، لعنت بر موشه دایان
    صلح صلح آزادی
    صلح صلح آزادی
    صلح صلح آزادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *