چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳

چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳

دیپلمات اماراتی نامه ترامپ را به تهران برد؛ خامنه ای: تلاشی برای فریب افکار عمومی جهان است

در همان روزی که یک دیپلمات اماراتی نامه ی ترامپ را به تهران برد، علی خامنه ای رهبر حکومت ایران در سخنانی این نامه را «تلاشی برای فریب افکار عمومی جهان» خواند.

خامنه‌ای در دیدار با دانشجویان نامه ترامپ را «تلاشی برای فریب افکار عمومی جهان» توصیف کرد.

او گفت: «این شخص (ترامپ) توافق‌های امضا شده و نهایی‌شده را پاره کرد و کنار گذاشت. چطور ممکن است با چنین فردی مذاکره کرد؟»

وی افزود: «اگر ما می‌خواستیم سلاح هسته‌ای بسازیم، آمریکا نمی‌توانست جلوی ما را بگیرد.»

خامنه‌ای گفت: «آمریکا ما را به اقدام نظامی تهدید می‌کند، اما به نظر من این تهدید غیرمنطقی است. ایران قادر است ضربه متقابل وارد کند و قطعاً چنین خواهد کرد.»

دیپلمات اماراتی که پیش‌تر از سوی تهران به‌عنوان حامل نامه‌ای از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، معرفی شده بود و مأموریت داشت مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای پیشرفته ایران را آغاز کند، روز چهارشنبه در تهران با وزیر امور خارجه ایران دیدار کرد.

ترامپ هفته گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی از وجود نامه ای که به خامنه ای نوشته است پرده برداشت. خامنه‌ای، پیش‌تر اعلام کرده بود که علاقه‌ای به مذاکره با «دولتی زورگو» ندارد.

او گفت: «من به آن‌ها نامه‌ای نوشتم و گفتم: “امیدوارم مذاکره کنید، چون اگر مجبور شویم وارد اقدام نظامی شویم، این یک فاجعه خواهد بود.”»

با این حال، ترامپ جزئیاتی درباره اینکه آیا پیشنهادی مشخص در این نامه به ایران ارائه شده است یا نه، ارائه نکرده است.

تلویزیون دولتی ایران روز چهارشنبه تصاویر دیدار انور قرقاش، مقام ارشد اماراتی، با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، را در تهران پخش کرد. سفر قرقاش از پیش اعلام نشده بود. پیش‌تر سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته بود که او حامل نامه‌ای از ترامپ است.

آخرین باری که ترامپ تلاش کرد نامه‌ای برای خامنه‌ای بفرستد، در سال ۲۰۱۹ و از طریق شینزو آبه، نخست‌وزیر فقید ژاپن، بود. خامنه‌ای این تلاش را مورد تمسخر قرار داد و آبه در نهایت نامه را کنار پای خود روی زمین گذاشت؛ صحنه‌ای که رسانه‌های دولتی ایران تا امروز آن را منتشر می‌کنند.

اقدام ترامپ و سخنان خامنه ای در حالی صورت می‌گیرد که اسرائیل و آمریکا هشدار داده‌اند اجازه نخواهند داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد. این موضوع باعث نگرانی‌هایی از احتمال درگیری نظامی شده است، چرا که ایران اکنون در حال غنی‌سازی اورانیوم با خلوص نزدیک به ۶۰ درصد است—سطحی که معمولاً فقط توسط کشورهایی که دارای تسلیحات هسته‌ای هستند انجام می‌شود.

ایران همواره ادعا کرده است که برنامه هسته‌ای‌اش صرفاً اهداف صلح‌آمیز دارد، اما در عین حال، مقامات ایرانی به‌طور فزاینده‌ای تهدید به دستیابی به بمب هسته‌ای کرده‌اند.

در طول جنگ اسرائیل و حماس، ایران و اسرائیل چندین بار حملات مستقیم به یکدیگر انجام داده‌اند. هم‌زمان، گروه‌های وابسته به ایران در منطقه، که بخشی از «محور مقاومت» نامیده می‌شوند، پس از ترور رهبرانشان توسط اسرائیل، در شرایط سختی قرار گرفته‌اند.

در اسرائیل، برخی مقامات پیشنهاد داده‌اند که تأسیسات هسته‌ای ایران را هم‌اکنون مورد حمله قرار دهند. این همان تهدیدی است که ترامپ نیز مطرح کرده، در حالی که او همچنان بر راه‌حلی دیپلماتیک با تهران تأکید دارد.

آسوشیتدپرس در گزارشی می نویسد: با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، دولت او بارها اعلام کرده باید از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری شود. گزارش ماه گذشته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان داد ایران تولید اورانیوم با غنای نزدیک به درجه تسلیحاتی را تسریع کرده است.

دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ با تنش‌های شدید با تهران همراه بود. او در سال ۲۰۱۸، به‌طور یک‌جانبه آمریکا را از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی خارج کرد، که منجر به اعمال تحریم‌هایی شد که اقتصاد ایران را فلج کرد. ایران در پاسخ، حملاتی در دریا انجام داد—از جمله حمله‌ای که گفته می‌شود ایران انجام داده و موقتاً نیمی از تولید نفت عربستان را متوقف کرد.

ترامپ همچنین دستور حمله‌ای را صادر کرد که منجر به کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در یک حمله پهپادی در بغداد در ژانویه ۲۰۲۰ شد.

مشخص نیست که ایران در برابر این فشارها چگونه واکنش نشان خواهد داد. ارزش ریال ایران به‌طور چشمگیری کاهش یافته است. بیکاری گسترده است. زنان ایرانی همچنان قوانین مربوط به حجاب اجباری را به چالش می‌کشند و بدون پوشش در اماکن عمومی ظاهر می‌شوند، دو سال پس از مرگ مهسا امینی که اعتراضات گسترده‌ای را در سراسر کشور برانگیخت، فضای اجتماعی و سیاسی ایران همچنان ملتهب است.

برچسب ها

سفير جمهوری اسلامی در نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، و دیگر مقامات آمریکایی "اظهارات بی‌پروا و تحریک‌آمیز" مطرح کرده‌اند که شامل "اتهامات بی‌اساس" و تهدید به استفاده از زور علیه تهران است. روز دوشنبه ترامپ در اظهاراتی شديد و تهديد آميز اعلام کرد: «هر شلیکی که از سوی حوثی‌ها انجام شود، از این لحظه به بعد به عنوان شلیکی از سوی ایران تلقی خواهد شد. ایران مسئول خواهد بود و عواقب آن را متحمل خواهد شد. این عواقب بسیار سخت خواهند بود!» او جمهوری اسلامی را به هدایت مستقیم عملیات حوثی‌ها متهم کرد
مشاور امنیت ملی کاخ سفید هشدار داد که ایران یا باید از همه جنبه‌های هسته‌ای خود، از جمله «موشکی و غنی‌سازی»، دست بکشد یا باید با عواقب دیگری روبه‌رو شود. مایک والتز روز یکشنبه ۲۶ اسفند در مصاحبه با برنامه «این هفته» سی‌بی‌اس با اشاره به هشدار رئیس جمهور ایالات متحده گفت: «ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد و همه گزینه‌ها روی میز است.» او افزود: «این [شامل] تمام جنبه‌های برنامه ایران است؛ موشک‌ها، تسلیحات و غنی‌سازی. می‌توانند به طریقی که قابل راستی‌آزمایی باشد آن را تحویل دهند و رها کنند، یا می‌توانند با یک سری عواقب دیگر روبه‌رو شوند.». سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نيز روز دوشنبه مجددا تاکيد کرد: ما به هرگونه تعرضی علیه تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران با قاطعیت پاسخ خواهیم داد و در این خصوص هیچ تردیدی وجود ندارد

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

2 پاسخ

  1. ترامپ بلوف زن کازینویی اگر هم هوش مصنوعی را به خدمت بگیرد در برابر آخوند ماکیاولیسم هنوز یک مبتدی است!
    آنچه خامنه ای در سر دارد نا امنی و جنگ محدود است تا بتواند ارثیه خود حکومت اسلامی را در شرایط امنیتی کامل انتقال دهد.

  2. حرفها و گزارشات خوبی است. ولی به عنوان یک حزب و جریان سیاسی نظرات شما چیست.؟ قبولی نظرات خامنهای؟ مخلفت با ان ؟ یا چیز دیگری. نبود یا بود نطرات و تجزیه و تحلیل ان و ارایه راه حل صحیح میتواند موجب تقویت راه حل مفید گردد.!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *