دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳

دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳

تحریم‌های جدید آمریکا علیه تهران؛ واشنگتن وزیر نفت ایران را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز چهارشنبه از اعمال تحریم‌های جدید علیه محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت جمهوری اسلامی و چندین شرکت و کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران خبر داد.

در بیانیه‌ای که دفتر کنترل دارایی‌های خارجی این وزارتخانه (OFAC) منتشر کرده، آمده است که این تحریم‌ها با هدف افزایش فشار بر «ناوگان سایه» و دیگر کشتی‌هایی که ایران برای ارسال نفت به چین از آنها استفاده می‌کند، اعمال شده است. این اقدام بخشی از راهبرد «فشار حداکثری» دولت آمریکا است که به دنبال کاهش صادرات نفت ایران به صفر است.

به گزارش یورو نیوز، بر اساس این بیانیه، محسن پاک‌نژاد که از تابستان سال جاری، مسئولیت وزارت نفت ایران را بر عهده دارد، نقش کلیدی در تخصیص میلیاردها دلار نفت به نیروهای مسلح ایران، از جمله سپاه پاسداران و نیروی انتظامی داشته است.

طبق آمار منتشرشده، روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت ایران برای تأمین بودجه این نیروها اختصاص می‌یابد و انتظار می‌رود این رقم تا پایان سال ۲۰۲۵ به ۵۰۰ هزار بشکه در روز برسد که بیش از نیمی از کل درآمد نفتی ایران را شامل خواهد شد. آمریکا اعلام کرده که پاک‌نژاد را به دلیل فعالیت در بخش نفت ایران، تحت فرمان اجرایی ۱۳۹۰۲ تحریم کرده است.

در ادامه این تحریم‌ها، چندین شرکت و کشتی در مناطق مختلف جهان از جمله چین، هنگ‌کنگ، هند، بنگلادش، سیشل و سورینام نیز هدف قرار گرفته‌اند. در بیانیه وزارت خزانه‌داری ایالات متحده تأکید شده که برخی از این شرکت‌ها در مالکیت و مدیریت کشتی‌هایی که نفت ایران را جابه‌جا کرده‌اند، نقش داشته‌اند. از جمله این کشتی‌ها می‌توان به PEACE HILL (ثبت‌شده در هنگ‌کنگ)، SEASKY (ثبت‌شده در سن مارینو)، CORONA FUN (ثبت‌شده در پاناما) و چندین کشتی دیگر اشاره کرد که برای حمل نفت ایران به چین استفاده شده‌اند و در برخی موارد سیستم‌های شناسایی خود را دستکاری کرده‌اند تا مسیرهای واقعی حمل‌ونقل را مخفی نگه دارند.

وزارت خارجه آمریکا نیز به‌طور هم‌زمان سه شرکت در سنگاپور و اندونزی را که به‌صورت آگاهانه در خرید و فروش نفت ایران نقش داشته‌اند، تحریم کرده است. سه کشتی وابسته به این شرکت‌ها نیز به فهرست اموال مسدودشده اضافه شده‌اند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در این باره گفت: «رژیم ایران همچنان از درآمدهای نفتی برای تأمین منافع شخصی و اهداف بی‌ثبات‌کننده خود استفاده می‌کند. آمریکا به مقابله با تلاش‌های این رژیم برای تأمین مالی فعالیت‌های خطرناک ادامه خواهد داد.»

طبق اعلام وزارت خزانه‌داری، تمام دارایی‌ها و اموال افراد و شرکت‌های تحریم‌شده در آمریکا یا تحت کنترل اشخاص آمریکایی مسدود شده و هرگونه معامله با آنها ممنوع است. همچنین، شرکت‌ها و اشخاصی که به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم بیش از ۵۰ درصد از سهامشان در اختیار افراد تحریم‌شده باشد، به‌طور خودکار مشمول این تحریم‌ها خواهند شد.

دولت آمریکا هشدار داده که هرگونه نقض این تحریم‌ها می‌تواند منجر به اعمال جریمه‌های مدنی یا کیفری علیه افراد و نهادهای دخیل در این معاملات شود.

برچسب ها

سفير جمهوری اسلامی در نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، و دیگر مقامات آمریکایی "اظهارات بی‌پروا و تحریک‌آمیز" مطرح کرده‌اند که شامل "اتهامات بی‌اساس" و تهدید به استفاده از زور علیه تهران است. روز دوشنبه ترامپ در اظهاراتی شديد و تهديد آميز اعلام کرد: «هر شلیکی که از سوی حوثی‌ها انجام شود، از این لحظه به بعد به عنوان شلیکی از سوی ایران تلقی خواهد شد. ایران مسئول خواهد بود و عواقب آن را متحمل خواهد شد. این عواقب بسیار سخت خواهند بود!» او جمهوری اسلامی را به هدایت مستقیم عملیات حوثی‌ها متهم کرد
مشاور امنیت ملی کاخ سفید هشدار داد که ایران یا باید از همه جنبه‌های هسته‌ای خود، از جمله «موشکی و غنی‌سازی»، دست بکشد یا باید با عواقب دیگری روبه‌رو شود. مایک والتز روز یکشنبه ۲۶ اسفند در مصاحبه با برنامه «این هفته» سی‌بی‌اس با اشاره به هشدار رئیس جمهور ایالات متحده گفت: «ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد و همه گزینه‌ها روی میز است.» او افزود: «این [شامل] تمام جنبه‌های برنامه ایران است؛ موشک‌ها، تسلیحات و غنی‌سازی. می‌توانند به طریقی که قابل راستی‌آزمایی باشد آن را تحویل دهند و رها کنند، یا می‌توانند با یک سری عواقب دیگر روبه‌رو شوند.». سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نيز روز دوشنبه مجددا تاکيد کرد: ما به هرگونه تعرضی علیه تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران با قاطعیت پاسخ خواهیم داد و در این خصوص هیچ تردیدی وجود ندارد
در همان روزی که يک ديپلمات اماراتی نامه ی ترامپ را به تهران برد، علی خامنه ای رهبر حکومت ايران در سخنانی اين نامه را «تلاشی برای فريب افکار عمومی جهان» خواند. او گفت: «این شخص (ترامپ) توافق‌های امضا شده و نهایی‌شده را پاره کرد و کنار گذاشت. چطور ممکن است با چنین فردی مذاکره کرد؟» وی افزود: «اگر ما می‌خواستیم سلاح هسته‌ای بسازیم، آمریکا نمی‌توانست جلوی ما را بگیرد.» خامنه‌ای گفت: «آمریکا ما را به اقدام نظامی تهدید می‌کند، اما به نظر من این تهدید غیرمنطقی است. ایران قادر است ضربه متقابل وارد کند و قطعاً چنین خواهد کرد.»

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

یک پاسخ

  1. نهینا سیاست چین در قبال امریکا تعیین کننده میزان فروش نفت خام ایران است‌، و مقاومت چین در برابر تحریمها. با وجود وضع تحریمهای امریکا و سیاستهای خفه کردن چین قبل از جنگ سرنوشت ساز
    و نحوه جواب ایران به نامه ترامپ موضوع تعیین کنده است. نه خواست ترامپ و هییت حاکمه امریکا. بنظر می رسد چین و روسیه در ورود به این موصوع نقش فعال تری اتخاذ کرده اند. از طرفی بطور کلی روابط چین و امریکا در افول و سراشیبی است. که بر حمایت بیشتر چین از ایران میتواند تاثیر داشته باشد.
    اختلاف امریکا با چین بر سر نفود اقتصادی سیاسی چین در جهان است موضوعی که راه حل سیاسی و دیپلماتیک مانند جنگ اوکراین برای ان متصور نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *