سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳

سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳

مجوز بایدن برای استفاده از موشک‌های آمریکایی در عمق خاک روسیه

گزارش‌های منتشر شده در مورد اینکه رئیس‌جمهوری ایالات متحده تصمیم گرفته است تا استفاده اوکراین از تسلیحات آمریکا برای حمله به داخل مرزهای روسیه را تایید کند، نشان‌دهنده تغییر قابل‌توجهی در سیاست کاخ سفید در هفته‌های آخر ریاست جمهوری جو بایدن است.

به گزارش یورو نیوز، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده به‌طور بحث‌انگیزی به کی‌یف اجازه داد تا از موشک‌های دوربرد آمریکایی برای حمله به اهدافی در عمق خاک روسیه استفاده کند، مجوزی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه پیش‌تر از آن به عنوان یک اقدام جنگی یاد کرده بود.

این تسلیحات احتمالا در واکنش به تصمیم پیونگ‌یانگ برای حمایت از تهاجم نظامی کرملین علیه اوکراین و اعزام هزاران نیرو از کره شمالی به خاک روسیه باشد.

این در حالی است که چندین ماه است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین برای دریافت مجوز استفاده از تسلیحات غربی در خاک روسیه به متحدان خود فشار می‌آورد. زلنسکی در تمام این مدت اظهار می‌داشت که ممنوعیت ایالات متحده مانع از توانایی اوکراین برای مقابله با حملات روسیه به شهرها و زیرساخت های انرژی این کشور می شود.

پس از اعلام تصمیم واشنگتن برای اعطای مجوز به اوکراین در استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکا در حملات عمیق‌تر به خاک روسیه، ولودیمیر زلنسکی برای مردم سخنرانی کرد.

در حالی که زلنسکی هفته‌ها از ضرورت دریافت این مجوز سخن می‌گفت، اما واکنش او در سخنرانی ویدئویی شبانه‌اش به نظر خنثی می‌رسید.

وی خاطرنشان کرد: «امروز در رسانه‌ها درباره اینکه ما مجوز اقدامات مربوطه را دریافت کرده‌ایم زیاد صحبت می‌شود. اما حملات با حرف انجام نمی‌شود. چنین تصمیماتی را اعلام نمی‌کنند بلکه موشک‌ها خودشان زبان گویای خودشان خواهند بود.»

زلنسکی به حمله موشکی و پهپادی گسترده روز یکشنبه به اوکراین نیز پرداخت. حملاتی که مقامات اوکراینی از آن‌ها به عنوان یکی از بزرگترین حمله‌ها تا به امروز یاد کردند و زیرساخت‌های انرژی این کشور را هدف قرار داد.

این حمله زمانی رخ داد که نگرانی ها در مورد نیات مسکو برای تخریب ظرفیت تولید برق اوکراین در آستانه زمستان سرد افزایش یافت.

طبق گزارش ها، روسیه در مجموع ۱۲۰ موشک و ۹۰ پهپاد را در یک حمله گسترده در سراسر اوکراین پرتاب کرد.

معنای این مجوز برای کرملین چیست؟

به گزارش خبرگزاری تاس، ولادیمیر جباروف، معاون اول کمیته امور بین‌الملل مجلس اعلای روسیه روز یکشنبه گفت: «تصمیم واشنگتن برای اجازه دادن به اوکراین برای حمله به عمق روسیه با موشک‌های دوربرد آمریکا می‌تواند به جنگ جهانی سوم منجر شود و پاسخی سریع دریافت خواهد کرد.»

ولادیمیر پوتین در تاریخ ۱۲ سپتامبر (۲۲ شهریور) گفته بود: «اگر به اوکراین اجازه داده شود از موشک های دوربرد ارائه شده توسط غرب علیه اهدافی در داخل روسیه استفاده کند، این به معنای مشارکت مستقیم کشورهای ناتو در درگیری است.»

وی تاکید کرده بود: ما در مورد اجازه دادن به رژیم اوکراین برای حمله به روسیه با این سلاح ها صحبت نمی‌کنیم. ما در مورد تصمیم کشورهای ناتو برای دخالت مستقیم در این درگیری نظامی صحبت می‌کنیم.

او ادعا کرد که این سلاح‌های دقیق دوربرد غربی تنها با داده‌های اطلاعاتی ماهواره‌های ناتو و مأموریت‌های پروازی پرسنل نظامی ناتو قابل استفاده هستند.

پوتین گفته بود: «بنابراین، ما در مورد اجازه دادن به رژیم اوکراین برای حمله به روسیه با این سلاح ها صحبت نمی‌کنیم. ما در مورد تصمیم کشورهای ناتو برای دخالت مستقیم در این درگیری نظامی صحبت می‌کنیم.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا گفته است که می‌تواند اوکراین را وادار کند تا با تسلیم برخی از زمین های تصرف شده توسط روسیه برای پایان دادن به درگیری موافقت کند. او همچنین بارها دولت بایدن را به دلیل کمک ده ها میلیارد دلاری به کی‌یف مورد انتقاد قرار داد.

زیرساخت‌های انرژی اوکراین هدف یکی از بزرگ‌‌ترین حملات هوایی روسیه قرار گرفت

به گفته مقامات اوکراینی، شبکه انرژی و زیرساخت‌های بسیار شکننده این کشور بر اثر جنگ روز یکشنبه بار دیگر هدف یکی از بزرگ‌ترین حملات هوایی روسیه قرار گرفت.

به گزارش رسانه‌های محلی و تایید مقامات اوکراینی این حملات در سراسر کشور تاکنون دست کم ۲ کشته و حدود ۱۰ مجروح به جا گذاشته است.

ژرمن گالوشچنکو، وزیر انرژی اوکراین همزمان با این تهاجم هوایی گسترده اعلام کرد که «حمله گسترده‌ای به سیستم انرژی کشور در حال انجام است.»

وی افزود که نیروهای ارتش روسیه زیرساخت‌ها و تاسیسات تولید و انتقال برق در سراسر اوکراین را هدف قرار گرفته‌اند.

به گفته مقامات دولتی در کی‌یف، مسکو با افزایش حملات پهپادی و موشکی خود، نیمی از ظرفیت انرژی اوکراین را از بین برده است.

دِتِک، اپراتور انرژی اوکراین نیز یادآور شد که در پی حملات روسیه برخی از نیروگاه‌های حرارتی این کشور «به طور جدی آسیب دیده‌اند»؛ حمله به این دسته از نیروگاه‌ها ظاهرا تلفات جانی به همراه نداشته است.

آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین نیز روز یکشنبه گفت که روسیه در یکی از بزرگترین حملات هوایی خود، زیرساخت‌های انرژی این کشور را هدف قرار داده است.

وی همزمان با بمباران‌هایی که قطعی برق در کی‌یف و دو منطقه دیگر در شرق این کشور را به همراه داشت، تصریح کرد: «روسیه یکی از بزرگ‌ترین حملات هوایی را انجام داد: پهپادها و موشک‌هایی علیه شهرهای آرام، مردم بی‌دفاع و زیرساخت‌های حیاتی شلیک شدند.»

از سوی دیگر، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز اعلام کرد که ۱۲۰ موشک و ۹۰ پهپاد از سوی روسیه به کشورش پرتاب شده و به ادعای وی، پدافند ضد هوایی اوکراین موفق به رهگیری و انهدام ۱۴۰ فروند از آنها شده است.

این حملات در زمانی روی می‌دهد که اوکراین در برخی جبهه‌ها از جمله شرق با مشکلاتی برای جلوگیری از پیش‌روی نیروهای روسیه مواجه است.

از سوی دیگر، مقامات اوکراینی همچنین نگران از دست دادن حمایت مالی و تسلیحاتی ارزشمند آمریکا در پی قریب‌الوقوع دونالد ترامپ به کاخ سفید هستند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *