پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

تکلیف میلیون ها دلار بدهی سوریه به ایران چه می شود

سخنگوی دولت چهاردهم گفت: «موضوع بدهی‌های سوریه به ایران فراتر از اختیار دولت‌هاست و در مجموعه‌های حاکمیتی تصویب می‌شود.»

سخنگوی دولت چهاردهم به این پرسش خبرنگاران که «تکلیف بدهی‌های سوریه به ایران چه می‌شود؟» در نشست خبری خود امروز، ۲۰ آذرماه گفت: در خصوص هزینه‌کرد‌های دولت‌ها در سوریه باید بگویم که این موضوع فراتر از دولت‌هاست و در مجموعه‌های حاکمیتی تصویب می‌شود. همه هزینه‌کرد‌های دولت با برنامه‌ریزی انجام شده است. ما تحولات سوریه را به‌طور جدی رصد می‌کنیم و هزینه‌کرد‌ها در این کشور نیز با نظر مجموعه تصمیمات حاکمیتی بوده است. روابط بین‌الملل ما بر پایه حکمت، مصلحت و عزت است و در خصوص سوریه نیز بر همین مبنا عمل خواهیم کرد.

آخرین وضعیت سفارت سوریه در ایران

با توجه به تحولات اخیر در سوریه، نحوه فعالیت سفارت‌خانه‌های این کشور در کشور‌های مختلف، خبرساز شده است.

به گزارش ایسنا، در پی تحولات اخیر سیاسی و میدانی در سوریه و سقوط دولت «بشار اسد»، یکی از مسائل مهم در این میان نحوه فعالیت سفارتخانه‌های این کشور در نقاط مختلف جهان و تصمیم کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی در مورد مکان‌های دیپلماتیک این کشور و به رسمیت شناختن کسانی است که مسئولیت امور در این کشور عربی را در دوران جدید برعهده دارند.

در همین راستا روز یکشنبه وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد: امروز صفحه جدیدی در تاریخ این کشور گشوده شد و عهد و پیمانی ملی آغاز می‌شود که سوری‌ها را متحد کرده و آنها را از هم جدا نمی‌سازد. ما موظف هستیم برای ساخت کشوری یکپارچه که عدالت و برابری بر آن حاکم بوده و در آن همه از تمامی حقوق و وظایف برخوردار هستند، تلاش کنیم.

همچنین در این بیانیه آمده است: وزارتخانه و هیات‌های دیپلماتیک آن در خارج به تعهد خود برای خدمت به تمامی شهروندان و بهبود امور آنها پایبند باقی خواهند ماند. ما بر اساس امانتی که به عنوان نماینده ملت سوریه در دست داریم، به اجرای ماموریت‌هایمان ادامه می‌دهیم و میهن در اولویت باقی می‌ماند.

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران یک‌شنبه شب در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در مورد فعالیت سفارت سوریه در ایران گفت: ما منتظر هستیم ببینیم چه حکومتی در سوریه مستقر می‌شود و اگر به نقطه‌ای رسیدیم که حکومتی که در دمشق مستقر شده را مورد شناسایی قرار دهیم، سفارت سوریه در تهران را تحویل آنها می‌دهیم، البته تا آن زمان سفیر و کارمندان فعلی در سفارت مستقر خواهند بود.

در راستای پیگیری آخرین وضعیت سفارت سوریه در تهران، یکی از کارکنان محلی سفارت گفت: سفارت به کار خود مشغول و در حال انجام کار‌های روزمره خود است و درخواست‌های مراجعین را مورد بررسی قرار می‌دهد.

«قصی الضحاک» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل نیز گفت: سفارت‌ها و نمایندگی‌های دیپلماتیک سوریه دستورالعمل‌هایی برای ادامه انجام وظایف خود در دوره انتقالی کنونی دریافت کرده‌اند. در حالی که در انتظار تشکیل دولت جدید هستیم، با دولت و رهبری فعلی به همکاری ادامه می‌دهیم.

فرمانده سپاه: هیچ نیرویی از ایران در سوریه حضور ندارد

ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی (ایکس) در رابطه با این جلسه نوشت: «امروز در مجلس، فرمانده کل سپاه پس از تحلیل شرایط فعلی منطقه تاکید کرد که چیزی از قدرت ایران کم نشده، روی همه منافع حیاتی دشمن مسلط هستیم و اسقاط صهیونیست‌ها از دستور کار خارج نمی‌شود.»

نادری عضو هیئت رئیسه مجلس نیز طی گفتگویی در این رابطه گفت: صبح امروز مجلس شورای اسلامی، جلسه غیرعلنی و غیررسمی با حضور فرمانده کل سپاه برگزار کرد و قرار بود یکی از مقامات نیروی قدس سپاه نیز در این جلسه حضور پیدا کنند که نتوانستند به مجلس شورای اسلامی بیایند.

وی توضیح داد: بحث کلی در این جلسه استراتژی‌های نظامی ما در منطقه و همچنین تشریح عملیات‌های اسرائیل و عملیات ما علیه اسرائیل بود و همچنین وضعیت امنیتی، اطلاعاتی و نظامی که در منطقه حاکم است.

این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین در این جلسه بحث فروپاشی دولت اسد در سوریه و آینده تحولات منطقه مورد بحث قرار گرفت. این موضوع مطرح شد که تا لحظه آخر یعنی قبل از سقوط دولت بشار اسد مستشاران نظامی و نیرو‌های ما در سوریه حضور داشتند. اکنون هیچ نیرویی از ایران در سوریه حضور ندارد.

نادری در پایان گفت: پنج نماینده مجلس شورای اسلامی در این جلسه به بیان اظهاراتشان پرداختند و سردار سلامی در دو نوبت صحبت کرد و به جمع‌بندی پرداخت.

برچسب ها

نیروهای نظامی اسرائیل طی ۴۸ ساعت گذشته حملات هوایی سنگینی را در سراسر سوریه انجام داده‌ و پیشروی خود به داخل این کشور را ادامه داده‌اند. به گفته یک ناظر مخالفان جنگ در سوریه، این حملات پس از سرنگونی حکومت بشار اسد شدت گرفته است. نخست‌وزیر جدید سوریه، محمد البشیر، اعلام کرد دولت موقت او تلاش خواهد کرد میلیون‌ها پناهجوی سوری را به کشور بازگرداند، از تمام شهروندان حفاظت کند و خدمات اساسی را فراهم نماید. با این حال، او هشدار داد بازسازی سوریه به دلیل کمبود ارز خارجی بسیار دشوار خواهد بود
برخی معتقدند که خروج بشار اسد احتمالاً شکاف‌هایی را که جنگ ۱۳ ساله در کشور ايجاد کرده به جای ترمیم، عمیق‌تر خواهد کرد. اما تحلیلگران دیگری می‌گویند که به دلیل تجربه جنگی سوری‌ها، ممکن است آنها بتوانند آنچه را که همتایانشان در مصر و جاهای دیگر نتوانستند، به دست بیاورند...

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *