ترکیه با اتهام اتهام «نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت» در غزه برای بنیامین نتانیاهو حکم بازداشت صادر کرد

ترکیه روز جمعه اعلام کرد که برای نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، و شماری از مقام‌های ارشد دولت او به اتهام «ارتکاب سیستماتیک نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت» در نوار غزه حکم بازداشت صادر کرده است.

به گزارش فرانس۲۴، دفتر دادستانی استانبول در بیانیه‌ای اعلام کرد که این احکام مجموعاً ۳۷ نفر را هدف قرار می‌دهد، هرچند فهرست کامل متهمان منتشر نشده است. از جمله نام‌هایی که ذکر شده‌اند، یوآو گالانت وزیر دفاع، ایتمار بن‌گویر وزیر امنیت داخلی و ژنرال ایال زامیر رئیس ستاد ارتش اسرائیل هستند.

اسرائیل در واکنش، این اقدام را به‌شدت محکوم کرد. گیدئون ساعر، وزیر خارجه اسرائیل، در بیانیه‌ای گفت: «اسرائیل با قاطعیت و با تحقیر، این اتهامات را رد می‌کند. این تازه‌ترین نمایش تبلیغاتی دیکتاتور [رجب طیب] اردوغان است.»

دادستانی ترکیه در بیانیه خود تأکید کرده است که این مقام‌های اسرائیلی «نسل‌کشی و جنایت‌هایی علیه بشریت را در غزه به‌شکلی سیستماتیک مرتکب شده‌اند». در بیانیه همچنین به بیمارستان «دوستی ترکیه و فلسطین» اشاره شده است؛ بیمارستانی که به‌دست ترکیه در نوار غزه ساخته شد و در ماه مارس هدف بمباران اسرائیل قرار گرفت.

ترکیه از آغاز جنگ کنونی یکی از صریح‌ترین منتقدان اقدامات اسرائیل در غزه بوده و سال گذشته نیز به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری به اتهام نسل‌کشی پیوست.

در نوار غزه از دهم اکتبر، آتش‌بس شکننده‌ای در چارچوب «طرح صلح منطقه‌ای» دولت دونالد ترامپ برقرار است.

جنبش حماس با استقبال از تصمیم ترکیه، آن را «اقدامی قابل ستایش» خواند که «پایبندی ملت و رهبران ترکیه به ارزش‌های عدالت، انسانیت و برادری با ملت ستمدیده فلسطین» را نشان می‌دهد.

در مقابل، وزیر خارجه اسرائیل در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (X) نوشت که «در ترکیه اردوغان، قوه قضاییه مدت‌هاست به ابزاری برای خاموش کردن رقبای سیاسی و بازداشت روزنامه‌نگاران، قضات و شهرداران تبدیل شده است». او همچنین یادآور شد که همین دادستانی استانبول در ماه مارس شهردار استانبول، اکرم امام‌اوغلو، را صرفاً به‌دلیل رقابت با اردوغان بازداشت کرده بود.

از سوی دیگر، آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه پیشین اسرائیل، در واکنش به این احکام نوشت که «صدور حکم بازداشت برای مقام‌های ارشد اسرائیلی به‌روشنی نشان می‌دهد چرا ترکیه نباید، چه به‌طور مستقیم و چه غیرمستقیم، در نوار غزه حضور داشته باشد.»

بر اساس طرح ترامپ، ترکیه تمایل دارد در نیروهای بین‌المللی ثبات که قرار است پس از پایان جنگ در غزه مستقر شوند، مشارکت کند. با این حال، تل‌آویو این تلاش‌ها را به‌دلیل نزدیکی آنکارا به حماس و تلاش برای تأثیرگذاری بر مواضع آمریکا به دیده تردید می‌نگرد و با حضور ترکیه در هرگونه نیروی بین‌المللی در غزه به‌شدت مخالفت کرده است.

اسرائیل همچنین اتهامات «نسل‌کشی» مطرح‌شده از سوی کمیسیون مأمور سازمان ملل، چند سازمان غیردولتی و شماری از کشورها را «دروغ» و «یهودستیزانه» خوانده است.

برچسب ها

سومالی‌لند، سرزمینی که سال‌ها بدون به‌رسمیت‌شناسی جهانی در سایه زیسته بود، با تصمیم جنجالی دولت نتانیاهو ناگهان به صدر اخبار جهان آمد. اسرائیل با شناسایی این منطقه جدایی‌طلب، معادلات شکننده شاخ آفریقا را بر هم زد؛ اقدامی که موجی از اعتراض‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را از موگادیشو تا پایتخت‌های خاورمیانه و آفریقا برانگیخته است.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز دوشنبه ۲۹ دسامبر در اقامتگاه مارالاگو در فلوریدا دیدار و درباره شکستن بن‌بست در روند آتش‌بس غزه، آینده این طرح و همچنین نگرانی‌های اسرائیل درباره ایران و حزب‌الله لبنان گفت‌وگو کردند. ترامپ به‌صراحت اعلام کرد در صورت تداوم فعالیت‌های موشکی و هسته‌ای ایران، از اقدام نظامی اسرائیل حمایت خواهد کرد
سال ۲۰۲۵ در کرانه باختری اشغالی با ثبت بالاترین سطح خشونت شهرک‌نشینان و نیروهای نظامی اسرائیل در سال‌های اخیر، به یکی از خون‌بارترین سال‌ها برای فلسطینیان بدل شده است. بر اساس داده‌های منتشرشده از سوی سازمان ملل، تنها در سال ۲۰۲۵، ۴۲ کودک فلسطینی در کرانه باختری اشغالی توسط نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند. این آمار به معنای آن است که یک‌پنجم فلسطینیان کشته‌شده در کرانه باختری طی سال جاری کودک بوده‌اند؛ آماری که به‌روشنی نشان‌دهنده شدت و بی‌تمایز بودن خشونت‌هاست

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

یک پاسخ

  1. با اینکه این حکم نمادین است اما بازهم داغی بود بر صورت زشت قاتلان مردم غزه و انهایی که دم از تمدن می زنند.
    مردم غزه با قربانی کردن خود نقاب غرب متمدن را کنار زد و هیولا بودن انها را به جهان نشان داد. نقش جمهوری اسلامی را هم در فلاکت منطقه نباید دست کم گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی