پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

ابراز نگرانی کاخ سفید از احتمال بازگشت «داعش» در سوریه

کاخ سفید، یکشنبه ۱۸ آذر اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و تیم او «رویدادهای غیرعادی در سوریه» را دنبال کرده و با شرکای منطقه‌ای در تماس هستند.

کاخ سفید پیشتر اعلام کرده بود که اولویت‌های آمریکا در سوریه، حصول اطمینان از این بابت است که درگیری‌های کنونی، به احیای مجدد گروه «داعش» و یا بروز «فاجعه انسانی» نیانجامد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت که گسترش درگیری، «منبع نگرانی است» و مشخصا در مورد نگرانی مرتبط با «داعش» صحبت کرد.

سالیوان در کنفرانسی که توسط «مجمع دفاع ملی ریگان» در کالیفرنیا برگزار شد، افزود: «در بدترین مراحل جنگ داخلی طولانی سوریه، شاهد ظهور داعش در عرصه بودیم.»

سالیوان خاطرنشان کرد که واشینگتن برای جلوگیری از «فاجعه انسانی، چه در ارتباط با غیرنظامیان، یا دسترسی به ملزومات نجات جان‌ها، و یا حفاظت از اقلیت‌های مذهبی و قومی در سوریه»، هوشیار است.

او ادامه داد: «البته وقتی چنین اتفاقی می‌افتد، داعش فوراً به دنبال استفاده از آن است. گزارش‌هایی از تلاش داعش برای بازسازی نسبی صفوفش را مشاهده کرده‌ایم.»

سالیوان تأکید کرد که ایالات متحده متعاقباً به دنبال «مهار احتمال بروز خشونت و بی‌ثباتی»، محافظت از متحدان، و تضمین عدم دستیابی داعش به «اکسیژنی تازه از این موضوع» خواهد بود، که ممکن است به تهدیدی برای منافع آمریکا یا متحدان بیانجامد.

اظهارات سالیوان در حالی بیان می شود که واشینگتن خود را برای انتقال قدرت به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب در ماه آینده آماده می‌کند.

این در حالی است که ترامپ در پلتفرم «تروث سوشال» هشدار داد: «این نبرد ما نیست»

سالیوان نیز در اظهاراتی در تائید موضع ترامپ گفت: «ایالات متحده از نظر نظامی درگیر جنگ داخلی سوریه نخواهد شد.»

برچسب ها

احمد الشراء، رهبر گروه اسلامی هیئت تحریر الشام، با سرعتی مشابه با سرنگونی حکومت بشار اسد، اکنون بر ساختار دولت سوریه تأثیر می‌گذارد. استقرار نیروهای پلیس، تشکیل یک دولت موقت و دیدار با دیپلمات‌های خارجی از جمله اقدامات این گروه بوده که نگرانی‌هایی درباره میزان شمولیت حکومت جدید دمشق ایجاد کرده است. نحوه شکل‌گیری دولت موقت توسط هيات تحرير شام و انتصاب مدیران ارشد از ادلب، باعث نگرانی برخی گروه‌های اپوزیسیون و دیپلمات‌ها شده است
نیروهای نظامی اسرائیل طی ۴۸ ساعت گذشته حملات هوایی سنگینی را در سراسر سوریه انجام داده‌ و پیشروی خود به داخل این کشور را ادامه داده‌اند. به گفته یک ناظر مخالفان جنگ در سوریه، این حملات پس از سرنگونی حکومت بشار اسد شدت گرفته است. نخست‌وزیر جدید سوریه، محمد البشیر، اعلام کرد دولت موقت او تلاش خواهد کرد میلیون‌ها پناهجوی سوری را به کشور بازگرداند، از تمام شهروندان حفاظت کند و خدمات اساسی را فراهم نماید. با این حال، او هشدار داد بازسازی سوریه به دلیل کمبود ارز خارجی بسیار دشوار خواهد بود
برخی معتقدند که خروج بشار اسد احتمالاً شکاف‌هایی را که جنگ ۱۳ ساله در کشور ايجاد کرده به جای ترمیم، عمیق‌تر خواهد کرد. اما تحلیلگران دیگری می‌گویند که به دلیل تجربه جنگی سوری‌ها، ممکن است آنها بتوانند آنچه را که همتایانشان در مصر و جاهای دیگر نتوانستند، به دست بیاورند...

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

یک پاسخ

  1. در یک نگاه سطحی و غیر کارشناسانه ظاهر کنونی انچه در حال تکوین است ، بدون بازگشت به ریشه ها و زدوبند های سیاسی جهانی و منطقه یی ، یاد اور سقوط حکومت شاه است و ظهور ادمخوران حکومت اسلامی! تشکل نیروی های سرنگونگر بشار اسد شباهت تامی دارد با حکومت طالبان افغانستان و داعشیان و چچن ها و حتی میتوان باور داشت در این رهگذر اسراییل و ترکیه نیز در گیر بوده و دارای منافع انی و دراز مدت نیز هستند. بشار اسد اما محصولی را برداشت کرد که خود مستقیمن کاشته بود، انکه باد میکارد ، طوفان درو میکند. اینکه در این‌رهگذر بر مردم سوریه چه خواهد گذشت ؟ امید انکه عکس برگردان افغانستان و ایران نشوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *