پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

فرمانده کل نیروهای سوریه دموکراتیک: فروپاشی رژیم استبدادی فرصتی برای ساختن یک سوریه جدید

تصویر از راست: مظلوم عبدی، الهام احمد، صالح مسلم

مظلوم عبدی، فرمانده کل نیروهای سوریه دموکراتیک (ق‌س‌د)، در بیانیه‌ای درباره فروپاشی رژیم دمشق، این اتفاق را فرصتی برای ساختن آینده‌ای جدید برای سوریه توصیف کرد.

وی در حساب کاربری خود در رسانه‌های دیجیتال نوشت:
«امروز در لحظات تاریخی و مهمی در سوریه قرار داریم و شاهد فروپاشی رژیم استبدادی در دمشق هستیم. این تغییر، فرصتی بی‌نظیر برای ایجاد سوریه‌ای جدید فراهم می‌کند که بر پایه عدالت و دموکراسی استوار بوده و حقوق تمام مردم سوریه را تضمین کند. این تحول نه تنها برای مردم سوریه بلکه برای کل منطقه منبع امید و انگیزه خواهد بود.»

عبدی با تأکید بر ضرورت اتحاد و همبستگی مردم سوریه گفت:
«همه مردم سوریه باید حول یک هدف مشترک گرد هم آیند تا صلح جایگزین جنگ شود.»
او همچنین به اهمیت دستیابی به توافق ملی اشاره کرد و افزود:
«فروپاشی رژیم دمشق فرصتی طلایی برای پایان دادن به جنگ داخلی و آغاز بازسازی کشور است. اتحاد مردم در این مسیر نقشی اساسی خواهد داشت.»

مظلوم عبدی با تأکید بر نقش دموکراسی و عدالت در آینده سوریه بیان کرد:
«دوره جدید سوریه فرصتی است تا اصلاحات اساسی صورت گیرد و آینده‌ای روشن برای همه مردم این کشور رقم بخورد.»

وی همچنین به نقش اداره خودمدیریتی شمال و شرق سوریه در این دوره جدید اشاره کرد و گفت:
«یکی از مسائل مهم و چالش‌برانگیز، نقش اداره خودمدیریتی در شمال و شرق سوریه و نحوه اجرای اصلاحات در منطقه است. این تحولات نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و اتحاد میان همه اقشار سوریه خواهد بود.»

الهام احمد، رئیس مشترک کمیته روابط خارجی اداره خودمدیریتی دموکراتیک شمال و شرق سوریه در اکانت ایکس خود در خصوص سرنگونی حکومت بشار اسد بیانیه‌ای منتشر کرد.

الهام احمد گفت: «امروز پایان استبداد را اعلام می‌کنیم، گذشته را پشت سر می‌گذاریم و صفحه جدیدی را به امید متحدسازی تلاش‌های مردم سوریه برای آینده‌ای عادلانه‌تر و دموکراتیک‌تر باز می‌کنیم. صدای گلوله‌ها را متوقف کنیم و بر پایه صلح و سازندگی گفتگو را مبنا قرار دهیم.»

صالح مسلم: ما راه‌حل می‌خواهیم نه دشمنی

صالح مسلم، عضو شورای ریاست مشترک پ‌ی‌د اظهار داشت که کوردها بخشی از سوریه هستند و خواهان راه‌حل هستند و گفت: «آنها با هیچکس دشمنی ندارند. آنچه ترکیه باید انجام دهد این است که منطقی عمل کند.»

صالح مسلم، عضو شورای ریاست مشترک پ‌ی‌د با اشاره به اینکه مسئله کورد یک مسئله خاورمیانه‌ای است و تا زمانی که حل نشود مشکلات خاورمیانه حل نمی‌شود، گفت: «اداره خودمدیریتی یک طرف و بخشی از راه‌حل است. دشمنی کردن به معنای نادیده گرفتن حقایق است.»

از زمان شروع جنگ در سوریه، همه از راه‌حل سیاسی صحبت می‌کنند. تاکنون کوردها از این راه‌حل‌جویی‌ها دور نگه داشته شده‌اند، زیرا دولت ترکیه در نقش اول قرار داشته است. از آنجایی که با کوردها بر سر میز مذاکره ننشستند، نتوانستند راه‌حلی ارائه دهند. اکنون همه چیز در حال تغییر است. هیئت تحریر الشام HTŞ گفتمان‌های مختلفی تولید می‌کند. اگر HTŞ در عمل تغییر کند و تحت فرمان دولت ترکیه نباشد، می‌توانیم پشت میز بنشینیم و صحبت کنیم. HTŞ با درس گرفتن از اشتباهات خود در سال ۲۰۱۲ یا گذشته در مورد وحدت صحبت می‌کند و به هویت‌های متفاوت، اعم از مذهبی و قومی، از تشکل‌های سوریه صحبت می‌کند. طبق اکثر نظرات و ارزیابی‌ها؛ یک سیستم فدرال متشکل از سه حزب در سوریه پیش‌بینی شده است. صحبت از منطقه سنی‌نشین در غرب، یک منطقه کورد و سیستم فدرال تشکیل شده توسط رژیم است. معلوم نیست تا کی این اتفاق می‌افتد، اما مشخص است که دوره جدیدی در راه است.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

2 پاسخ

  1. چه زیبا و شادی بخش است، لحظه رهایی و آزادی یک ملت از زیر ستم یک حکومت دیکتاتوری. خانواده اسد، حافظ اسد و پسرش بشار اسد، بیش از پنج دهه، مردم سوریه را به اسارت گرفته بودند. امروز با سقوط این دیکتاتوری خونریز، اکسیژن آزادی به مشام مردم وارد شده و آزادی و رهایی خود را جشن گرفتند. به یک حکومت خانوادگی و موروثی پایان داده شد. پایان حکومت خانواده اسد، شکست مفتضحانه حکومت اسلامی در ایران هم هست. حکومتی که میلیاردها دلار از ثروت مردم ایران را، صرف گروه های نیابتی خود در منطقه کرد، و مردم ایران را به اوضاع فلاکت بار کنونی کشاند. پایان دیکتاتوری اسد، آغاز دوره به پایان رساندن دیکتاتوری «ولایت وقیه» حاکم بر مردم ایران هم هست. ضعف و درماندگی و یاس و نومیدی، زبان امروز سران این حکومت است. در عین حال، شکست این حکومت در عرصه شیعه گری در منطقه، و سیاست خانمانسوز «نیروی مقاومت» و «عمق استراتژیک» آن، جنبش های مردمی در ایران را، نیرومند تر کرده است، و توازن قوا را در ایران، به سود مردم ایران تغییر داده است. زمان، زمان پیوند دادن جنبش های مختلف اجتماعی و مدنی، به همدیگر است. با پیوند جنبش زنان، کارگران، آموزگاران، پرستاران، بازنشستگان، بیکاران، دانشجویان، دانش آموزان، محیط زیست، جنسی و جنسیتی، ملتی و هویتی، به همدیگر، سیل بنیانکنی شکل خواهد گرفت، و مردم ایران هم، همانند مردم سوریه، از سیستم سرکوبگر اسلامی حاکم، به رهایی و آزادی خواهند رسید. چنین باد! وقتتان خوش!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *