نازک بین-قرعهکشی نخستین دوره رقابتهای جام جهانی باشگاهها با ساختار جدید در شهر میامی آمریکا برگزار شد. ۳۲ تیم حاضر در تورنمنت جدید فیفا ،رقبای خود را شناختند. منچسترسیتی، مدافع عنوان قهرمانی و رئال مادرید با ۵ قهرمانی پرافتخارترین تیم جام جهانی باشگاهها به شمار میرود. فابیو کاناوارو، قهرمان جام جهانی و فاتح توپ طلای ۲۰۰۶ از جمله مهمانان ویژه مراسم بود. خاویر زانتی، الساندو دلپیرو، رونالدو نازاریو و چهرههای نامدار فوتبالی دیگری هم در محل برگزاری قرعهکشی حضور داشتند. ناصر الخلیفی، مالک پاریسن ژرمن، بهداد اقبالی، از مالکان چلسی، خورخه مس، رئیس اینتر میامی و دون گاربر، رئیس لیگ MLS آمریکا از میهمانان ویژه مراسم بودند.
جام جهانی باشگاهها پیش از این به طور سالانه و با حضور ۷ تیم از ۶ قاره جهان برگزار میشد. این تورنمنت در بازه زمانی ۱۱ روزه و با برگزاری فقط۷ مسابقه به فینال میرسید. با تصمیم فیفا ۳۲ تیم از قارههای مختلف هر ۴ سال یک بار برای تصاحب جام جهانی باشگاهها رقابت میکنند؛ ۶۳ مسابقه در عرض ۲۹ روز که یادآور ساختار سنتی و سابق جام جهانی و لیگ قهرمانان اروپاست؛ تیمها در ۸ گروه ۴ تیمی به مصاف هم میروند و تیمهای اول و دوم هر گروه به مرحله حذفی میرسند. برنده مسابقات مرحله حذفی در صورت تساوی در ۹۰ دقیقه با وقتهای اضافه و ضربات پنالتی تعیین میشود.
محدودیتهای قرعهکشی
قرعهکشی جام جهانی باشگاهها با محدودیتها و شرایط متعدد به انجام میرسد.
*در هیچ گروهی ۲ تیم از یک قاره حضور نخواهند داشت، به جز قاره اروپا که ۱۲ نماینده دارد.
* در هیچ گروهی ۲ تیم از یک کشور حضور نخواهند داشت و با توجه به الگوی گلدانها و سایر شرایط، این محدودیت تنها روی رئال مادرید و اتلتیکو مادرید اعمال میشود.
* اینترمیامی و سیاتل ساندرز به عنوان نمایندگان میزبان جایگاه چهارم را در گروههای اول و دوم از آن خود میکنند و در روز افتتاحیه به مصاف رقبا میروند.
* تیمهای اول و دوم اروپا (رئال مادرید و منچسترسیتی) به دو نیمه متفاوت از گروهها میروند و در صورت صدرنشینی تا فینال به هم برخورد نمیکنند. این اتفاق در مورد تیمهای اول و دوم کانمبول (فلامینگو و پالمیراس) و همینطور تیمهای سوم و چهارم ۲ قاره (بایرن مونیخ و پاریسن ژرمن) و (ریورپلاته و فلومیننزه) تکرار میشود.
* ۴ تیم برتر یوفا که در گلدان اول حضور دارند در گروههای همسایه قرار نمیگیرند و در صورت صدرنشینی تا مرحله نیمهنهایی مسیر مجزا خواهند داشت.
* ۴ تیم برتر اروپا در گلدان دوم (چلسی، دورتموند، اینتر و پورتو) در گروههایی با سرگروه غیر اروپایی قرار میگیرند.
* جایگاه تیمها در گروه اول و دوم بر اساس گلدان تعیین میشود (سرگروه در جایگاه یک و…) و در بقیه گروهها قرعهکشی میشود. جایگاه تیم در تعیین برنامه مسابقات تأثیر گذار است.
۳۲ تیم صعودکننده
فیفا قهرمانان ۴ دوره اخیر رقابتهای باشگاهی قارهای را به طور مستقیم به جام جدید خود دعوت کرد و چلسی، رئال مادرید و منچسترسیتی از این طریق جواز حضور در آمریکا را به دست آوردند. ۱۵ تیم باقیمانده بر اساس ردهبندی باشگاهی ۴ سال اخیر هر قاره تعیین شد تا تعداد سهمیههای هر کنفدراسیون تکمیل شود؛
اروپا؛ ۱۲ نماینده
آمریکای جنوبی؛ ۶ نماینده
آسیا؛ ۴ نماینده
آفریقا؛ ۴ نماینده
کونکاکاف؛ ۴ نماینده
اقیانوسیه؛ یک نماینده
میزبان؛ یک نماینده
سهمیه میزبان با تصمیم فیفا به اینترمیامی رسید و لیونل مسی در مسابقه افتتاحیه جام جهانی باشگاهها حاضر خواهد بود؛ این تصمیم با انتقاد برخی از کارشناسان و رسانهها مواجه شد چون اینتر میامی با وجود صدرنشینی در جدول فصل عادی لیگ MLS، در مرحله اول حذفی از این رقابتها کنار رفت و قهرمان لیگ آمریکا شنبه آینده در مصاف لسآنجلس گلکسی و نیویورک ردبولز تعیین میشود.
نمایندگان اروپا :
چلسی و منچسترسیتی از انگلیس
رئال مادرید و اتلتیکو مادرید از اسپانیا
بایرن مونیخ و دورتموند از آلمان
اینتر و یوونتوس از ایتالیا
پورتو و بنفیکا از پرتغال
پاریسن ژرمن از فرانسه
ردبول سالزبورگ از اتریش
نمایندگان اروپا :
چلسی و منچسترسیتی از انگلیس
رئال مادرید و اتلتیکو مادرید از اسپانیا
بایرن مونیخ و دورتموند از آلمان
اینتر و یوونتوس از ایتالیا
پورتو و بنفیکا از پرتغال
پاریسن ژرمن از فرانسه
ردبول سالزبورگ از اتریش
مطابق قوانین فیفا هر کشور میتواند حداکثر ۲ نماینده در جام جهانی باشگاهها داشته باشد، مگر اینکه تعداد تیمهای بیشتری از آن در ۴ دوره اخیر جامهای قارهای به قهرمانی رسیده باشند. نمایندگان برزیل در هر ۴ جام اخیر لیبرتادورس (و همینطور در ۲ دوره قبل از آن) قهرمان شدهاند و این تنها کشوری است که با ۴ نماینده (پالمیراس، فلامینگو، فلومیننزه و بوتافوگو) پا به خاک آمریکا میگذارد؛ همچنین مکزیک ۳ سهمیه در جام جهانی باشگاهها دارد.
این اولین دوره ۳۲ تیمی جام جهانی باشگاهها است. این مسابقات در پایان فصل جاری از ۱۵ ژوئن تا ۱۳ ژوئیه ۲۰۲۵ (۲۵ خرداد تا ۲۲ تیر ۱۴۰۴) به میزبانی آمریکا برگزار خواهد شد.
نتایج قرعه کشی انجام شده و گروهبندی تیمها:
سید ۱: رئال مادرید (اسپانیا)، منچسترسیتی (انگلیس)، بایرن مونیخ (آلمان)، پاریسنژرمن (فرانسه)، فلامنگو (برزیل)، فلومیننزه (برزیل)، پالمیراس (برزیل) و ریورپلاته (آرژانتین)
سید ۲: چلسی (انگلیس)، بوروسیا دورتموند (آلمان)، اینتر (ایتالیا)، یوونتوس (ایتالیا)، پورتو (پرتغال)، اتلتیکومادرید (اسپانیا)، بنفیکا (پرتغال) و ردبول سالزبورگ (اتریش)
سید ۳: الهلال (عربستان)، اولسای هیوندایی (کره جنوبی)، الاهلی (مصر)، ویداد کازابلانکا (مراکش)، مونتری (مکزیک)، لئون (مکزیک)، بوکاجونیورز (آرژانتین) و بوتافوگو (برزیل)
سید ۴: اوراوا ردز (ژاپن)، العین (امارات)، اسپرانس (تونس)، ماملودی ساونداونز (آفریقای جنوبی)، پاچوکا (مکزیک)، سیاتل ساندرز (آمریکا)، آکلند سیتی (نیوزیلند) و اینترمیامی (آمریکا)
این مراسم در میامی، فلوریدا برگزار شد و طبق قرعهکشی صورتگرفته، تیمها در این گروهها برابر هم قرار میگیرند.
قرعهکشی جام جهانی باشگاهها ۲۰۲۵
گروه A: پالمیراس، پورتو، الاهلی، اینتر میامی
گروه B: پاریسنژرمن، اتلتیکو مادرید، بوتافوگو، سیاتل ساندرز
گروه C: بایرن مونیخ، بنفیکا، بوکا جونیورز، اوکلند سیتی
گروه D: فلامینگو، چلسی، کلوب لئون، اسپرانس
گروه E: ریورپلاته، اینتر، مونتری، اوراوا ردز
گروه F: فلومیننزه، دورتموند، اولسان هیوندای، ماملودی سانداونز
گروه G: منچسترسیتی، یوونتوس، وداد، العین
گروه H: رئال مادرید، سالزبورگ، الهلال، پاچوکا
دیدار افتتاحیه؛ یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ در ورزشگاه هاردراک میامی
دیدار نهایی؛ یکشنبه۲۲ تیر در ورزشگاه متلایف نیوجرسی