یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴

یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴

 اسرائیل جنوب لبنان و غزه را در میان درخواست های توقف “جنگ بی پایان” مورد حمله قرار داد

اسرائیل روز شنبه حمله‌ای را به شهر صور در جنوب لبنان انجام داد که در پی آن یک نفر کشته و هفت نفر زخمی شدند. این حمله، که به دنبال مجموعه‌ای از حملات هوایی اسرائیل در سراسر لبنان صورت گرفت – شدیدترین حملات چهار ماه گذشته – آتش‌بس شکننده‌ای را که به جنگ یک‌ساله با حزب‌الله پایان داده بود، در معرض تهدید جدی قرار داد.

به گفته وزارت بهداشت لبنان، مجموعاً شش نفر در این حملات کشته شدند، از جمله یک کودک، و ۲۸ نفر زخمی شدند.

در غزه، حماس و رسانه‌های فلسطینی گزارش دادند یک حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس، صلاح البردویل، یکی از رهبران سیاسی حماس و همسرش را به قتل رسانده است. مقام‌های اسرائیلی هنوز واکنشی نشان نداده‌اند.

حمله به شهر صور، که از بزرگ‌ترین شهرهای جنوب لبنان است و در فاصله زیادی از مرز با اسرائیل قرار دارد، به‌عنوان یک اقدام جنگ طلبانه تلقی می‌شود. یک سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد اهداف این حملات شامل «فرماندهی‌های عملیاتی، عوامل تروریستی، سکوی پرتاب موشک و انبار تسلیحات حزب‌الله» بوده است.

این موج از حملات هوایی اسرائیل در واکنش به پرتاب سه راکت از سوی گروه‌های ناشناس از خاک لبنان صورت گرفت که به گفته ارتش اسرائیل، همه توسط نیروی هوایی این کشور رهگیری شدند. حزب‌الله مسئولیت این حمله را رد کرد و بر پایبندی خود به توافق آتش‌بس تأکید نمود. این گروه ادعاهای اسرائیل را «بهانه‌ای برای ادامه حملات» خواند.

در جنوب لبنان، گروه‌های مسلح مختلفی از جمله گروه‌های فلسطینی فعالیت می‌کنند که همگی تحت فرماندهی حزب‌الله نیستند. ارتش لبنان اعلام کرد سه سکوی ابتدایی پرتاب راکت را در جنوب این کشور کشف و منهدم کرده است.

وزیر دفاع لبنان، میشل مناسه، گفت کشورش «در حال ادامه تلاش‌های دیپلماتیک، سیاسی و نظامی برای حفظ حاکمیت لبنان» است. در مقابل، وزیر دفاع اسرائیل، اسرائیل کاتز، هشدار داد پاسخ شدیدتری به حملات راکتی خواهد داد و اعلام کرد: «متولا و بیروت یکسان تلقی خواهند شد. دولت لبنان مسئول هرگونه حمله‌ای است که از خاک آن صورت گیرد.»

در حالی که آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله از درگیری‌های نظامی تمام‌عیار جلوگیری کرده، اسرائیل همچنان به حملات هوایی به اهدافی در لبنان ادامه می‌دهد و اعلام کرده حق برخورد یک‌جانبه با هرگونه نقض آتش‌بس را برای خود محفوظ می‌دارد.

نواف سلام، نخست‌وزیر لبنان، روز شنبه هشدار داد از سرگیری عملیات نظامی در جنوب لبنان ممکن است کشور را دوباره به سوی جنگ سوق دهد. او خواستار آن شد که تصمیم‌گیری درباره جنگ و صلح به جای حزب‌الله، در اختیار دولت لبنان باشد.

نیروهای حافظ صلح سازمان ملل (یونیفیل) نیز درباره خطر تشدید درگیری‌ها هشدار دادند و اعلام کردند: «وضعیت بسیار شکننده است و از هر دو طرف می‌خواهیم به تعهدات خود پایبند بمانند.»

در داخل اسرائیل، هزاران معترض روز شنبه به خیابان‌های تل‌آویو و اورشلیم آمدند و بزرگراه‌های اصلی را مسدود کردند. علت اصلی این اعتراضات، تلاش دولت برای برکناری رونن بار، رئیس سازمان امنیت داخلی (شاباک) بود؛ حرکتی که به‌عنوان تهدیدی علیه سیستم دموکراتیک اسرائیل تلقی شد. اما پایان آتش‌بس دو ماهه در غزه و موجی از حملات هوایی اسرائیل نیز به این اعتراضات دامن زد.

امضاکنندگان، دولت را به «ترجیح جنگ بی‌پایان بر نجات گروگان‌ها» متهم کردند و نوشتند: «این یک سیاست جنایتکارانه است – شما اختیار فدا کردن ۵۹ نفر را ندارید.»

توافق آتش‌بس سه مرحله‌ای در ژانویه حاصل شد، اما اسرائیل از آغاز فاز دوم آن که قرار بود بازگشت همه گروگان‌ها، خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و پایان دائمی درگیری‌ها را شامل شود، خودداری کرده است. در عوض، اسرائیل طرح جدیدی پیشنهاد داده که توسط فرستاده آمریکایی استیو ویتکوف ارائه شده و شامل آتش‌بس ۳۰ تا ۶۰ روزه و آزادی همه گروگان‌های باقی‌مانده است. با این حال، اشاره‌ای به آزادی زندانیان فلسطینی نشده است.

جنبش فتح نیز روز شنبه از حماس خواست از قدرت کنار برود تا موجودیت فلسطینی‌ها در نوار غزه حفظ شود. سخنگوی فتح گفت: «حماس باید برای مردم غزه دلسوزی نشان دهد» و هشدار داد که ماندن در قدرت ممکن است به «پایان وجود فلسطینی‌ها» منجر شود.

حماس اعلام کرده هنوز در حال بررسی پیشنهاد ویتکوف و دیگر پیشنهادهای واسطه‌ها، از جمله مصر، است.

در حالی که جنگ شدت گرفته، نتانیاهو وارد درگیری شدیدی با سیستم قضایی اسرائیل شده است، زیرا دیوان عالی، تصمیم او برای برکناری رئیس شاباک را که تحقیقات درباره نقض امنیت ملی و دریافت پول از قطر را آغاز کرده، متوقف کرده است.

برچسب ها

شب 17 به 18 مارس، اسرائيل به آتش پايان داد و به جنگ بازگشت. اين شب يکی از هولناک ترين شب هایی بود که غزه به خود ديده است. روزنامه ی هاآرتص گزارش تکان دهنده از اين شب منتشر کرده است. در تصاویر منتشرشده توسط ارتش اسرائیل، هیچ انسانی دیده نمی‌شود؛ اما در زمین، وضعیت طور دیگری بود. از همان صبح، اجساد و زخمی‌ها به بیمارستان‌ها رسیدند – با آمبولانس، خودروهای شخصی، ارابه‌هایی که توسط الاغ حمل می شد و یا در آغوش بستگان. در این حمله ۴۳۶ نفر کشته شدند، که در میان آن‌ها ۱۸۳ کودک، ۹۴ زن و ۳۴ سالمند بالای ۶۵ سال بودند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

2 پاسخ

  1. مرگ بر نتان یاهو ، لعنت بر هیتلر
    مرگ بر ترامپ، لعنت بر ریگان
    مرگ بر خامنه ای، لعنت بر خمینی
    مرگ بر رضاشاه ، لعنت بر رضاخان
    مرگ بر سلامی ، لعنت بر سلیمانی

  2. یک شعار دیگری را هم که فراموش کرده بودم و مناسب این روزهاست اضافه می کنم :
    ” مرگ بر اردوغان ، لعنت بر طالبان ”
    +++++++++
    ************
    صلح صلح آزادی
    صلح صلح آزادی
    صلح صلح آزادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *