چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اسرائیل؛ کارکنان دانشگاه در پشت ِ سر ِ استادی که ارتش اسرائیل را «نوزاد کش» خواند

دانشگاه بن گوریون در اسرائیل

بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه بن‌گوریون اسرائیل در نامه‌ای از دکتر سباستین بن دانیل، استاد موقت علوم کامپیوتر، حمایت کردند و گفتند که اظهارات جنجالی او در مورد ارتش اسرائیل (IDF) در چارچوب آزادی بیان قرار دارد و خواستار پایان دادن به آنچه «شکار جادوگران» علیه او خوانده‌اند، شدند.

بن دانیل که در شبکه‌های اجتماعی با نام مستعار «جان براون» فعالیت می‌کند، در پستی در ایکس (توئیتر سابق) نوشت:
«سربازان ارتش اسرائیل نوزادان را می‌کشند، نه به خاطر دستورات، بلکه چون آموزش دیده‌اند که نوزادکش باشند.»

او این جمله را در پاسخ به پست یکی از خبرنگاران روزنامه هاآرتص درباره شلیک مرگبار به یک زن باردار هشت‌ماهه بازنشر کرده بود. این حادثه پس از تغییر دستورالعمل‌های تیراندازی در کرانه باختری رخ داد.

به گزارش هاآرتص؛ پس از این اظهارات، بیش از ۲۰ تن از اساتید دیگر، که برخی از آن‌ها با حزب راست‌افراطی «اوتزما یهودیت» و اندیشکده محافظه‌کار «کوهلت» مرتبط هستند، خواهان اخراج او شدند. آن‌ها مدعی شدند اظهارات بن دانیل تحریک‌آمیز و توهین‌آمیز است.

اما در پاسخ، گروه بزرگی از اساتید دیگر دانشگاه بن‌گوریون نامه‌ای به رئیس دانشگاه دانیل چاموویتس و رئیس دانشگاه (رِکتور) حییم هیمس ارسال کردند و گفتند:

«ما از اینکه برخی اعضای هیئت علمی گمان می‌کنند می‌توانند نقش دادستان، قاضی و جلاد را ایفا کنند و تنها به‌خاطر دیدگاه‌های سیاسی فردی، خواستار قطع معاش او شوند، شگفت‌زده‌ایم.»

این نامه به اصول اخلاقی دانشگاه اشاره می‌کند که تأکید دارد:
«دانشگاه نباید در آزادی بیان دخالت کند، حتی اگر نظرات برای شنونده ناخوشایند باشد، به شرط آنکه از منابع دانشگاهی استفاده نشود و بین فعالیت حرفه‌ای و مدنی تمایز وجود داشته باشد.»

در میان امضاکنندگان خواستار اخراج بن دانیل، چهره‌هایی مانند پروفسور آریه کنتوروویچ، برادر یکی از اعضای ارشد اندیشکده کوهلت، حضور دارند. صفحه‌های مجازی برخی از این افراد نیز مملو از محتوای ضد جامعه دگرباشان جنسی و اظهاراتی مانند «در غزه هیچ بی‌گناهی وجود ندارد» است.

برخی دانشجویان گزارش داده‌اند که بن دانیل در کلاس، حتی در درس‌هایی که ارتباطی با سیاست نداشته، دیدگاه‌های سیاسی خود را ابراز کرده است. هرچند، پیش از آغاز کارزار برای اخراج او، هیچ شکایتی رسمی علیه او ثبت نشده بود.

دانشگاه اعلام کرد نامه حمایت از او برای بررسی به مقامات مربوطه ارسال شده و تأکید کرد که اظهارات بن دانیل بازتاب‌دهنده مواضع رسمی دانشگاه نیست.

ماجرای تعلیق بن دانیل ابتدا با فشار گروه راست‌گرای «ایم تیرتزو» آغاز شد که با انتشار پست‌های او، دانشگاه را تحت فشار قرار داد. دانشگاه ابتدا او را به دلیل نگرانی از «تخطی از مرزهای رفتاری» و «اهانت یا تحریک» تعلیق کرد.

اما پس از اعتراض گسترده اساتید، یک هفته بعد، تعلیق او لغو شد. رکتور دانشگاه اعلام کرد که پس از بررسی شکایات، تصمیم به بازگرداندن او گرفته شده است. همچنین ذکر شد که بن دانیل پذیرفته است که سبک نوشتارش ممکن است باعث ناراحتی برخی دانشجویان شود و او در روند بررسی نیز همکاری کرده است.

برچسب ها

پس از آنکه لینا مخول خواننده آمريکايی - فلسطينی - اسرائيل، کنسرت اخیر خود را به عنوان رویدادی "در حیفا، فلسطین" معرفی کرد، او را از حضور در رويدادهای شهری منع کردند و شهردار حیفا خطاب به او گفت: "باید این را درک کنی – حیفا شهری در کشور یهودی و دموکراتیک اسرائیل است و برای همیشه چنین خواهد ماند."
ارتش اسرائیل روز یکشنبه به چندین «اشتباه حرفه‌ای» و نقض دستورات در جریان کشتار ۱۵ امدادگر در غزه در ماه گذشته اذعان کرد و اعلام کرد یکی از معاونان فرماندهی خود را برکنار خواهد کرد. وکلای حقوق بشری می گويند: تحقیق ارتش اسرائيل هیچ‌گونه بی‌طرفی یا عینیتی ندارد. شدت این حادثه می‌بایست منجر به تحقیق کیفری فوری می‌شد، اما شاهد آن هستیم که ارتش اسرائیل دوباره در حال تحقیق از خودش است و شواهد نقض قوانین بین‌المللی و جنایات جنگی باز هم به زیر فرش رانده می‌شود

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

یک پاسخ

  1. یهودیان پس از فرار از مصر برای مدت زیادی دارای جامعه قبیله ائی بودند و در این دوران اموراتشان به دست پیامبران و در غیاب پیامبران به دست قضات که همان فقها باشند اداره می شد. بعدها با تکامل جامعه شان و رشد طبقات، سیستم شاهی را برگزیدند و نخستین شاه آنان طالوت بود که فقیه بزرگ زمانش و یا پیغمبر یهودی ها در آن زمان شمئویل نام داشت شمئویل به طالوت گفت که خدا به او وحی نموده تا این پیغام را به طالوت برساند: “از آنجائیکه اهل أمالک در زمانیکه موسی به همراه جهودان از مصر به کنعان کوچ می کرد حاضر نشدند مواد خوراکی و آب لازم در اختیار جهودان مهاجر قرار دهند برو و همه آنها اعم از مرد، زن، کودک حتی شیرخوارها، گاو، گوسفند، شترها و خران و هر آنچه موجود زنده است را بکش( 1samual 15).
    توصیه این گونه شقاوت و بی رحمی و حتی کودک کشی بارها در تورات آمده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *