جنایت! وقتی نوجوانان را بازداشت می‌کنند و خیابان را به خون می‌کشند

در هشتمین روز اعتراضات سراسری، خیابان‌ها بیش از هر زمان دیگر شاهد حضور نسلی بودند که هنوز نامشان در دفتر مدرسه ثبت است، اما نامشان در فهرست بازداشت‌شدگان و کشته‌شدگان دیده می‌شود. آنچه در روزهای اخیر رخ داده، صرفاً ادامه یک اعتراض نیست؛ بلکه روایت آشکاری از سرکوب سیستماتیک دانش‌آموزان، نوجوانان و شهروندان بی‌دفاع است.

اعتراض‌های دی ماه ۱۴۰۴ که از بازار علاءالدین تهران آغاز شد، به‌سرعت به ده‌ها شهر گسترش یافت. بر اساس گزارش‌های منتشرشده با وجود تشدید فضای امنیتی، دامنه جغرافیایی اعتراضات نه‌تنها محدود نشد بلکه به بیش از ۷۰ شهر در ۲۶ استان رسید. در این میان، شمار کشته‌شدگان دست‌کم به ۲۰ تن رسیده و آمار بازداشت‌ها از مرز هزار نفر عبور کرده است؛ آماری که بخش قابل توجهی از آن را نوجوانان و دانش‌آموزان تشکیل می‌دهند.

در استان ایلام، سرکوب چهره‌ای خشن‌تر به خود گرفت. مراسم خاکسپاری کشته‌شدگان شهر ملکشاهی در محاصره نیروهای امنیتی برگزار شد. گزارش‌ها حاکی از آن است که نیروهای وابسته به سپاه پاسداران پس از شلیک مستقیم به معترضان و مجروح کردن ده‌ها نفر، حتی به بیمارستان خمینی ایلام نیز یورش بردند تا مجروحان را از تخت درمان بربایند. این اقدام با مقاومت کادر درمان و همراهان بیماران روبه‌رو شد و فضای بیمارستان را به صحنه درگیری تبدیل کرد؛ رخدادی که نقض آشکار اصول حقوق بشر و پزشکی و مصداق بارز جنایت جنگی است.

ابعاد فاجعه اما در بازداشت دانش‌آموزان آشکارتر است. مقام‌های امنیتی با ادعای «راهنمایی و رهاسازی» نوجوانان، تلاش کرده‌اند شدت برخوردها را کم‌اهمیت جلوه دهند، در حالی که اعترافات اجباری دانش‌آموزان در رسانه‌های وابسته به نهادهای حکومتی منتشر شده و گزارش‌های مستقل از فشار روانی و جسمی بر آنان حکایت دارد. بر اساس گزارشهای رسیده به اشورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، دانش‌آموزانی چون سها داوودی‌فر، حسام‌ محمدی و بنیامین موسوی و ده‌ها دانش‌اموز دیگر تاکنون بازداشت شده‌اند.

در استان کهگیلویه و بویراحمد، ابعاد این سرکوب نگران‌کننده‌تر است. گزارش‌ها از بازداشت ۸۱ نوجوان خبر می‌دهد که ۷۰ تن از آنان به کانون اصلاح و تربیت و زندان یاسوج منتقل شده‌اند. این در حالی است که ۱۱ نوجوان دیگر همچنان در بازداشتگاه‌های امنیتی نگهداری می‌شوند. همزمان در استان تهران و البرز تعداد زیادی از نوجوانان بازداشتی به کانونهای اصلاح و تربیت منتقل شده اند و در خراسان رضوی به ویژه سبزوار تعدادی دانش آموز بازداشت و به کانون اصلاح و تربیت شهر مشهد منتقل شده اند.
به گزارش منابع موثق که به کانال شورای هماهنگی گزارش شده است در هرسین نزدیک به ۱۰۰ نوجوان بازداشت شده اند که از محل نگهداریشان اطلاعات دقیقی در دست نیست و در قم، دست‌کم ۲۰۰ شهروند نوجوان در جریان تجمعات اعتراضی بازداشت و به زندانها منتقل شده‌اند؛ بازداشت‌هایی که بدون اعلام اسامی و وضعیت حقوقی افراد صورت گرفته است.

این رویدادها نشان می‌دهد که اعتراضات اخیر تنها با گلوله و باتوم پاسخ داده نشده، بلکه با هدف‌گیری مستقیم نسل نوجوان، آینده‌ی جامعه نیز نشانه رفته شده است. مدرسه، خیابان و حتی بیمارستان به میدان سرکوب بدل شده و مرزهای انسانی یکی پس از دیگری نقض می‌شوند.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با محکوم‌کردن بازداشت و کشتار دانش‌آموزان و نوجوانان، سرکوب خشن مردم معترض و بی‌دفاع را جنایتی آشکار علیه جامعه و آینده کشور دانسته و خواستار آزادی فوری بازداشت‌شدگان، پاسخگویی آمران و عاملان این سرکوب‌ها و پایان‌دادن به خشونت سازمان‌یافته علیه شهروندان شده است.

برچسب ها

در روز دهم اعتراضات، تجمعات اعتراضی در شهرهای مشهد، قزوین، آبدانان، تهران، شیراز، بندرعباس، زنجان، ایلام، ملکشاهی، شهرکرد، یزدانشهر، کوار، اسدآباد، بابل، مرودشت و بروجرد برگزار شده است. اعتراضات در بازار تهران بسيار گسترده بود. در شهرهای آبدانان و ملکشاهی خيابان‌ها و برخی مراکز دولتی در اختيار معترضان است. تعداد ديگری از ورزشکاران و هنرمندان از اعتراض مردم حمايت کرده‌اند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی