افزایش فشار واشنگتن بر تهران؛ سفر مقام ارشد وزارت خزانه‌داری آمریکا به خاورمیانه

دولت ایالات متحده برای تشدید فشارهای اقتصادی و سیاسی بر ایران، یک مقام ارشد وزارت خزانه‌داری را به خاورمیانه و اروپا اعزام کرده است. به گزارش خبرگزاری رویترز، جان هرلی، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، از روز جمعه سفر خود را به منطقه آغاز کرده است. این نخستین سفر او به خاورمیانه از زمان تصدی این سمت به شمار می‌رود.

بر اساس بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در اختیار رویترز قرار گرفته، هرلی در روزهای آینده به چهار کشور اسرائیل، امارات متحده عربی، ترکیه و لبنان سفر خواهد کرد. این سفر در حالی انجام می‌شود که دولت دونالد ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری خود سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی ایران را دوباره فعال کرده و می‌کوشد شبکه مالی و اقتصادی ایران و متحدانش را بیش از گذشته تحت محدودیت قرار دهد.

هرلی در این بیانیه تأکید کرده است:

«رئیس‌جمهور ترامپ به‌روشنی اعلام کرده است که فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده و تروریستی ایران باید با فشاری پایدار و هماهنگ پاسخ داده شود. من مشتاقم با شرکایمان دیدار کنم و تلاش‌ها را برای محروم کردن تهران و نیروهای نیابتی‌اش از دسترسی مالی که برای فرار از تحریم‌های بین‌المللی، تأمین خشونت و تضعیف ثبات منطقه از آن استفاده می‌کنند، هماهنگ‌تر سازیم.»

وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید هدف این سفر، هم‌افزایی بیشتر با متحدان منطقه‌ای در مقابله با آنچه دور زدن تحریم‌ها، پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم توسط ایران خوانده می‌شود، است.

ایران هنوز در واکنش به این خبر، اظهار نظری نکرده و نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد هم به درخواست رسانه‌ها برای اظهارنظر پاسخی نداده است.

در سپتامبر امسال، سازمان ملل متحد بار دیگر تحریم‌های تسلیحاتی و محدودیت‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را فعال کرده است. کشورهای غربی مدعی‌اند ایران به‌دنبال توانایی تولید سلاح هسته‌ای است؛ اتهامی که تهران به‌طور مداوم آن را رد کرده و می‌گوید برنامه هسته‌ای‌اش صرفاً برای تولید انرژی و اهداف غیرنظامی است.

در دیدارهای هرلی در تل‌آویو، تمرکز اصلی بر هماهنگ‌سازی اقدامات علیه ایران و نیروهای منطقه‌ای مورد حمایت تهران خواهد بود.

در امارات مبارزه با پول‌شویی و مقابله با تأمین مالی فعالیت‌های مورد ادعای آمریکا به‌عنوان تروریستی، از محورهای مهم مذاکرات خواهد بود. واشنگتن پیش‌تر نگرانی‌هایی درباره «ضعف در اجرای تحریم‌ها» در امارات مطرح کرده بود.

بحث‌ها در آنکارا پیرامون «اقدامات مشترک برای جلوگیری از نفوذ مخرب منطقه‌ای و مقابله با دور زدن تحریم‌ها» متمرکز خواهد بود.در لبنان محدود کردن دسترسی گروه‌های نیابتی ایران به منابع مالی، محور اصلی گفت‌وگوها عنوان شده است.

برچسب ها

عباس عراقچی پس از ملاقات با گروسی اعلام کرد همچنین با بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان ــ کشور میانجی و میزبان روند گفت‌وگوهای ایران و آمریکا ــ نیز دیدار خواهد داشت؛ مذاکراتی که بناست سه‌شنبه در ژنو برگزار شود. عراقچی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت با «ایده‌های واقعی» برای رسیدن به توافقی «منصفانه و عادلانه» به ژنو آمده است، اما تأکید کرد چیزی که «روی میز نیست»، «تسلیم شدن در برابر تهدیدها»ست
ایران در آستانه دور تازه گفت‌وگوها با آمریکا در ژنو اعلام کرده است که در چارچوب یک توافق هسته‌ای، آماده است درباره مجموعه‌ای از همکاری‌های اقتصادی از جمله سرمایه‌گذاری در بخش انرژی و میدان‌های مشترک نفت و گاز، پروژه‌های معدنی و حتی خرید هواپیما گفت‌وگو کند؛ مشروط بر آن‌که این توافق برای هر دو طرف «منافع اقتصادی ملموس» داشته باشد و به کاهش تحریم‌ها بینجامد. يک مقام حکومت ايران گفته است: توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با قدرت‌های جهانی «منافع اقتصادی آمریکا» را تأمین نکرده بود
در حالی که تماس‌های دیپلماتیک میان آمریکا و ایران برای ازسرگیری گفت‌وگوها درباره برنامه هسته‌ای تهران ادامه دارد و گفته شده دور تازه مذاکرات روز سه‌شنبه برگزار می‌شود، دونالد ترامپ تغيير رژيم ايران را «بهترين اتفاق» دانسته و خبرگزاری رویترز گزارش داده ارتش آمریکا هم‌زمان خود را برای سناریوی «عملیات طولانی‌مدت» علیه ایران آماده می‌کند؛ عملیاتی که در صورت صدور دستور دونالد ترامپ می‌تواند هفته‌ها ادامه یابد و دامنه‌ای به‌مراتب گسترده‌تر از حملات محدود سال گذشته پیدا کند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی