دوشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۴

تلاش ناکام برای اخراج ایمن عوده از کنست؛ اتحاد یهودیان و عرب‌ها در دفاع از دموکراسی

در حالی که فشارهای راست افراطی برای اخراج ایمن عوده، نماینده عرب کنست و رئیس فهرست حداش-تعال، به اوج خود رسید، رأی‌گیری نهایی در شب دوشنبه (۱۵ ژوئیه) با شکست همراه شد. از میان نمایندگان کنست، تنها ۷۳ نفر به اخراج عوده رأی دادند، در حالی که برای تحقق این تصمیم به دست‌کم ۹۰ رأی نیاز بود. ۱۵ نماینده مخالفت خود را اعلام کردند و ۳۲ نفر نیز در رأی‌گیری شرکت نکردند؛ از جمله نمایندگان حزب «یهودیت توراتی» که اعلام کرده بودند از این اقدام حمایت نخواهند کرد و در صورت اصرار دولت، از ائتلاف خارج خواهند شد.

همزمان با آغاز جلسه کنست، صدها یهودی و عرب در مقابل ساختمان پارلمان اسرائیل دست به تظاهرات زدند. این تجمع با شعارهایی در دفاع از دموکراسی و محکومیت «تعقیب سیاسی» برگزار شد. ایمن عوده، که در طول سخنانش بارها توسط نمایندگان راست‌گرای «عوتسما یهودیت» و حزب لیکود قطع شد، تأکید کرد: «آن‌ها نمی‌خواهند عربی دموکرات در پارلمان حضور داشته باشد. زیرا چنین چیزی ایدئولوژی آن‌ها را بر هم می‌زند و آموزش نفرت را زیر سؤال می‌برد.»

او افزود: «من عقب‌نشینی نمی‌کنم. نه از گفته‌هایم، نه از کلماتم، و نه از حتی یک ویرگول از سخنانم. ما در برابر فاشیسم تسلیم نخواهیم شد.»

عوده گفت تلاش برای اخراج او نتیجه‌ای معکوس داشت: «ما شاهد یکی از بزرگ‌ترین نمودهای فهم مشترک میان یهودیان و عرب‌ها بودیم. فاشیست‌ها آمدند لعنت بفرستند، اما خیر آوردند.» او همچنین پرسید: «چه کسی خواهان اخراج من است؟ کسانی که مخالف هر نوع توافق صلح هستند و در برابر اشغال سکوت کرده‌اند. اما من کسی هستم که برای دو دولت، برای پایان اشغال و برای صلح مبارزه می‌کنم؛ من کسی هستم که صد بار با خانواده‌های گروگان‌ها دیدار کرده‌ام.»

بلافاصله پس از رأی‌گیری، عوده در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «من باقی می‌مانم. این اقدام پست و فاشیستی علیه من شکست خورد. ما در برابر فاشیسم خواهیم ایستاد و برای دموکراسی، برابری و صلح مبارزه خواهیم کرد. باید هر دو ملت را از یوغ اشغال رها کرد، زیرا همه‌ی ما آزاد زاده شده‌ایم!»

در بیانیه حزب حداش نیز آمده است: «ما به مبارزه با فاشیسم ادامه خواهیم داد. پس از هفته‌ها کارزار عمومی و رسانه‌ای — هم در داخل و هم در سطح بین‌المللی — موفق شدیم این تلاش را ناکام بگذاریم. ما همچنان علیه جنگ، اشغال، برتری‌طلبی و نژادپرستی خواهیم جنگید؛ برای آینده‌ای بهتر برای همه ساکنان این سرزمین — آینده‌ای مبتنی بر صلح، برابری و دموکراسی.»

همزمان با جلسه کنست، ده‌ها فعال ضدکودتا در وزارت دادگستری در اورشلیم تحصن کردند تا با احضار مشاور حقوقی دولت، گالی بهاراو-میارا، و همچنین با تلاش برای اخراج عوده مخالفت کنند. این تجمع با خشونت پلیس پایان یافت و در جریان آن دو نفر بازداشت و سه نفر مجروح شدند.

پیش از شکست طرح اخراج، بیش از ۱۱ هزار شهروند اسرائیلی با امضای طوماری خواستار توقف این روند شده بودند. این طومار در اختیار نمایندگان اپوزیسیون قرار گرفت. همچنین چندین سازمان اعتراضی اعلام کردند که هر نماینده‌ای که به اخراج رأی دهد، از دعوت به گردهمایی‌های آینده کنار گذاشته خواهد شد.

با وجود تنش‌های شدید سیاسی، این رویداد به نشانه‌ای از مقاومت مدنی و اتحاد میان یهودیان و عرب‌ها در برابر اقتدارگرایی تبدیل شد.

برچسب ها

کمیته سازمان ملل متحد درباره شکنجه اعلام کرده است شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد اسرائیل «عملاً یک سیاست دولتی سازمان‌یافته و فراگیر شکنجه» را اجرا می‌کند. در جریان بررسی پرونده اسرائیل، هم گروه‌های حقوق بشری اسرائیلی و هم فلسطینی جزئیات دردناک و نگران‌کننده‌ای درباره شرایط موجود در بازداشتگاه‌های اسرائیلی ارائه دادند. ادعا شده است که هزاران فلسطینی پس از حملات حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در بازداشت اسرائیل هستند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی