شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴

شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴

ارزیابی جدید نهادهای اطلاعاتی آمریکا:‌ ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست

گزارش سالانه نهادهای اطلاعاتی آمریکا می‌گوید ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و رهبر جمهوری اسلامی درباره برنامهٔ تسلیحات هسته‌ای که در سال ۲۰۰۳ آن را تعلیق کرد، تجدیدنظر نکرده است.

این گزارش که تهدیدها علیه آمریکا را ارزیابی کرده و روز سه‌شنبه پنجم فروردین منتشر شد، در عین حال می‌گوید «احتمالا» علی خامنه‌ای «تحت فشار» است تا بار دیگر برنامهٔ ساخت سلاح هسته‌ای را ازسر بگیرد.

نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده، رهبر جمهوری اسلامی را تصمیم‌گیر نهایی درباره برنامهٔ هسته‌ای ایران دانسته و گفته‌اند که هر تصمیمی دربارهٔ توسعه سلاح هسته‌ای نیز با او خواهد بود.

این گزارش در عین حال چین را «تهدید نظامی و سایبری اصلی» علیه ایالات متحده توصیف کرده است.

از سوی دیگر، مدیر اطلاعات ملی آمریکا اعلام کرد ایران در حال حاضر به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست، هرچند که یکی از تأمین‌کنندگان اصلی تسلیحات برای روسیه در جنگ اوکراین است.

تولسی گابارد که همراه با روسای سی‌آی‌ای و اف‌بی‌آی در جلسه استماع کمیته اطلاعات سنای آمریکا در روز سه‌شنبه شهادت می‌داد، از ایران در کنار چین، روسیه و کره شمالی به عنوان چالش‌های امنیتی اصلی ایالات متحده نام برد.

او خطاب به سناتورها گفت این کشورها در برخی موارد در زمینه‌های مختلف «با یکدیگر همکاری می‌کنند» تا منافع آمریکا را هدف بگیرند.

این موضع نهادهای اطلاعاتی آمریکا در حالی منتشر شده است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از زمان بازگشت به کاخ سفید بارها اعلام کرده که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.

او ۱۷ اسفند پارسال اعلام کرد که خواستار مذاکره درباره برنامهٔ هسته‌ای ایران است و به همین دلیل نامه‌ای برای رهبر جمهوری اسلامی فرستاده است.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز سوم فروردین در مصاحبه‌ای، هدف آمریکا را برچیدن کامل برنامهٔ هسته‌ای ایران عنوان کرد.

مایک والتز در پاسخ به پرسشی درباره نامه رئیس‌جمهور آمریکا به رهبر جمهوری اسلامی، با تأکید بر «برچیده شدن کامل» برنامهٔ هسته‌ای ایران گفت که تهران باید برنامهٔ خود را طوری کنار بگذارد که «همه دنیا بتواند ببیند».

در بخش دیگری از گزارش ارزیابی تهدیدهای منتشر شده توسط نهادهای اطلاعاتی آمریکا آمده که ایران به حملات سایبری تهاجمی خود شدت داده و این حملات «تهدید جدی» برای امنیت شبکه‌ها و اطلاعات ایالات متحده است.

این نهادها همچنین می‌گویند احتمال دارد که ایران قصد ادامهٔ تحقیق و توسعهٔ سلاح‌های بیولوژیک برای «اهداف تهاجمی» داشته باشد و دانشمندان نظامی ایران دربارهٔ مواد شیمیایی با طیف متنوعی از تأثیرات بر بدن انسان‌ها تحقیق می‌کنند.

مقام‌ها و نهادهای اطلاعاتی آمریکا پیش از این نیز از فعالیت‌های سایبری مخرب ایران علیه ایالات متحده خبر داده بودند. سه نهاد اطلاعاتی آمریکا شهریور پارسال ایران را مسئول حملات سایبری به ستادهای انتخاباتی دونالد ترامپ معرفی کردند.

روزنامه واشینگتن‌پست نیز گزارش داده بود که هکرهای وابسته به حکومت ایران برای نفوذ سایبری به ستاد انتخاباتی بایدن – هریس تلاش کرده بودند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *