دولت ترامپ به معافیت عراق برای خرید برق از ایران پایان داد

وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که در راستای کارزار «فشار حداکثری بر ایران»، معافیتی که به عراق اجازه می‌داد برای واردات برق به تهران پول بدهد لغو شد.

زمان انقضای این معافیت پایان روز شنبه ۱۸ اسفند بود و به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که معافیت عراق تمدید نمی‌شود.

این سخنگو تاکید کرد که عدم تمدید این معافیت «تضمین می‌کند که ما به ایران اجازه دستیابی به هیچ درجه‌ای از تسهیل اقتصادی یا مالی را نمی‌دهیم».

او افزود: کارزار دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، علیه ایران با هدف «پایان دادن به تهدید هسته‌ای، محدود کردن برنامه موشک‌های بالستیک این کشور و جلوگیری از حمایت از گروه‌های تروریستی» است.

اعطای معافیت تحریمی به عراق برای خرید انرژی از ایران از سال ۲۰۱۸ و در دولت اول آقای ترامپ آغاز شد و در دولت جو بایدن تمدید شده بود.

با این حال مقام‌های دولت دونالد ترامپ از عراق خواسته بودند که این وابستگی به خرید برق از ایران را کاهش دهد و به صفر برساند.

در تازه‌ترین مورد نیز تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه این موضوع را تکرار کرد.

او با اعلام اینکه معافیت عراق روز شنبه منقضی می‌شود و تمدید نخواهد شد، گفته بود دولت آقای ترامپ «در حال بررسی همه معافیت‌های تحریمی موجود» در ارتباط با ایران است.

دونالد ترامپ اواسط بهمن یک یادداشت ریاست جمهوری برای از سرگیری فشار حداکثری بر ایران را امضا کرد، اما گفت امیدوار است که نیازی به اجرای این یادداشت نباشد و با تهران توافق حاصل شود.

او روز گذشته نیز با اشاره به ارسال نامه به علی خامنه‌ای، هشدار داد که تنها دو گزینه توافق یا اقدام نظامی در برابر تهران قرار دارد.

با این حال رهبر جمهوری اسلامی پس از این اظهارات بار دیگر مخالفت خود با مذاکره را ابراز داشت.

به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاثیر واردات برق ایران بر شبکه برق عراق را کم اهمیت خوانده و گفته است: «در سال ۲۰۲۳ واردات برق از ایران تنها ۴ درصد برق مصرفی در عراق بود.»

برچسب ها

یک مقام آمریکایی دوشنبه ۲۶ ژانویه ۲۰۲۶ اعلام کرد ایالات متحده در صورتی که ایران بخواهد با واشنگتن تماس بگیرد، «آماده» است؛ اظهاراتی که در چارچوب تلاش دولت آمریکا برای افزایش فشار بر تهران، در پی سرکوب اعتراضات در ایران بیان شده است. این مقام، در پاسخ به پرسشی درباره شروط احتمالی گفت‌وگو گفت تهران «شرایط را می‌داند» و «از آن آگاه است»، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
نوری المالکی، نخست‌وزیر پیشین عراق، پس از معرفی از سوی ائتلاف «چارچوب هماهنگی» بار دیگر در آستانه بازگشت به پست نخست‌وزیری قرار گرفته است؛ تحولی که هم‌زمان با هشدارهای صریح آمريکا نسبت به شکل‌گیری دولتی نزدیک به ایران در بغداد رخ می‌دهد. واشنگتن تأکید کرده حضور نیروها و گروه‌های مورد حمایت تهران در دولت آینده می‌تواند به تحریم‌های گسترده علیه عراق منجر شود
ترامپ روز پنجشنبه گفت «کشتی‌های زیادی» به سمت منطقه حرکت کرده‌اند و آمریکا تحرکات ایران را «از نزدیک» زیر نظر دارد. او در عین حال تأکید کرده امیدوار است «هیچ اتفاقی نیفتد»، اما هشدارهای خود را درباره ادامه کشتار معترضان و نیز احتمال ازسرگیری برنامه هسته‌ای ایران تکرار کرده است. مقام‌های آمریکایی که نامشان فاش نشده گفته‌اند ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» که در منطقه آسیا-اقیانوسیه مستقر بوده، همراه با چند ناوشکن مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده در روزهای آینده وارد خاورمیانه خواهد شد

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

یک پاسخ

  1. در تمام زمستان حکومت ولی فقیه روزانه ۲ ساعت یا بیشتر برق تمام شهرها و کارخانه ها ایران را قطع می‌کرد تا عوامل سپاه هم ارز دیجیتال تولید کنند وهم به عراق و شاید دیگر کشورها برق صادر کنند !

    حکومت جنایتکاری که سال هاست هیچ گونه سرمایه گذاری در نیروگاه ها ی برق و تولید انرژی حتا انرژی خورشیدی نکرده و تنها بر تولید ابزار جنگ و کشتار سرمایه گذاری میکند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی