چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴

چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴

دولت ترامپ به معافیت عراق برای خرید برق از ایران پایان داد

وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که در راستای کارزار «فشار حداکثری بر ایران»، معافیتی که به عراق اجازه می‌داد برای واردات برق به تهران پول بدهد لغو شد.

زمان انقضای این معافیت پایان روز شنبه ۱۸ اسفند بود و به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که معافیت عراق تمدید نمی‌شود.

این سخنگو تاکید کرد که عدم تمدید این معافیت «تضمین می‌کند که ما به ایران اجازه دستیابی به هیچ درجه‌ای از تسهیل اقتصادی یا مالی را نمی‌دهیم».

او افزود: کارزار دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، علیه ایران با هدف «پایان دادن به تهدید هسته‌ای، محدود کردن برنامه موشک‌های بالستیک این کشور و جلوگیری از حمایت از گروه‌های تروریستی» است.

اعطای معافیت تحریمی به عراق برای خرید انرژی از ایران از سال ۲۰۱۸ و در دولت اول آقای ترامپ آغاز شد و در دولت جو بایدن تمدید شده بود.

با این حال مقام‌های دولت دونالد ترامپ از عراق خواسته بودند که این وابستگی به خرید برق از ایران را کاهش دهد و به صفر برساند.

در تازه‌ترین مورد نیز تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه این موضوع را تکرار کرد.

او با اعلام اینکه معافیت عراق روز شنبه منقضی می‌شود و تمدید نخواهد شد، گفته بود دولت آقای ترامپ «در حال بررسی همه معافیت‌های تحریمی موجود» در ارتباط با ایران است.

دونالد ترامپ اواسط بهمن یک یادداشت ریاست جمهوری برای از سرگیری فشار حداکثری بر ایران را امضا کرد، اما گفت امیدوار است که نیازی به اجرای این یادداشت نباشد و با تهران توافق حاصل شود.

او روز گذشته نیز با اشاره به ارسال نامه به علی خامنه‌ای، هشدار داد که تنها دو گزینه توافق یا اقدام نظامی در برابر تهران قرار دارد.

با این حال رهبر جمهوری اسلامی پس از این اظهارات بار دیگر مخالفت خود با مذاکره را ابراز داشت.

به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاثیر واردات برق ایران بر شبکه برق عراق را کم اهمیت خوانده و گفته است: «در سال ۲۰۲۳ واردات برق از ایران تنها ۴ درصد برق مصرفی در عراق بود.»

برچسب ها

سنای آمريکا قطعنامه‌ی دموکرات‌ها در مورد محدوديت اختيارات رئيس جمهور آمريکا برای حمله به ايران را رد کرد و ترامپ گفت ممکن است بار ديگر به ايران حمله کند. پيام تلويزيونی علی خامنه‌ای بار ديگر کار دست ايران داد و ترامپ با تحقير او اعلام کرد بعد از اين سخنان تصمیم گرفته است تمام تلاش‌ها برای تخفیف تحریم‌ها و ارائه مشوق‌های اقتصادی به ایران را کنار بگذارد. او همچنين خبر کمک 30 ميليارد دلاری برای توسعه انرژی هسته‌ای غيرنظامی در ايران را «مضحک» و «جعلی» خواند
در پی حملات نظامی اخیر ایالات متحده به تاسیسات هسته‌ای ایران و اعلام آتش‌بس میان تهران و تل‌آویو، تنش‌ها میان ایران و آمریکا بر سر ازسرگیری مذاکرات دیپلماتیک و سرنوشت برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی وارد مرحله‌ای تازه شده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در روزهای گذشته اعلام کرده بود گفت‌وگوهایی میان دو کشور در هفته آینده برگزار خواهد شد، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، روز پنج‌شنبه در گفت‌وگویی با تلویزیون دولتی ایران این ادعا را رد کرد و گفت: «فعلاً هیچ برنامه‌ای برای دیدار با آمریکا وجود ندارد»

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

یک پاسخ

  1. در تمام زمستان حکومت ولی فقیه روزانه ۲ ساعت یا بیشتر برق تمام شهرها و کارخانه ها ایران را قطع می‌کرد تا عوامل سپاه هم ارز دیجیتال تولید کنند وهم به عراق و شاید دیگر کشورها برق صادر کنند !

    حکومت جنایتکاری که سال هاست هیچ گونه سرمایه گذاری در نیروگاه ها ی برق و تولید انرژی حتا انرژی خورشیدی نکرده و تنها بر تولید ابزار جنگ و کشتار سرمایه گذاری میکند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *