پاسخ فوری کاخ سفید به اظهارات خامنه ای: توافق یا جنگ

کاخ سفید در بیانیه‌ای به پاسخ رد علی خامنه‌ای به پیام دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا درباره پیشنهاد مذاکره واکنش تندی نشان داد

در بیانیه کاخ سفید آمده است: «با گزینه نظامی یا دست‌یابی به توافق می‌توان با ایران تعامل کرد. امیدواریم ایران مردم و منافع خود را بر تروریسم ترجیح دهد.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، شامگاه شنبه در دیدار با مسئولان نظام در سخنانی به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر ارسال نامه درباره مذاکرات واکنش نشان داد و گفت: «اصرار برخی از دولت‌های قلدر برای مذاکره، به‌منظور حل مسائل نیست، بلکه برای تحکّم و تحمیل توقعات خودشان است و جمهوری اسلامی ایران قطعاً توقعات آن‌ها را نخواهد پذیرفت.»

خامنه‌ای همچنین با انتقاد از موضع کشورهای اروپایی‌ مبنی بر عمل‌نکردن ایران به تعهدات هسته‌ای خود، آن را «حرف زور» توصیف کرد.

او‌ درباره موضع کنونی ایران در قبال انتقادات بین‌المللی، با اشاره به خروج ترامپ از برجام و سپس شکست مذاکرات با دولت بایدن گفت: «دولت وقت ما یک سال تحمل کرد. بعد مجلس وارد میدان شد و یک مصوبه داشت؛ جز این راهی وجود نداشت و الان هم همین‌طور است.»

این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه اعلام کرد خطاب به علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران نامه نوشته است.

ترامپ در مصاحبه با «فاکس نیوز» گفت که ترجیح می‌دهد با ایران به توافقی برسد و در این نامه خامنه‌ای را به مذاکره دعوت کرده است.

ترامپ همچنین در اظهاراتی جداگانه در کاخ سفید گفت: «هرگز اجازه دست یابی ایران به سلاح هسته‌ای را نخواهیم داد. با ایران به مراحل پایانی رسیده‌ایم، زمان جالبی خواهد بود. به زودی اتفاق رخ خواهد داد. ترجیح می‌دهم یک توافق صلح ببینم تا [گزینه] دیگری حاصل شود، اما دیگری مشکل را حل می‌کند.»

گفتتی است رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز جمعه هشدار داد که خطر مسابقه تسلیحاتی در حال افزایش است و برخی کشورها، از جمله ایران، در حال بازنگری در سیاست‌های هسته‌ای خود هستند. او تأکید کرد که تحریم‌ها علیه ایران کارایی خود را از دست داده و برنامه هسته‌ای این کشور از سال ۲۰۱۸ به‌شدت گسترش یافته است.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، امروز (پنج‌شنبه شانزدهم اسفند) اعلام کرد که واشینگتن در راستای سیاست «فشار حداکثری»، تحریم‌های گسترده‌ای را علیه ایران اعمال خواهد کرد تا صادرات نفت این کشور را به حداقل رسانده و بر ارزش پول ملی آن فشار وارد کند.

وزیر خزانه‌داری آمریکا در سخنرانی خود در باشگاه اقتصادی نیویورک تأکید کرد: «ورشکسته کردن مجدد ایران، مرحله آغازین سیاست جدید ما در زمینه تحریم‌ها خواهد بود.»

برچسب ها

عباس عراقچی پس از ملاقات با گروسی اعلام کرد همچنین با بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان ــ کشور میانجی و میزبان روند گفت‌وگوهای ایران و آمریکا ــ نیز دیدار خواهد داشت؛ مذاکراتی که بناست سه‌شنبه در ژنو برگزار شود. عراقچی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت با «ایده‌های واقعی» برای رسیدن به توافقی «منصفانه و عادلانه» به ژنو آمده است، اما تأکید کرد چیزی که «روی میز نیست»، «تسلیم شدن در برابر تهدیدها»ست
ایران در آستانه دور تازه گفت‌وگوها با آمریکا در ژنو اعلام کرده است که در چارچوب یک توافق هسته‌ای، آماده است درباره مجموعه‌ای از همکاری‌های اقتصادی از جمله سرمایه‌گذاری در بخش انرژی و میدان‌های مشترک نفت و گاز، پروژه‌های معدنی و حتی خرید هواپیما گفت‌وگو کند؛ مشروط بر آن‌که این توافق برای هر دو طرف «منافع اقتصادی ملموس» داشته باشد و به کاهش تحریم‌ها بینجامد. يک مقام حکومت ايران گفته است: توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با قدرت‌های جهانی «منافع اقتصادی آمریکا» را تأمین نکرده بود
در حالی که تماس‌های دیپلماتیک میان آمریکا و ایران برای ازسرگیری گفت‌وگوها درباره برنامه هسته‌ای تهران ادامه دارد و گفته شده دور تازه مذاکرات روز سه‌شنبه برگزار می‌شود، دونالد ترامپ تغيير رژيم ايران را «بهترين اتفاق» دانسته و خبرگزاری رویترز گزارش داده ارتش آمریکا هم‌زمان خود را برای سناریوی «عملیات طولانی‌مدت» علیه ایران آماده می‌کند؛ عملیاتی که در صورت صدور دستور دونالد ترامپ می‌تواند هفته‌ها ادامه یابد و دامنه‌ای به‌مراتب گسترده‌تر از حملات محدود سال گذشته پیدا کند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

4 پاسخ

  1. ما همان ها هستیم که در جنبش سبز در ابعاد میلیونی به خیابان ها آمدیم و گفتیم ” رآی ما کو ” ما همان ها هستیم که در انتخابات های نمایشی رژیم منفور ولایی در سال‌های پس از کودتای انتخاباتی سال ۸۸ شرکت نکرده و تحریم کردیم .
    ما همان ها هستیم که در سال ۹۶ و ۹۸ بر علیه سیاست های ستم گرانه رژیم سرکوبگر جمهوری اسلامی باز هم به خیابان ها آمدیم و پایه های استبداد را به لرزه در آوردیم .
    ما همان ها هستیم که در ماه های پس از قتل ” ژینا / مهسا امینی ” به دست ماموران رژیم خونریز و آپارتاید جنسیتی جنبش عظیم ” زن زندگی آزادی ” را به راه انداختیم .

    صلح صلح آزادی
    صلح صلح آزادی
    صلح صلح آزادی

  2. بر در و دیوارهای هر کوی و برزن ایران با حروف درشت و بر علیه جنگ طلبی های خامنه ای و ترامپ و نتان یاهو حرف همه ایرانیان صلح جو و آزادیخواه را می نویسیم :
    صلح، صلح، آزادی
    صلح، صلح، آزادی
    صلح، صلح، آزادی
    و در صورت عدم تمکین سیاستمداران مستبد و خونخوار و فاشیست ، ما کارگران ، معلمان ، پرستاران، بازنشستگان و دانشجویان ،جویندگان کار و همه اقشار تحت ستم دست از کار میکشیم ، اعتصاب می کنیم و با حضور میلیونی خود در خیابان های همه شهر ها و روستاهای کشور به آنچه که نیاز واقعی ماست یعنی ” صلح و نان و آزادی ” دست پیدا خواهیم کرد و کشور را از بلای استبداد و دیکتاتوری و جنگ طلبی نجات داده و حکومتی مردمی و دموکرات و جمهوری واقعی برقرار خواهیم کرد .

    1. رهبران فاشیسم اسلامی و دیگر اخر زمانی های روانی حکومت ، شاید با استخاره و یا محاسبات اشتباه جنایتکارانه خود، هر لحظه کشور را به لبه پرتگاه جنگ نزدیک تر میکنند !

      مطمئنا اینبار جنگ، یعنی نابودی ایران !
      در صورت بمباران سایت های هسته ای ،الودگی منابع اب زیر زمینی کشور ، تشعشات اتمی ناشی از ان و… میتواند موجب نابودی محیط زیست ایران گردد !

      اگرچه شعار صلح ،نان و ازادی، کاملا درست و حیاتی بوده ، ولی در شرایط فعلی تناسب قوا نیروهای داخل کشور ، بدون سازماندهی و برنامه ریزی برای اعتصابات و تظاهرات سراسری گسترده بر علیه جنگ و برای صلح ، نمیتوان نتانیاهو ،ترامپ و ولی فقیه را به عقب واداشت !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی