جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴

جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴

خامنه ای مذاکره با آمریکا را رد کرد

علی خامنه ای رهبر حکومت ایران در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه با دولت آمریکا نباید مذاکره کرد، گفت: مذاکره کردن «عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه» نیست.

به گزارش ایرنا، مهمترین محورهای سخنان وی بدین شرح است:

– اولاً مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. این را باید ما درست بفهمیم؛ این‌جور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل می‌شود. خیر؛ از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمی‌شود. دلیل؟ تجربه!

– ما در دهه ۹۰ نشستیم با آمریکا مذاکره کردیم حدود دو سال یک معاهده‌ای هم تشکیل شد. البته آمریکا تنها نبود، چند تا کشور دیگر هم بودند، لکن محور آمریکا بود، عمدتاً آمریکا بود. دولت ما نشست مذاکره کرد -دولت آن روز – رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتگو کردند، خندیدند، دست دادند، رفاقت کردند، همه کار کردند، یک معاهده‌ای تشکیل شد.

– در این معاهده طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد، خیلی امتیاز داد به طرف مقابل. اما همان معاهده را آمریکایی‌ها عمل نکردند. معاهده برای این بود که تحریم‌های آمریکا برداشته شود، تحریم‌های آمریکا برداشته نشد! در مورد سازمان ملل هم یک استخوانی لای زخم گذاشتند که مثل تهدیدی همیشه بالا سر ایران وجود داشته باشد. این معاهده محصول مذاکره‌ای بود که دو سال – بیشتر یا کمتر – طول کشید. 

خب این تجربه است دیگر؛ از این تجربه استفاده کنیم. امتیاز دادیم، مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم، اما نتیجه‌ای که مقصودمان بود به دست نیاوردیم. همین معاهده را هم با همه این نقص‌هایی که داشت طرف مقابل خراب کرد، نقض کرد، پاره کرد. 

– با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد، مذاکره کردن «عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه» نیست.

– همین شخصی که الان سر کار است، معاهده را پاره کرد. گفت پاره می‌کند و کرد؛ عمل نکردند. قبل از این که او بیاید هم همان‌هایی که این معاهده با آنها انجام گرفته بود، به معاهده عمل نکردند. معاهده برای این بود که تحریم‌های آمریکا برداشته بشود، برداشته نشد تحریم‌های آمریکا؛ تحریم‌های آمریکا برداشته نشد! در مورد سازمان ملل هم یک استخوانی لای زخم گذاشتند که مثل تهدیدی همیشه بالا سر ایران وجود داشته باشد. این معاهده محصول مذاکره‌ای بود که دو سال – بیشتر یا کمتر – طول کشید. 

– آمریکایی‌ها نشستند، روی کاغذ دارند نقشه جهان را تغییر می‌دهند. البته فقط روی کاغذ است، هیچ‌گونه واقعیتی ندارد. درباره‌ ما هم نظر می‌دهند، حرف می‌زنند، اظهار نظر می‌کنند، تهدید می‌کنند. ما اگر تهدیدمان بکنند، تهدیدشان می‌کنیم. اگر این تهدید را عملی کنند، ما هم تهدید را عملی می‌کنیم. اگر به امنیت ملت ما تعرض کنند، ما هم به امنیت آن‌ها تعرض خواهیم کرد بدون تردید. 

– ما البته مشکلاتی در داخل داریم؛ کسی منکر وجود مشکلات نیست. در معیشت، تقریباً اغلب قشرهای مردم مشکلاتی دارند، لکن آن چیزی که این مشکلات را برطرف می‌کند عامل داخلی است. 

– عامل داخلی عبارت است از همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد؛ یعنی همین چیزی که در راهپیمایی ان‌شاءالله ملاحظه خواهید کرد اتحاد مردم را. راهنمایی ۲۲ بهمن هر سال مظهر اتحاد ملی‌ در کشور ما است. ملت بصیر و مسئولان خستگی‌ناپذیر؛ این است که مشکلات ما را برطرف می‌کند. 

– مسئولان مشغول‌اند، بحمدالله کارهایی دارند می‌کنند و بنده بسیار امیدوار هستم که بتوانند، همین دولت محترم مشکلات معیشتی مردم را لااقل کم کند. 

برچسب ها

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز پنج‌شنبه ۴ آوریل (۱۵ فروردین) گفت ممکن است ایران با گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا موافقت کند. ترامپ با بیان اینکه به دیپلماسی مستقیم با تهران امیدوار است، گفت: «فکر می‌کنم اگر به طور مستقیم گفت‌وگو کنیم، بهتر است. روند سریع‌تر پیش می‌رود و طرف مقابل را بهتر درک می‌کنید تا اینکه بخواهید از واسطه‌ها استفاده کنید. آن‌ها می‌خواستند از واسطه استفاده کنند، اما به نظرم دیگر این‌طور نیست.»

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

2 پاسخ

  1. با کورس ترامپ معلوم است که خامنه ای در موقعیت بهتری از قبلش قرار گرفته است ولی محاسبه اشتباه است که این برتری را بزرگنمایی کرد.

  2. این دیکتاتور بازیگر پشتش باید به جایی گرم باشه که اینگونه مانور میده. همه میدونند که در رابطه با هر توافق و مذاکره ای که قبلاً با امریکا و اروپا انجام شده، اذن مذاکرات را همیشه خودش داده. بدون توافق او هیچ گفتگویی با دولتهای خارجی انجام نشده. حالا الان میگه که مذاکره با امریکا ” عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمدانه” نیست!!. چرا آنزمان که با آمریکا در رابطه با تهاجم نظامی اش به افغانستان و عراق مذاکره و حتی همکاری و تعاون داشتین، مذاکره اشکالی نداشت ؟ خامنه ای بر خلاف تصور بعضی ها زیاد هم اهل اصول و اصولگرایی نبوده و نیست. اما چه شده است که ظاهرا چنین می گوید؟ به احتمال زیاد، در پشت پرده امتیازاتی برای حفظ رژیمش گرفته و اکنون میخواهد چنین بنمایاند که او مخالف هر گونه تماس و مذاکره با آمریکا بوده؛ دروغی که تنها هواداران ابله اش باور دارند. تصور اینکه رهبر جمهوری اسلامی در مناسبات و رفتارش به شرافتمندی پایبندی دارد، احمقانه ترین تصور است. اینکه دولت آمریکا زورگویی و قلدری میکند و جز تسلیم چیز دیگری نمی پذیرد، حقیقتی غیر قابل انکاره، اما اینکه خامنه ای پایبند شرافتمندی و اصول است، از آن حرفهاست. ما قسمتی ازین “شرافتمندی” او را در خیابان ها و زندانها بر علیه مخالفان بیگناه و بی پناه دیده ایم و در گورستانهای با نام و بی نام و نشانی که خمینی و او از اجساد شرافتمند ترین فرزندان ایران ساخته، همراه بستگان داغدار گریسته ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *