شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

آذربایجان و ارمنستان بر سر تعیین حدود مرزهای مشترک به توافق رسیدند

رسانه‌های جمهوری آذربایجان بعد از ظهر امروز پنجشنبه گزارش دادند که این کشور و ارمنستان بر سر تحدید و تعیین مرز‌های بین خود از گرجستان گرفته تا ایران به توافق رسیده‌اند.

روز پنجشنبه ۲۷ دی ماه ( ۱۶ ژانویه ۲۰۲۵)، مقامات ارمنستان و آذربایجان برای یازدهمین بار در مرز بین دو کشور ملاقات کردند تا در مورد روند جاری برای تحدید حدود (یعنی تعیین علامت، ترسیم) مرز گفتگو کنند.

این نشست با ریاست مشترک مهر گریگوریان معاون نخست وزیر ارمنستان و شاهین مصطفی اف معاون نخست وزیر آذربایجان برگزار شد.

به گفته وزارت امور خارجه ارمنستان، طرفین توافق کردند که برای تعیین حدود مرزهای دولتی از بخش شمالی: از نقطه تقاطع هم مرز با جمهوری ارمنستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان و سپس در جهت جنوبی، از شمال، تلاش کنند. به سمت جنوب: تا مرز جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان با جمهوری اسلامی ایران.

طرفین پیش نویس دستورالعمل های مربوطه برای رویه های انجام کارهای تحدید حدود را مورد بحث و بررسی قرار دادند. نمایندگان دو کشور همسایه توافق کردند که تاریخ و مکان جلسه بعدی را از طریق رایزنی در سطح کاری تعیین کنند.

هنوز درباره جزئیات این توافق خبری در رسانه‌های ارمنستان و آذربایجان منتشر نشده است.

درگیری ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره‌باغ، که ریشه در اختلافات قومی، تاریخی و جغرافیایی دارد، یکی از پیچیده‌ترین مناقشات منطقه‌ای است. قره‌باغ، منطقه‌ای عمدتا ارمنی‌نشین در خاک بین‌المللی آذربایجان بود که ارمنستان آن را کنترل می کرد و همین موضوع به کانون درگیری نظامی تبدیل شد. این مناقشه در سال ۲۰۲۰ با جنگ دوم قره‌باغ تشدید شد و با توافق آتش‌بس به میانجیگری روسیه، حاکمیت این منطقه در اختیار جمهوری آذربایجان قرار گرفت.

بعد از جنگ دوم قره باغ و قطعیت یافتن حاکمیت جمهوری آذربایجان بر این منطقه، ایروان و باکو برای تکمیل فرایند سازش و حل اختلافات به دنبال توافق صلحی جامع بین خود بودند که لازمه آن تعیین مرز‌های بین‌المللی و حل اختلافات مرزی بود

الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان ۱۹ دی ماه با بیان اینکه تحدید مرز‌های جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده و قرار است در این ماه، حداقل به ابتکار ما، نشست دیگری از کمیسیون‌های تعیین حدود آذربایجان و ارمنستان باید برگزار شود تا حل و فصل این موضوع ادامه یابد.» به لزوم احداث کریدور زنگزور اشاره کرد و گفت این دالان «باید باز شود و خواهد شد.»

در توافقنامه سال ۲۰۲۰ بدون اشاره به «گذرگاه زنگزور»، بر احداث مسیر زمینی برای برقراری ارتباط جمهوری آذربایجان با نخجوان تاکید شده است. جمهوری خودمختار نخجوان که به آذربایجان تعلق دارد، در جنوب قفقاز و شمال رود ارس واقع شده و از شمال و شرق همسایه ارمنستان است و از جنوب با ایران هم مرز است از غرب مرز نسبتا محدودی با ترکیه دارد.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

یک پاسخ

  1. این کار غیر قانونی است زیرا پاشینیان طبق قانون اساسی محق نیست که شخصا در ارتباط با تعیین سر حدات کشور تصمیم بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *