شنبه ۸ دی ۱۴۰۳

شنبه ۸ دی ۱۴۰۳

پوتین از میزبانی مذاکرات احتمالی صلح میان روسیه و اوکراین توسط اسلواکی خبر داد

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، پنج‌شنبه ۶ دی گفت که اسلواکی پیشنهاد داده است می‌تواند «سکوی» برای مذاکرات احتمالی صلح میان روسیه و اوکراین باشد.
پوتین در کنفرانسی مطبوعاتی اظهار داشت که روبرت فیکو، نخست‌وزیر اسلواکی گفته است که در صورت انجام مذاکرات، کشورش از ارائه سکویی برای آن، خوشحال خواهد شد.
پوتین ضمن تاکید بر عدم مخالفت با این امر، از موضع بی‌طرفانه اسلواکی تقدیر کرد.
رابرت فیکو، که از معدود رهبران اروپایی است که کماکان به کرملین نزدیک مانده، در ۲۲ دسامبر در مسکو با پوتین دیدار داشت.
این دیدار کم سابقه از این دست، از سوی یک رهبر اروپایی، با سیاست انزوایی که غرب به دنبال تحمیل آن به پوتین به منظور ابراز وحدت خود در حمایت از اوکراین است، منافات داشت.
فیکو از پاییز ۲۰۲۳ به منصب نخست‌وزیری اسلواکی بازگشت که در اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» عضویت دارد. او مقرر داشت کمک‌های نظامی به کی‌یف را متوقف کند و خواستار مذاکرات صلح شد.
فیکو اوکراین را متهم می‌کند که عرضه گاز روسیه به سلواکی را که این کشور به‌شدت به آن متکی است، به خطر می اندازد.
با نزدیک شدن بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، گمانه زنی‌های فزاینده‌ای در مورد احتمال آغاز مذاکرات صلح برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین، مطرح شده است.
ترامپ پیشتر در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، در چندین مناسبت متعهد شده بود که « ظرف ۲۴ ساعت» صلح را به اوکراین بازگرداند و خواستار «آتش‌بس فوری» و گفت‌وگو شده بود.
با این حال، ابهام پیرامون این طرح، نگرانی‌هایی را برای اوکراین ایجاد می‌کند که در عرصه جنگ با مشکلاتی مواجه است و به شدت به کمک‌های غرب متکی است و نگران است که مجبور به انعقاد توافقی شود که به نفعش نباشد.
پوتین نیز با تاکید بر این که کشورش «در اوکراین به همه اهدافی که تعیین کرده»، دست خواهد یافت، خاطر نشان کرد که این امر، «ماموریت شماره یک» محسوب می‌شود.
رئیس جمهوری روسیه ضمن هشدار در این مورد که کشورش آماده استفاده از موشک جدید «اورشنیک» است، افزود: «البته در صورت لزوم و اگر ببینیم که استفاده از سلاح میان‌برد قدرتمندتر، امری ضروری است، قطعا از آن استفاده خواهیم کرد ولی عجله‌ای نداریم.»
ارتش روسیه برای اولین بار در ۲۱ نوامبر از این موشک علیه یک شهر اوکراین استفاده کرد. پوتین این حمله را در پاسخ به حملات اخیر اوکراین به خاک روسیه با استفاده از موشک‌های آمریکایی و بریتانیایی توصیف کرده و تهدید کرد که به طور مستقیم به کشورهایی حمله خواهد کرد که در کار تسلیح کی‌یف هستند.

برچسب ها

گزارش سال ۲۰۲۴ یک گروه بین‌المللی فعال در مطالعات جنگ و صلح (ACLED)، نشان می‌دهد که بیش از ۹۲ کشور جهان، درگیری فرامرزی داشته‌اند، رقمی بی‌سابقه پس از ۸۰ سال از جنگ جهانی دوم. واقعیت تلخ و مهمی که کارشناسان تنها چاره آن را حل و فصل بحران‌ها قبل از شدت یافتن‌ها ‌آن‌ها می‌دانند...

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *