چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳

چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳

مظنون به ترور فرمانده ارشد روسیه در مسکو بازداشت شد

سرویس امنیتی روسیه اعلام کرده است که یک مرد ۲۹ ساله ازبکستانی را به اتهام دست داشتن در ترور ژنرال ایگور کیرلف بازداشت کرده است.

خبرگزاری دولتی تاس روز چهارشنبه گزارش داد که این فرد توسط سازمان اطلاعاتی اوکراین به خدمت گرفته شده است. در همین حال، سرویس امنیتی اوکراین (SBU) روز سه‌شنبه مسئولیت این ترور را بر عهده گرفته است.

ایگور کیرلف، رئیس نیروهای حفاظت هسته‌ای، بیولوژیکی و شیمیایی ارتش روسیه، روز سه‌شنبه در انفجاری در خارج از یک ساختمان مسکونی کشته شد. این انفجار توسط یک دستگاه کنترل از راه دور که در یک اسکوتر برقی مخفی شده بود، صورت گرفت.

این حادثه تنها یک روز پس از آن رخ داد که سرویس امنیتی اوکراین تحقیقات جنایی علیه او را آغاز کرده و او را مسئول استفاده از تسلیحات شیمیایی ممنوعه دانست. 

یکی از مقامات سرویس امنیتی اوکراین (SBU)، که نخواست نامش فاش شود، کیرلف را یک «جنایتکار جنگی و هدف کاملا مشروع» توصیف کرد.

سرویس امنیتی اوکراین (SBU) اعلام کرده است که از زمان آغاز حمله تمام‌عیار روسیه در فوریه ۲۰۲۲، بیش از ۴۸۰۰ مورد استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط روسیه در میدان نبرد را ثبت کرده است.

در همین حال، وزارت خارجه آمریکا در ماه مه گزارش داد که نیروهای روس از کلروپیکرین، گازی سمی که برای اولین بار در جنگ جهانی اول به کار گرفته شد، علیه سربازان اوکراینی استفاده کرده‌اند.

روسیه هرگونه استفاده از تسلیحات شیمیایی در اوکراین را رد کرده و در مقابل، اوکراین را به به‌کارگیری عوامل سمی در درگیری‌ها متهم کرده است.

ایگور کیرلف، که از سال ۲۰۱۷ ریاست نیروهای حفاظت هسته‌ای، بیولوژیکی و شیمیایی روسیه را بر عهده داشت، یکی از شناخته‌شده‌ترین چهره‌هایی بود که اتهامات جدی علیه اوکراین مطرح کرده بود. او در نشست‌های متعددی ارتش اوکراین را به استفاده از عوامل سمی و برنامه‌ریزی برای حملات با مواد رادیواکتیو متهم کرده بود؛ اتهاماتی که اوکراین و متحدان غربی آن را رد کرده و تبلیغاتی خوانده بودند.

دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت ملی روسیه، این حمله را اقدامی از سوی کی‌یف برای منحرف کردن توجه عمومی از شکست‌های نظامی این کشور دانست و تأکید کرد: «رهبران ارشد نظامی-سیاسی اوکراین با انتقامی اجتناب‌ناپذیر مواجه خواهند شد.»

در همین حال، برخی تحلیل‌گران نظامی و بلاگرهای روسیه ادعاهای تایید نشده‌ای را مطرح کردند مبنی بر اینکه ایالات متحده ممکن است در این ترور دخیل باشد.

با این حال، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، متیو میلر، در واکنش به این اتهامات گفت: «ایالات از این موضوع مطلع نبوده و در آن دخالتی نداشته است.»

برچسب ها

تحولات اخیر سوریه و سقوط حکومت ۵۰ ساله خاندان اسد، نقطه عطفی در تاریخ خاورمیانه به شمار می‌رود. در میان این تحولات، نقش روسیه در مدیریت بحران و ترتیب دادن خروج امن بشار اسد، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. الشرق الاوسط، در گزارشی به نقل از منابع آگاه به بررسی جزئیات این رویداد و اقدامات پشت پرده روسیه پیش از سقوط بشار اسد پرداخته است. در روزهای پیش از سقوط دمشق، روسیه پیشنهادی به بشار اسد ارائه داد: ترک قدرت در ازای خروج امن

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *