پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳

پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳

تعداد قربانیان جنگ در غزه از ۴۵۰۰۰ هزار نفر گذشت

جنایاتی که هر روز در غزه تکرار می شود

گزارش کامل از جنگ غزه و تلفا بی‌سابقه آنبر اساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین، تعداد قربانیان جنگ میان اسرائیل و حماس در غزه از مرز ۴۵,۰۰۰ نفر گذشته است. این آمار که روز دوشنبه اعلام شد، نشان‌دهنده یکی از مرگبارترین درگیری‌های تاریخ میان این دو طرف است. در طول ۲۴ ساعت گذشته، بیش از ۵۰ نفر به بیمارستان‌های مناطق بمباران‌شده غزه منتقل شده‌اند.

در روزهای اخیر، قطر، مصر و ایالات متحده تلاش‌های خود را برای میانجیگری و دستیابی به توافق آتش‌بس از سر گرفته‌اند. میانجی‌ها اعلام کرده‌اند که به نظر می‌رسد هر دو طرف پس از ۱۴ ماه جنگ، تمایل بیشتری برای پایان دادن به درگیری‌ها نشان می‌دهند. با این حال، همچنان چالش‌های زیادی بر سر راه دستیابی به توافق وجود دارد.

وزارت بهداشت غزه گزارش داده است که از ابتدای جنگ تاکنون، ۴۵,۰۲۸ نفر کشته و ۱۰۶,۹۶۲ نفر دیگر زخمی شده‌اند. این آمار شامل تفکیک بین غیرنظامیان و مبارزان نمی‌شود، اما به گفته این وزارتخانه، بیش از نیمی از قربانیان زنان و کودکان هستند. ارتش اسرائیل مدعی است بیش از ۱۷,۰۰۰ شبه‌نظامی را کشته است، اما تاکنون شواهدی برای این ادعا ارائه نکرده است.

یکی از حملات اخیر اسرائیل در محله شجاعیه واقع در شرق شهر غزه، باعث کشته شدن ۱۰ نفر، از جمله یک خانواده چهار نفره شد. اسرائیل مدعی است حماس مسئول تلفات غیرنظامیان است زیرا از مناطق مسکونی به عنوان پایگاه عملیات استفاده می‌کند. با این حال، گروه‌های حقوق بشری و فلسطینی‌ها این ادعا را رد کرده و اسرائیل را به عدم اتخاذ تدابیر کافی برای جلوگیری از کشته شدن غیرنظامیان متهم می‌کنند.

یکی از حملات مرگبار اخیر، حمله به یک مدرسه در شهر خان یونس بود که به گفته بیمارستان ناصر، منجر به کشته شدن حداقل ۱۳ نفر، از جمله ۶ کودک و ۲ زن شد. ابتدا اعلام شد که تعداد کشته‌شدگان این حمله ۱۶ نفر است، اما بعداً مشخص شد سه جسد متعلق به حمله‌ای دیگر بوده است.

لوئیس واتریج، سخنگوی آژانس امداد سازمان ملل برای فلسطینیان، در ملاقات با کودکان زخمی این حمله گفت که یکی از بازماندگان، دختری ۱۷ ساله با جراحات شدید در پا و ترکش‌های متعدد است. او به همراه خواهر دوقلویش و سه خواهر دیگر زنده مانده است، اما مادر آن‌ها جان باخته است. واتریج افزود: “یکی از خواهرها توضیح داد که چگونه استخوان‌های مادرشان زیر آوار خرد شده بود و هیچ کاری برای نجات او نمی‌توانستند انجام دهند.”

ارتش اسرائیل اعلام کرده است این حمله برای هدف قرار دادن نیروهای حماس که از یک مرکز فرماندهی در محوطه این مدرسه استفاده می‌کردند، انجام شده است، اما هیچ شواهدی ارائه نکرده است.

در اردوگاه آوارگان نصیرات در مرکز غزه، مراسم تشییع جنازه خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره، احمد بکر لوح، برگزار شد. او در حین پوشش عملیات نجات یک خانواده زخمی‌شده در حمله‌ای قبلی، در نتیجه حمله‌ای به آژانس دفاع مدنی غزه کشته شد. این حمله همچنین منجر به کشته شدن سه نفر از کارکنان دفاع مدنی، از جمله رئیس محلی این آژانس شد.

الجزیره اعلام کرد که احمد بکر لوح، ۳۹ ساله، هنگام انجام وظیفه خبری خود کشته شد. در همین حال، ارتش اسرائیل مدعی شد این خبرنگار عضو گروه جهاد اسلامی بوده است، اما همکارانش در غزه این ادعا را رد کردند. آژانس دفاع مدنی غزه نیز این اتهام را که شبه‌نظامیان از این محل فعالیت می‌کردند، نادرست خواند.

محمود اللوح، پسر عموی این خبرنگار، گفت: “ما از بیانیه ارتش اسرائیل شوکه شدیم. این ادعاها دروغ است و تنها برای پنهان کردن این جنایت مطرح می‌شود.”

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران هفته گذشته اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴، تعداد ۱۰۴ خبرنگار و کارکنان رسانه‌ای کشته شده‌اند که بیش از نیمی از آن‌ها در غزه جان خود را از دست داده‌اند. این آمار نشان‌دهنده خطرات بی‌سابقه‌ای است که خبرنگاران در مناطق جنگی با آن مواجه هستند.

جنگ جاری میان اسرائیل و حماس همچنان جان هزاران غیرنظامی را می‌گیرد و مناطق مختلف غزه به ویرانه‌ای تبدیل شده است. با وجود تلاش‌های بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس، به نظر می‌رسد که پایان این درگیری‌ها همچنان دور از دسترس است. شمار قربانیان، به‌ویژه زنان و کودکان، و تلفات سنگین خبرنگاران نشان‌دهنده عمق بحران انسانی در این منطقه است. جهان همچنان شاهد یکی از مرگبارترین جنگ‌های تاریخ معاصر است که سایه سنگین آن بر زندگی مردم غزه و خاورمیانه گسترده‌تر شده است.

برچسب ها

روز پنجشنبه، سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد اسرائیل با محروم کردن فلسطینیان در غزه از دسترسی به آب پاک، هزاران نفر را کشته و این اقدام از نظر حقوقی به معنای جنایت نسل‌کشی است. این سازمان در گزارش خود اعلام کرد: "این سیاست، که بخشی از کشتار جمعی غیرنظامیان فلسطینی در غزه است، به معنای ارتکاب جنایت علیه بشریت توسط مقامات اسرائیلی است که همچنان ادامه دارد. این سیاست همچنین طبق کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ به عنوان یک 'عمل نسل‌کشی' شناخته می‌شود
مقامات اسرائیلی، منابع حماس، و مسئولان آمریکایی و عربی اعلام کرده‌اند که احتمال توافقی در خصوص آتش‌بس برای آزادی گروگان‌ها در غزه به طور جدی در حال افزایش است. طبق گزارش‌ها، این توافق ممکن است در روزهای آینده به مرحله نهایی برسد. اگرچه جزئیات توافق در حال حاضر علنی نشده است، به نظر می‌رسد این توافق شامل آتش‌بس تدریجی باشد که ابتدا به مدت ۶۰ روز برای توقف خصومت‌ها در ازای آزادی گروگان‌های باقی‌مانده، از جمله زنان، سالمندان و بیمارانی که نیاز به مراقبت دارند، صورت خواهد گرفت
روز شنبه، حداقل ۲۲ فلسطینی در نتیجه حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه جان خود را از دست دادند. بر اساس گزارش منابع پزشکی، این حملات در چندین منطقه از غزه انجام شد و شامل هدف‌گیری مناطقی بود که به گفته ارتش اسرائیل، جنگجویان مسلح و ذخایر تسلیحاتی در آنجا مستقر بودند.

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *