پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳

پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳

بیانیه پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد-ایران به مناسبت روز جهانی اعلامیه حقوق بشر

پلاتفرم سندیکاهای کارگری – سوئد ایران روز جهانی اعلامیه حقوق بشر را به کارگران، معلمان، زنان و فعالین حقوق بشر در ایران تبریک میگوید

حقوق سندیکایی همانا حقوق بشر است.

منشور جهانی حقوق بشر  در دهم‌ دسامبر ۱۹۴۸ در مجمع عمومی سازمان ملل  توسط ۵۰ کشور جهان به تصویب رسید. این  اعلامیه شامل یک مقدمه و سی ماده میباشد که از مقدمه قانون اساسی انقلاب کبیر ۱۷۹۱ فرانسه اقتباس گردیده و به تایید دولت ایران نیز رسیده است.

در ماده سوم این اعلامیه آمده است‌ که هرکس حق زندگی، آزادی و امنیت شخصی دارد”. در ماده پنجم نیز آمده است که”.

هیچ کس نباید شکنجه شود و تحت مجازات یا رفتاری ظالمانه ضد انسانی و یا تحقیر قرار گیرد”ما از زمان به قدرت رسیدن جمهوری اسلامی در ایران تا به امروز نقض فاحش حقوق بشر از ویژگی های بارز  رژیمی است که اصالت و حقوق ابتدائی انسانها را به رسمیت نمی شناسد

پروفسور جاوید رحمان  در پایان ماموریت ۶ ساله خود اعدام های گسترده  سال های ۱۳۶۰ و ۱۳۶۱ و قتل عام مخالفین رژیم بویژه هواداران مجاهدین خلق در سال ۱۳۶۸ را مصداق ” جنایت علیه بشریت  و نسل کشی ” عنوان کرده و از جامعه بین المللی میخواهد که یک مکانیسم  تحقیقاتی و پاسخگویی بین المللی برای انجام تحقیقات سریع، بی طرف، کامل و شفاف در مورد جنایات تحت قوانین بین‌المللی انجام دهند.

کمیته حقیقت یاب سازمان ملل هم در ۱۸ مارس در گزارش خود اعلام کرد که حکومت جمهوری اسلامی ایران در جریان سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز زن زندگی آزادی پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی با “موارد جدی نقض حقوق بشر” مرتکب ” جنایت علیه بشریت” شده است و اضافه می‌کند که با توجه به تحقیقات این هیئت، به این این نتیجه رسیده که رژیم جمهوری اسلامی نه تنها قوانین بین المللی حقوق بشر را، بلکه قوانین بین‌المللی حقوق جنایی را نیز نقض کرده است. لذا این هیئت  صحبت از ” جنایت علیه بشریت ” را نیز مطرح می‌کند.

اما تاًثر این تلاش‌ها  در جلوگیری از تداوم این جنایات  عملا بی اثر بوده و جمهوری اسلامی همچنان  با تکیه بر نیروهای امنیتی خود جسورتر شده و همچنان به تداوم سرکوب مردم در خیابان‌ها،  هدف گلوله قرار دادن معترضان،  تجاوز و گرفتن اعترافات غیر واقعی زیر شکنجه و اعدام ها ادامه می‌دهد.

این شرایط نه‌ تنها اعتماد مردم ایران به اعتراضات تشکیلات حقوق بشر سازمان ملل، اتحادیه اروپا،  سازمان عفو بین‌الملل و دیدبان حقوق بشر. راکاهش‌ داده بلکه به رژیم جمهوری اسلامی فرصت داده که با خیال آسوده به سرکوب ها و اعدام‌ها و جنایات خود ادامه دهد.

پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد-ایران براین باور است که مسئولین این جنایات ها باید در دادگاه بین‌المللی لاهه به اتهام جنایت علیه بشریت  و نسل کشی محاکمه‌  شوند. از این طریق به مصونیت های مقامات رژیم پایان داده خواهد شد و آنها به اتهام جنایت علیه بشریت تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.

پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد-ایران تمام سعی خود را در جهت ایجاد همبستگی  و همکاری نزدیک  در تاسیس  یک شورای مشترک با سایر سندیکاهای کارگری عضو “کنفدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری”  ITUC  جهت اقدامات موثر و هماهنگ بویژه در حمایت از مبارزات زنان ، برخورداری کارگران از حق تاسیس سندیکاهای کارگری مستقل و آزاد در ایران( ماده ۲۳  اعلامیه جهانی حقوق بشر) را در اولویت  فعالیت های خود در سال ۲۰۲۵، در ایجاد زمینه های همبستگی داخلی و فشار جهانی بر رژیم جمهوری اسلامی قرارداده است.

                                                                زن                زندگی                   آزادی                                                                   

پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد-ایران

استکهلم دسامبر ۲۰۲۴

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *