ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، در راستای حل و فصل جنگ این کشور از راه دیپلماتیک، ایده استقرار نیروهای خارجی در اوکراین تا زمانی که این کشور بتواند به اتحاد نظامی ناتو بپیوندد را مطرح کرد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، امروز دوشنبه ۹ دسامبر، طی سخنانی در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با فردریش مرتز، رهبر حزب محافظهکار اتحاد دموکرات مسیحی آلمان که به کییف سفر کرده است، ضمن تاکید بر لزوم حل و فصل جنگ اوکراین از راه دیپلماتیک، ایده استقرار نیروهای خارجی در کشورش تا زمانی که اوکراین بتواند به اتحاد نظامی ناتو بپیوندد را مطرح کرد. ولودیمیر زلنسکی با اشاره به اینکه “اوکراین بیش از هر کس دیگری می خواهد این جنگ پایان یابد” تاکید کرد که “بدون شک، یک راه حل دیپلماتیک جان افراد بیشتری را نجات می دهد”.
رئیسجمهوری اوکراین همچنین خاطر نشان کرد که در دیدار روز شنبه خود با امانوئل ماکرون و دونالد ترامپ در پاریس، به آنها گفته است که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، “واقعاً نمیخواهد جنگ را پایان دهد” و “باید مجبور شود”. ولودیمیر زلنسکی، تلویحا با اشاره به اینکه کییف برای قوی تر شدن نیاز به کمک دارد گفت: “شما فقط در صورتی می توانید زور اعمال کنید که اوکراین قوی باشد. یک اوکراین قوی پیش از هر دیپلماسی به معنای یک اوکراین قوی در میدان جنگ است.”
رئیسجمهوری اوکراین در ادامه به ایده احتمال اعزام نیروهای اروپایی به اوکراین که در ماه فوریه توسط امانوئل ماکرون همتای فرانسوی وی مطرح شد، اشاره و تصریح کرد: “ما می توانیم روی موضع امانوئل فکر و کار کنیم. او پیشنهاد کرد که بخشی از نیروهای یک کشور در خاک اوکراین حضور داشته باشند. این امر در زمانی که اوکراین به عضویت ناتو در نیامده است امنیت ما را تضمین می کند”.
این اظهارات که با نزدیک شدن به آغاز دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا مطرح میشود حکایت از استقبال کییف از انجام مذاکرات برای پایان دادن به جنگی دارد که اکنون ۳۳ ماه از آغاز آن میگذرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده که گفته است می خواهد جنگ اوکراین را به سرعت خاتمه دهد، روز یکشنبه پس از دیدار با ولودیمیر زلنسکی و امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه در پاریس، خواستار آتش بس فوری و مذاکرات برای پایان دادن به “جنون” جاری شده بود.
روسیه پس از آغاز تهاجم خود به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ که بزرگترین درگیری در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم به حساب می آید، تقریباً یک پنجم خاک اوکراین را تحت کنترل گرفته است.