پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

لاوروف: روسیه برای استفاده از «هر وسیله‌ای» در جنگ اوکراین آماده است

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، روز ۵ دسامبر (۱۵ آذر) گفت که استفاده از موشک مافوق صوت در جنگ اوکراین پیامی به غرب است که مسکو آماده استفاده از «هر وسیله‌ای» برای جلوگیری از «شکست استراتژیک» خود است.

روسیه ماه گذشته یک موشک مافوق صوت «اورشنیک» را به سمت شهر دنیپرو اوکراین شلیک کرده بود.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، این اقدام را آزمایشی برای موشکی توصیف کرد که ادعا می‌شود قابل سرنگونی نیست. وی افزود که روسیه در صورت نیاز می‌تواند از این موشک‌ها در «شرایط جنگی» استفاده کند.

لاوروف که در گفت‌وگویی با خبرنگار آمریکایی، تاکر کارلسون، شرکت کرده بود گفت: «پیام این است که شما، یعنی ایالات متحده و متحدانش که این تسلیحات دوربرد را به رژیم کی‌یف ارائه می‌دهند، باید درک کنید که ما آماده‌ایم از هر وسیله‌ای استفاده کنیم تا از موفقیت آن‌ها در آنچه ‘شکست استراتژیک روسیه’ می‌نامند جلوگیری کنیم.»

وی اضافه کرد: «آن‌ها برای حفظ هژمونی خود در جهان و تسلط بر هر کشور، در هر منطقه و هر قاره می‌جنگند. اما ما برای منافع امنیتی مشروع خود می‌جنگیم.»

وزیر خارجه روسیه در این مصاحبه گفت که غرب قبل از تهاجم تمام‌عیار فوریه ۲۰۲۲ از بحث درباره تضمین امنیت برای روسیه خودداری کرده بود.

لاوروف گفت اوکراین با رد دو پیشنهاد برای توافق، یک بار قبل از شروع جنگ و بار دیگر در مذاکرات آوریل ۲۰۲۲ در ترکیه، فرصت حفظ تمامیت ارضی خود را از دست داد.

وی تأکید کرد: «ما این جنگ را شروع نکردیم. ما سال‌ها و سال‌ها هشدار می‌دادیم که نزدیک‌تر شدن ناتو به مرزهای ما مشکل‌ساز خواهد بود.»

وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه غرب باید این تصور را کنار بگذارد که روسیه هیچ «خط قرمزی» ندارد، گفت: «اگر آن‌ها منطقی را دنبال می‌کنند که برخی از غربی‌ها اخیراً بیان کرده‌اند و فکر می‌کنند که روسیه خط قرمزی ندارد یا خطوط قرمز خود را بارها تغییر می‌دهد، این اشتباهی بسیار جدی است.»

وزیر خارجه روسیه طرح صلح ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، که برای اولین بار در اواخر ۲۰۲۲ ارائه شد و همچنین «طرح پیروزی» او که اوایل امسال اعلام شد را «بی‌فایده» خواند.

ولادیمیر پوتین در ژوئن گذشته اعلام کرده بود که روسیه آماده مذاکره با اوکراین است، به شرطی که کی‌یف کنترل مسکو بر چهار منطقه‌ای که روسیه الحاق کرده را به رسمیت بشناسد. هرچند که روسیه هیچ‌یک از این مناطق را به‌طور کامل تحت کنترل خود ندارد.

ولودیمیر زلنسکی ابتدا خواستار خروج کامل روسیه و به رسمیت شناختن مرزهای اوکراین پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ شده بود.

با این حال وی ماه گذشته گفت که کی‌یف می‌تواند با روسیه مذاکره کند و حضور روسیه را در مناطق تحت کنترلش بپذیرد، به شرطی که مناطق تحت کنترل دولت اوکراین زیر چتر ناتو قرار گیرند.

برچسب ها

سه تن از مشاوران ارشد «دونالد ترامپ»، از جمله «کیت کلاگ» گزینه‌ای که ترامپ به عنوان فرستاده در امور اوکراین و روسیه معرفی کرده، سه طرح مختلف را برای پایان دادن به جنگ اوکراین معرفی کرده‌اند که دارای موارد مشترکی هستند از جمله منتفی کردن عضویت اوکراین در ناتو ...

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *