یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴

یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴

حمایت بین المللی از روزنامه هاآرتص و آزادی بیان در اسرائیل

روز یکشنبه، کابینه اسرائیل به‌طور یکپارچه طرحی را تصویب کرد که تمامی نهادهای دولتی و نهادهایی که از بودجه عمومی تغذیه می کنند را ملزم می‌کند از هرگونه ارتباط با روزنامه هاآرتص و فرستادن تبلیغات به آن خودداری کنند. این تصمیم که به پیشنهاد وزیر ارتباطات، شلومو کارهی، مطرح شد، به‌عنوان اقدامی علیه آزادی مطبوعات از سوی خبرنگاران داخلی و بین‌المللی محکوم شد.

کارهی در بیانیه‌ای اعلام کرد: “ما اجازه نخواهیم داد ناشر یک روزنامه رسمی اسرائیلی تحریم‌ها علیه کشور را تأیید کند، از دشمنان دولت در میانه جنگ حمایت کند و در عین حال از بودجه دولت بهره‌مند شود.” این اظهارات به سخنرانی آموس شاکن، ناشر هاآرتص، در لندن اشاره داشت که وی در آن به “مبارزان آزادی فلسطینی” اشاره کرده بود؛ اگرچه شاکن بعداً توضیح داد که منظورش گروه حماس نبوده است.

واکنش خبرنگاران اسرائیلی و بین‌المللی

اتحادیه خبرنگاران اسرائیل این اقدام را محکوم کرد و اظهار داشت: “این تصمیم برای ضربه زدن به آزادی بیان ده‌ها خبرنگار و معیشت آن‌ها گرفته شده است. ما همچنان برای دفاع از آزادی مطبوعات مبارزه خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد مطبوعات آزاد در اسرائیل محدود و آلوده شوند.”

کمیته حفاظت از خبرنگاران مستقر در آمریکا نیز از دولت اسرائیل خواست تا این تحریم را متوقف کند. مدیرعامل این کمیته، جودی گینزبرگ، گفت: “ما از تلاش دولت اسرائیل برای ساکت کردن رسانه‌ای معتبر مانند هاآرتص از طریق کاهش درآمد تبلیغاتی و اشتراک‌های آن، بیزاریم.”

باراک راوید، خبرنگار سابق دیپلماتیک هاآرتص و اکنون تحلیل‌گر آکسیوس و سی ان ان در پلتفرم X نوشت: “یکی از درس‌هایی که از بیش از ۱۰ سال کار در هاآرتص گرفتم، اهمیت گفتن حقیقت در برابر قدرت است. این دقیقاً همان دلیلی است که دولت نتانیاهو و حامیانش تلاش می‌کنند هاآرتص را نابود کنند.”

تعدادی از خبرنگاران دیگر نیز در دفاع از هاآرتص موضع گرفتند. تال شالو، خبرنگار سیاسی، و دانیل دولو، نویسنده در پلتفرم تحقیقاتی Shomrim، حمایت خود را از هاآرتص اعلام کردند و آن را نمونه‌ای از روزنامه‌نگاری واقعی دانستند.

کارل بیلدت، نخست‌وزیر پیشین سوئد، در یک پست رسانه‌ای نوشت: “بسیاری نه فقط در اسرائیل، بلکه در سراسر جهان به هاآرتص برای اخبار مستقل از اسرائیل و منطقه وسیع‌تر متکی هستند. اقدام دولت نتانیاهو بدون شک اعتبار دموکراتیک آن را خدشه‌دار می‌کند.”

روزنامه‌نگاران دیگری از کانادا و اوگاندا نیز حمایت خود را اعلام کردند. چارلز اونیانگو-اوبو، سردبیر پیشین روزنامه The Monitor در اوگاندا، پیشنهاد کمک به هیئت تحریریه هاآرتص را مطرح کرد و تجربیات خود را از تحریم رسانه‌ها به اشتراک گذاشت.

برچسب ها

بعد از روزها دروغ گفتن اسرائيل پذيرفت 15 امدادگر را به «اشتباه» کشته است. اين «اعتراف» بعد از آن صورت گرفت که فيلم ضبط شده در گوشی يکی از امداگران منتشر و دروغ ها را برملا کرد. در تاریخ ۳۰ مارس، تیم‌های امدادی پیکر ۱۵ نفر را یافتند که اکثر آن‌ها در یک گور دسته‌جمعی کم‌عمق در کنار آمبولانس‌های له‌شده و یک خودروی حامل نشان سازمان ملل دفن شده بودند. ویدیویی که نیویورک‌تایمز به آن دست یافته، در تلفن همراه یکی از امدادگرانی پیدا شده بود که در همین گور دفن شده بود

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *