شهر لیسبون ؛ یک صدا بر علیه رئال مادرید : بنفیکا ۰ رئال مادرید۱؛ از پرتاب سنگ و شیشه به اتوبوس رئال تا اعتراض شدید در ورزشگاه ؛ قتل عام در استانبول؛ برای مردم، مکلسفیلد؛ فقط یک تیم نیست؛ پناهگاه عاطفی است                                                                     

نازک بین- وقتی ضربه ارسالی آرون هیکی ،در دقیقه ۷۰ با ضربه سر یک مدافع حریف وارد دروازه شد، کیت اندروز، سرمربی برنتفورد، نفس راحتی کشید. گل به خودی سام هیتکوت، مدافعی که در زندگی روزمره معلم دبستان است، سرانجام گره بازی جام حذفی را باز کرد و تیم لیگ برتری را با سختی فراوان از زمین کوچک ماس رز ،عبور داد. برنتفورد، با همین پیروزی لرزان، راهی دور بعد جام حذفی انگلیس شد .تا ماه آینده مقابل وستهم یونایتد قرار بگیرد. اما، این نتیجه، تمام داستان نبود. اندروز ،بعد از مسابقه اعتراف کرد که تیم اش یک «نبرد واقعی جام حذفی» را تجربه کرده است؛ مسابقه‌ای که شاید برای تماشاگران جذاب بود، اما، برای او، سرشار از استرس و نگرانی بود. او ،با احترام از حریف تمجید کرد و گفت : داستان باشگاه‌های کوچک همیشه الهام‌بخش است. حریف برنتفورد، مکلسفیلد، تیمی از سطح ششم فوتبال انگلیس بود؛ ۱۱۶پله پایین‌تر از حریف لیگ برتری‌اش. با این حال، همان‌طور که چند هفته قبل کریستال پالاس را شوکه کرده بودند، این‌بار هم با چمن مصنوعی، بازی فیزیکی و فشار بی‌امان، تیمی قدرتمندتر را به دردسر انداختند. از نخستین ثانیه‌ها با اوت‌های بلند و توپ‌های مستقیم جنگیدند و تا آخرین لحظه توپ را روی دروازه فرستادند. ۵هزار هوادار هم لحظه‌ای ساکت ننشستند.
روی سکوها حال‌وهوایی خاص جریان داشت. بنری با شعار «برخلاف همه شانس‌ها» بالا رفته بود و هواداران با رؤیای ومبلی آواز می‌خواندند، حتی اگر می‌دانستند احتمال رسیدن به آنجا ناچیز است. همین رؤیاهاست که جام حذفی را متفاوت می‌کند؛ جایی که فاصله دسته‌ها کمرنگ می‌شود. این صعود برای مکلسفیلد فقط یک موفقیت ورزشی نبود؛ مرهمی برای زخمی عمیق هم بود. دسامبر گذشته، اتان مک‌لئود، مهاجم ۲۱ساله تیم، در تصادف رانندگی جان باخت و باشگاه را در شوک فرو برد. مربی مجبور شد شخصاً به بازیکنان خبر بدهد. از آن زمان، هر برد به نوعی ادای احترام به اوست.
هواداران هم داستان‌های شخصی خودشان را دارند. جینی برنت-بس‌ویک که با بیماری سرطان دست‌وپنجه نرم می‌کند، می‌گوید حضور در ورزشگاه به او امید زندگی می‌دهد. پسرش در آکادمی باشگاه تمرین می‌کند و همین پیوند خانوادگی، باشگاه را به قلب تپنده شهر تبدیل کرده است. برای بسیاری از مردم، مکلسفیلد فقط یک تیم نیست؛ پناهگاه عاطفی است. این باشگاه چند سال پیش به‌دلیل بدهی منحل شد و از دل خاکستر دوباره متولد شد. حالا همین تیم کوچک، با امکانات محدود و بازیکنان نیمه‌حرفه‌ای، توانسته غول‌ها را بلرزاند. شاید مقابل برنتفورد معجزه تکرار نشود، اما، این مسیر جام حذفی چیزی فراتر از نتیجه بود؛ روایتی از همبستگی، امید و عشقی که فوتبال را زنده نگه می‌دارد. برای شهری کوچک و تیمی بزرگ در دل‌های هواداران اش.

پیروزی تاریخی در استانبول: اصلان، یووه را لِه کرد و رد شد!

شیرهای استانبول بانوی پیر را به صلابه کشیدند. ۵ گل در شب جنون‌آمیز رامس پارک باعث شد گالاتاسرای به یاد خاطره قهرمانی اروپای خود در سال ۲۰۰۰ بیفتد.استادیوم رامس پارک استانبول شاهد یکی از عجیب‌ترین، دراماتیک‌ترین و جنون‌آمیزترین شب‌های تاریخ  بود. نبردی که با برتری یوونتوس در نیمه اول شروع شد، اما، در نیمه دوم به یک قتل‌عام فوتبالی تبدیل گشت تا بانوی پیر، با سنگین‌ترین شکست تاریخ خود در این رقابت‌ها به تورین بازگردد.بازی با فشار وحشتناک گالا شروع شد و در دقیقه ۱۵، اشتباه مضحک خط دفاعی یووه روی یک پرتاب اوت، توپ را به اوسیمن رساند. ستاره نیجریه‌ای توپ را کاشت تا گابریل سارا با یک ضربه پای چپ دقیق، تور دروازه دی‌گرگوریو را بلرزاند. اما این جشن تنها ۸۵ ثانیه دوام داشت! بلافاصله پس از شروع مجدد، یعنی دقیقا به محض کاشتن توپ در نقطه مرکزی زمین توسط یوونتوس، کامبیاسو از جناح چپ با یک حرکت استثنایی نفوذ کرد و ارسال او با ضربه سر کالولو و در ریباند با ضربه تمام‌کننده تئون کوپماینرز به گل تساوی تبدیل شد. در حالی که بازی پایاپای دنبال می‌شد، کوپماینرز در دقیقه ۳۲ با یک همکاری “سوباسایی” و یک‌ودوی تماشایی با مک‌کنی، با شلیکی مهارنشدنی گوشه بالای دروازه چاکر را هدف گرفت تا یووه با برتری ۲-۱ به رختکن برود. در این لحظه، آمار احتمال برد یووه به بالای ۷۰ درصد رسیده بود، اما هیچ‌کس نمی‌دانست در نیمه دوم چه سرنوشت شومی در انتظار شاگردان اسپالتی است.با شروع نیمه دوم، گالاتاسرای که نمی‌خواست در خانه بازنده باشد، بازی را هجومی آغاز کرد. در دقیقه ۴۹، روی ریباند شلیک ییلماز، نوا لنگ با تیزهوشی توپ را به تور چسباند تا حساب کار ۲-۲ مساوی شود. این گل روحیه یوونتوس را به شدت تخریب کرد و ورق بازی برگشت. لوچیانو اسپالتی، که نگران کارت زرد کامبیاسو بود، او را بیرون کشید و خوآن کابال را به زمین فرستاد؛ تصمیمی که به قیمت نابودی تیمش تمام شد. کابال تنها ۸ دقیقه پس از ورودش، با دریافت دو کارت زرد متوالی و اخراج از زمین، یووه را ۱۰ نفره کرد. از اینجا به بعد، جهنم واقعی برای ایتالیایی‌ها شروع شد. در دقیقه ۶۰، روی ارسال ایستگاهی گابریل سارا، داوینسون سانچز با یک ضربه سر فنی، گل سوم را زد تا رامس پارک منفجر شود.

‏قتل‌عام در استانبول

یوونتوس که کاملاً از هم پاشیده بود، در دقیقه ۷۴ روی اشتباه فاحش تورام و کلی، توپ را تقدیم نوا لنگ کرد تا این ستاره هلندی با ثبت بریس، گل چهارم گالا را به ثمر برساند. اما تیر خلاص در دقیقه ۸۶ شلیک شد؛ ساشا بوئی که تنها ۱۷۹ ثانیه از ورودش به زمین می‌گذشت، روی پاس استثنایی اوسیمن، از زاویه‌ای بسته توپ را به تور دروازه چسباند تا نتیجه غیرقابل باور ۵ بر ۲ ثبت شود این نخستین بار در تاریخ لیگ قهرمانان اروپا بود که یوونتوس در یک مسابقه ۵ گل دریافت می‌کرد. شاگردان اوکان بوروک با این پیروزی پرگل، نه تنها انتقام سختی از حریف نامدار خود گرفتند، بلکه نشان دادند در استادیوم خانگی‌شان به هیچ تیمی رحم نمی‌کنند.یوونتوس که در نیمه اول حاکم مطلق زمین بود، در نیمه دوم به شکلی عجیب وا رفت و حالا برای بازی برگشت در تورین، نیاز به یک معجزه فراتر از انتظار دارد تا از این تحقیر تاریخی جان سالم به در ببرد.

بنفیکا ۰ رئال مادرید ۱

خوزه لوئیس سانچز، خبرنگار مشهور اسپانیایی، از شهر لیسبون در گزارشی نوشت :  هواداران بنفیکا با پرتاب سنگ و اشیاء مختلف به سمت اتوبوس حامل ستاره‌های رئال مادرید، سعی در ایجاد رعب و وحشت در میان سپیدپوشان داشتند. تصاویری که از محل حادثه به دست رسیده، نشان‌دهنده جو متشنج و خطرناکی است که پیش از سوت آغاز بازی در پایتخت پرتغال حاکم شده است.شدت پرتاب‌ها به قدری بود که راننده اتوبوس رئال مادرید مجبور شد با هماهنگی نیروهای امنیتی، مسیر اصلی را رها کرده و با دور زدن خیابان‌های اطراف، از مسیر جایگزین راهی استادیوم شود. این اتفاق باعث شد تا شاگردان آربلوا کمی دیرتر از زمان پیش‌بینی شده وارد رختکن شوند که قطعاً روی تمرکز بازیکنان پیش از این نبرد حساس تاثیرگذار خواهد بود.باید دید یوفا، چه واکنشی به این رفتار غیرورزشی هواداران بنفیکا نشان خواهد داد.

وینیسیوس جونیور، بازیکن رئال مادرید، در نیمه دوم گل فوق‌العاده‌ای به ثمر رساند و پیروزی ۱-۰مقابل بنفیکا در بازی رفت پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا را در سایه یک حادثه نژادپرستانه ادعایی که منجر به توقف ۱۱دقیقه‌ای بازی شد، تضمین کرد.پس از یک نیمه اول فشرده، که بنفیکا با حملات متعدد خود نتیجه نگرفت، رئال مادرید پنج دقیقه پس از شروع نیمه دوم  به گل رسید. امباپه یک ضدحمله را رهبری کرد و به وینیسیوس پاس داد که او هم، با شوت زیبائی دروازه میزبان را باز کرد تا سکوها را ملتهب کند.در شرایطی که وینیسیوس در حال جشن گرفتن گل بود، درگیری لفظی شدیدی با جیانلوکا پرستیانی، مهاجم بنفیکا، رخ داد که باعث شد داور، فرانسوا لتکسیه، فرانسوی که قضاوت ضعیفی داشت ، پروتکل ضد نژادپرستی فیفا را فعال کند. در این لحظات فضای ورزشگاه بر علیه رئال مادرید تشدید شد و تماشاگران با هیاهو یا پرتاب اشیاء اعتراض می کردند. بازیکنان رئال قبل از از سرگیری بازی، برای مدت کوتاهی تهدید به ترک زمین کردند.ژوزه مورینیو، سرمربی بنفیکا، در دقیقه ۸۵پس از دریافت دو کارت زرد از زمین اخراج شد . اعتراض مورینیو ، به حق بود . اما داور ضعیف فرانسوی با خودخواهی نسبت به اخراج مربی بنفیکا عمل کرد. بازی برگشت چهارشنبه آینده در برنابئو به میدان برود.

در دو بازی همزمان دیگر نتایج به شرح زیر رقم خورد:

دورتموند ۲ – آتالانتا صفر
برای دورتموند؛ گیراسی (۳) و بایر (۴۲) گلزنی کردند.

موناکو ۲ – پاری‌سن‌ژرمن ۳
برای پاری‌سن‌ژرمن؛ دوئه (۲۹ و ۶۷) و حکیمی (۴۱) گلزنی کردند

برنامه  بازی‌های رفت شب دوم ؛ از مرحله حذفی فوتبال لیگ قهرمانان اروپا :

چهارشنبه، ۱۸ فوریه ۲۰۲۶

۱۷:۴۵ | قره‌باغ (آذربایجان) × نیوکاسل (انگلیس)

۲۰:۰۰ | المپیاکوس (یونان) × بایر لورکوزن (آلمان)

۲۰:۰۰ | بودو/گلیمت (نروژ) × اینتر میلان (ایتالیا)

۲۰:۰۰نیمه دوم  | کلاب بروژ (بلژیک) × اتلتیکو مادرید (اسپانیا)

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

                                                                                                      شهر لیسبون ؛ یک صدا بر علیه رئال مادرید : بنفیکا ۰ رئال مادرید۱؛ از پرتاب سنگ و شیشه به اتوبوس رئال تا اعتراض شدید در ورزشگاه ؛ قتل عام در استانبول؛ برای مردم، مکلسفیلد؛ فقط یک تیم نیست؛ پناهگاه عاطفی است                                                                     

ادامه مطلب »

آگهی