حزب چپ اروپا: روژاوا در خطر، اقدام فوری اتحادیهٔ اروپا برای صلح و دموکراسی ضروری است

بیانیهٔ حزب چپ اروپا دربارهٔ روژاوا و شمال‌شرق سوریه

حزب چپ اروپا نگرانی عمیق خود را نسبت به حملات نظامی علیه روژاوای کُردها و در سراسر شمال‌شرق سوریه اعلام می‌کند. فروپاشی تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس و تشدید عملیات نظامی علیه نیروهای دموکراتیکِ تحت رهبری کُردها، جان غیرنظامیان، ثبات منطقه و هرگونه چشم‌اندازِ صلحی عادلانه در سوریه را تهدید می‌کند.

جنبش کُردی و ادارهٔ خودگردان دموکراتیک در شمال و شرق سوریه همواره در پیِ گفت‌وگو و یک راه‌حل سیاسیِ فراگیر بوده‌اند. این نیروها در شکست داعش نقشی تعیین‌کننده داشتند و همچنان یکی از معدود پروژه‌های سیاسیِ کثرت‌گرا و مبتنی بر برابری جنسیتی در منطقه را نمایندگی می‌کنند. با این حال، امروز آنان با تجاوز نظامی، آوارگی اجباری و به‌حاشیه‌رانی سیاسی روبه‌رو هستند، در حالی که بازیگران اقتدارگرا و جهادی به‌طور فزاینده‌ای عادی‌سازی می‌شوند.

ما به‌شدت از رویکرد نامنسجم اتحادیهٔ اروپا انتقاد می‌کنیم. تعامل سیاسی و حمایت مالی‌ای که به مقام‌های حاکم در دمشق داده می‌شود، در حالی که حمله به غیرنظامیان و ساختارهای دموکراتیک ادامه دارد، حقوق بین‌الملل و نیز تعهد اعلام‌شدهٔ خودِ اتحادیهٔ اروپا به حقوق بشر و صلح را تضعیف می‌کند. ثبات را نمی‌توان با سیاستِ دلجویی و امتیازدهی، یا با سکوت، بنا کرد.

حزب چپ اروپا از کمیسیون اروپا، سرویس اقدام خارجی اتحادیهٔ اروپا و نمایندهٔ عالی/معاون رئیس کمیسیون می‌خواهد که فوراً دست به اقدام بزنند. ما خواهان توقف فوری حمایت‌های سیاسی و مالی از مقام‌های دمشق، مطالبهٔ روشنِ برقراری آتش‌بسی قابل اجرا و الزام‌آور، و نیز تعاملِ واقعی و جدی با «ادارهٔ خودگردان دموکراتیکِ شمال و شرق سوریه» به‌عنوان یک بازیگر سیاسیِ مشروع هستیم.

همچنین خواستار آن هستیم که وضعیت روژاوا در دستور کار نشست فوق‌العادهٔ آتیِ شورای اروپا قرار گیرد. اتحادیهٔ اروپا باید سیاستی را برگزیند که از دموکراسی دفاع کند، از غیرنظامیان حفاظت کند و حقوق کُردها را به رسمیت بشناسد. سکوت و بی‌عملی، اتحادیهٔ اروپا را در این وضعیت همدست و شریک می‌کند.

برچسب ها

دولت سوریه و نیروهای کُرد روز شنبه بر سر تمدید آتش‌بس به توافق رسیدند؛ توافقی که موقتاً از بروز جنگی قریب‌الوقوع میان دو طرف جلوگیری می‌کند. کردها اکنون بر سر دو راهی پذیرش طرح ۱۴‌بندی و ادغام در دولت مرکزی یا دفاع از خودگردانی و مواجهه با جنگی خونین قرار دارند. هر انتخابی، نه تنها سرنوشت مناطق کُردنشین، بلکه آیندهٔ سیاسی کل سوریه را رقم خواهد زد.
شهر کوبانی در شمال‌شرق سوریه ـ شهری که در سال‌های جنگ با داعش به نماد مقاومت تبدیل شد و نخستین شکست بزرگ را به این گروه وارد کرد ـ اکنون در محاصره نیروهای دولت انتقالی دمشق قرار گرفته و با تهدیدی جدی روبه‌روست. نسرین عبدالله، فرمانده یگان‌های حفاظت زنان، در گفت‌وگویی از داخل این شهر محاصره‌شده، نسبت به خطر وقوع «نسل‌کشی» هشدار داده و از جامعه جهانی خواسته است برای جلوگیری از فاجعه‌ای انسانی دست به اقدام فوری بزند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی