جمعه ۱۶ آذر
ــ نیروهای سرکوبگر امنیتی با صفآرایی و محاصرهی گورستان امامزادهطاهر کرج و مسیرهای منتهی به آن از برگزاری مراسم بیستوششمین سالگرد دو عضو ستمکشتهی کانون نویسندگان ایران، محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، جلوگیری کردند.
ــ صد و یازده سینماگر در بیانیهای اعتراضی قانون «حجاب و عفاف» را توهین آشکار به مردم ایران، نقض حقوق زنان و مغایر حقوق بشر ارزیابی کردند. و بیانیهی انجمن صنفی معلمان کردستان این قانون را اقدامی سرکوبگرانه، تجاوز به حقوق بنیادین انسانها و توهین به شعور ملی برشمرد.
ــ سوسن حسنزاده، مدرس زبان کُردی، که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۳ ماه حبس محکوم شده است به زندان ارومیه منتقل شد.
ــ شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در بیانیهای به مناسبت روز دانشجو خواستار برچیدن تمامی نهادهای سرکوب و امنیتی از دانشگاهها و مدارس کشور شد.
ــ حمید عزیزی، معلم مدارس روستایی کامیاران، سه روز پیش در پی احضار به حراست آموزش و پرورش بازداشت شده است و هنوز از علت بازداشت و محل نگهداری او خبری در دست نیست.
ــ انیسا فناییان، شهروند بهایی ساکن سمنان، در دادگاه تجدیدنظر این شهر به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «تشکیل گروه با هدف بر هم زدن امنیت کشور» به ۸ سال حبس محکوم شد که ۷ سال آن قابل اجراست.
ــ ارشیا بهینآیین، شهروند بهایی ساکن اصفهان، هنگام حضور در یکی از مراسم مذهبی توسط نیروهای امنیتی با خشونت بازداشت و به زندان مرکزی این شهر منتقل شد.
شنبه ۱۷ آذر
ــ انجمن «نویسندگان کودک و نوجوان»، انجمن «تصویرگران ایران» و جمعی از فعالان حقوق کودکان با انتشار بیانیههای جداگانه قانون «حجاب و عفاف» را مصداق جرمانگاری برای کودکان خواندند و نسبت به پیامدهای اجتماعی و قانونی آن هشدار دادند.
ــ بیش از ۳۰۰ تن از زنان کنشگر و فعال مدنی در بیانیهای اعتراضی قانون حجاب اجباری را عامل فروپاشی همبستگی اجتماعی و بهانهای برای تغییر رابطهی «دولت-شهروند» به ساختار «حاکم-محکوم» عنوان کردند.
ــ دانیال عباسزاده، دانشجوی دانشگاه آزاد مشهد، برای تحمل ۹ ماه حبس به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به زندان وکیلآباد مشهد منتقل شد.
ــ بیش از ۹۰۰ معلم از سراسر کشور با انتشار بیانیهای در پاسداشت آزادی و حمایت از خواست معقول و انسانی اکثریت جامعه، مخالفت صریح خود را با قانون «عفاف و حجاب» اعلام کردند.
ــ ادمین کانال باشگاه رانندگان اسنپ، به دلیل انتشار تصویری از یک درِ قدیمی، با شکایت ستاد امر به معروف و نهی از منکر به اتهام «توهین به حضرت زهرا» بازداشت شد.
ــ احمد حسنزاده (پدر محمد حسنزاده، جانباخته اعتراضات سراسری ۱۴۰۱) به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه کیفری شهرستان بوکان به ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
ــ حاجی برزه، ساکن پیرانشهر، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۵ ماه حبس و به اتهام «نشر اکاذیب» به ۱۵ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.
ــ درخواست آزادی مشروط محسن صادقپور کُردمهینی، فعال مدنی محبوس در زندان اوین، بهرغم سپری شدن بیش از یکسوم زمان حبس او پذیرفته نشد.
یکشنبه ۱۸ آذر
ــ مرکز رسانهای قوه قضاییه خبر داد که دادستان تهران یک روزنامه را بههمراه شرکتکنندگانِ مصاحبهای مندرج در آن روزنامه و دو فعال سیاسی (بدون اشاره به هویت آن رسانه و افراد) «عوامل برهمزنندهی امنیت روانی جامعه» خوانده و علیه آنها اعلام جرم کرده است.
ــ انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران در بیانیهای، با تأکید بر حقوق اساسی و طبیعی زنان و مردان جامعه و حقوق قانونی رسانهها و روزنامهنگاران در دسترسی آزادانه به اطلاعات، مراتب اعتراض خود را به قانون «حجاب و عفاف» اعلام کرد.
ــ سه فعال مدنی به نامهای سهراب حسنخانی، مسعود وظیفه و مجتبی ابراهیمی که در اعتراض به صدور حکم اعدام برای متهمان پروندهی «شهرک اکباتان» مقابل دفتر ستاد حقوق بشر قوهی قضاییه تحصن و اعتصاب غذا کرده بودند بازداشت شدند.
ــ حکم یک سال حبسِ مهدی کریمیفارسی، وکیل دادگستری، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه تجدید نظر استان تهران عیناً تأیید شد.
ــ سلیمان چوپانی، اهل پیرانشهر، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت در یکی از گروههای مخالف نظام» به ۲ سال و ۷ ماه حبس محکوم شد.
ــ حمزه درویش، زندانی اهل سنت محبوس در زندان لاکان رشت، با نگارش نامهای خطاب به گزارشگر ویژهی سازمان ملل، درخواست کرد که به نقض حقوق، شکنجههای جسمی و روحی، انفرادیهای طولانی، محرومیت از تماس و ملاقات با خانواده و صدور احکام سنگین برای او رسیدگی شود.
دوشنبه ۱۹ آذر
ــ سه فعال صنفی معلمان دیواندره (امید شاهمحمدی، کاوه محمدزاده و هیوا قریشی) با رأی هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات آموزش و پرورش به اخراج از محل کار، و یک فعال دیگر (پرویز احسنی) به ۵ سال تبعید به شهرستان قروه محکوم شدند.
ــ غلامحسین کرباسچی، مدیرمسئول روزنامه «هممیهن» به دلیل انتشار کاریکاتوری از حضرت ایوب در دادگاه مطبوعات مجرم شناخته شد.
ــ سیزده شهروند بهایی ساکن بهارستان (مژگان پورشفیع اردستانی، نسرین خادمی قهفرخی، آزیتا رضوانیخواه، شعله آشوری، بشری مطهر، سارا شکیب، رویا آزادخوش، نوشین همت، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، مریم خورسندی، فرخنده رضوانپی و فیروزه راستینژاد) در دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «فعالیت تبلیغی و آموزشی مغایر با شرع اسلام» هر یک به ۵ سال حبس، ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی، ۵ سال محرومیت از خدمات اجتماعی و ۲ سال ممنوعالخروجی محکوم شدند. محکومیت دو شهروند بهایی دیگر (سمیرا شکیب و مژده بهامین) به ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی نیز در این دادگاه تأیید شد.
ــ حیدر فتاحی، اهل مریوان، در دادگاه انقلاب این شهر به اتهام «همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام» به ۳۷ ماه حبس محکوم شد.
ــ ایوب دماوندی، اهل روستای دیلزه از توابع شهرستان پیرانشهر، به اتهام «جاسوسی» در دادگاه انقلاب مهاباد به ۵ سال و ۱۵ روز حبس محکوم شد.
سهشنبه ۲۰ آذر
ــ ادریس منبری، عضو هیئت مدیرهی انجمن فرهنگی «نوژین»، به اتهام «تشکیل گروه و دستهجات» به ۲ سال حبس محکوم شد که یک سال از آن تا ۳ سال تعلیقی است.
ــ زندانیان سیاسی معترض به احکام اعدام در ۲۵ زندان کشور، همزمان با روز جهانی حقوق بشر، چهلوششمین هفتهی «کارزار سهشنبههای نه به اعدام» را با اعتصاب غذای دستهجمعی برگزار کردند.
ــ لیلا سلیمی، فعال صنفی معلمان سنندج، به دلیل فعالیتهای صنفی با رأی هیئت تجدیدنظر تخلفات آموزش و پرورش به ۲ ماه انفصال از خدمت محکوم شد.
ــ محمدحسین محبیزاده، اهل شهرستان جوین، که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به مقدسات» به ۴۶ ماه و ۱۷روز حبس محکوم شده است، بازداشت و به زندان سبزوار منتقل شد.
چهارشنبه ۲۱ آذر
ــ مهدی بهمن، نویسنده و نگارگر محبوس در زندان اوین، در شعبهی ۵۴ دادگاه انقلاب تهران به ۵ سال و یک ماه حبس محکوم شد.
ــ منوچهر فلاح، فعال مدنی که دوران حبس خود را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبری» در زندان لاکان رشت سپری میکند، به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» در دادگاه رشت محاکمه شد.
ــ هژار سلطانیآذر، ساکن بوکان، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه انقلاب این شهر به ۶ ماه حبس محکوم شد.
ــ بهمن نادری، ساکن کرمانشاه، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه انقلاب این شهر به یک سال حبس تعلیقی و ۱۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.
ــ الهام صالحی، فعال مدنی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رئیسجمهور پیشین» به ۶ ماه حبس و ۲۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. این حکم به مدت پنج سال تعلیقی است.
ــ هاشم خواستار، جواد لعلمحمدی و عباس واحدیان شاهرودی (فعالان سیاسی محبوس در زندان وکیلآباد مشهد) در پی واکنش به تحولات اخیر در کشور سوریه و درگیری مأموران با آنها، به حکم کمیتهی انضباطی زندان از تماس و ملاقات با خانواده محروم شدند.
پنجشنبه ۲۲ آذر
ــ پرستو احمدی، خوانندهی معترض و نوازندگان همراه او، در پی برگزاری کنسرتی نمادین و بدون تماشاگر که به صورت زنده از کانال یوتیوب پخش شد، به دلیل «خوانندگی زن بدون رعایت موازین قانونی و شرعی» با گشایش پروندهی قضایی روبهرو شدند.
ــ بیش از صد تن از وکلای دادگستری استان کرمانشاه با انتشار بیانیهای قانون «عفاف و حجاب» را ابزاری برای تنشآفرینی اجتماعی و مغایر با اصول قانون اساسی و حقوق کیفری کشور اعلام کردند و نسبت به پیامدهای سیاسی و اجتماعی آن هشدار دادند.
ــ دیاکو عزیزی، اهل روستایی از توابع شهرستان اشنویه، که به اتهام «همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام» به ۱۶ ماه حبس محکوم شده است به زندان این شهر منتقل شد.
در هفتهای که گذشت
ــ شماری از زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین ازجمله وریشه مرادی، طاهر نقوی، محمد نوریزاد و بهفر لالهزاری با وجود وضعیت نامساعد جسمی از رسیدگی تخصصی پزشکی در خارج از زندان محروم ماندند. و منوچهر بختیاری (پدر پویا بختیاری) که از زندان چوبیندر قزوین به بیمارستان اعزام شده بود بهرغم مخالفت کمیسیون پزشکی بیمارستان به زندان بازگردانده شد.
منبع: کانون نویسندگان ایران