مدارس در چندین شهر ایران به دلیل آلودگی شدید هوا تعطیل و غیرحضوری اعلام شدند؛ همزمان خبرهایی درباره دلیل و نحوه از سر گرفته شدن مازوتسوزی در سه نیروگاه منتشر شده است.
مقامهای محلی در استانهای مختلف ایران اعلام کردند که مدارس دهها شهر در روز سهشنبه ۲۰ آذر غیرحضوری برگزار میشوند.
در استان خوزستان مدارس ۱۷ شهر تعطیل اعلام شدهاند. در روزهای اخیر کیفیت هوا در برخی شهرهای این استان در «وضعیت قرمز» قرار داشته و روز دوشنبه هم مدارس ۱۹ شهر خوزستان تعطیل بودند.
در استان اصفهان نیز مدارس در ۱۲ شهر برای روزهای سهشنبه و چهارشنبه غیرحضوری اعلام شدهاند.
در استان آذربایجان شرقی هم مدارس تبریز و همچنین مدارس مناطق شهری در چهار شهر دیگر برای روز سهشنبه تعطیل اعلام شدهاند.
در سایر استانها نیز برخی شهرها از جمله قزوین، اراک، ارومیه، آبیک و البرز نیز تمامی مدارس یا برخی مقاطع تعطیل اعلام شدهاند.
بلاتکلیفی در تهران
کیفیت هوا در تهران روز دوشنبه در «وضعیت قرمز» قرار داشت و به نوشته رسانهها، به رغم انتظار کشیدن خانوادهها تا غروب خبری درباره حضوری یا غیرحضوری بودن مدارس در روز بعد اعلام نشد.
سرانچام شامگاه دوشنبه تلویزیون جمهوری اسلامی به نقل از استانداری تهران خبر داد که کارگروه اضطرار آلودگی هوا تشکیل نشد و از این رو، مدارس پایتخت در روز سهشنبه حضوری برگزار میشوند.
در روزهای پیش نیز شماری از شهروندان از دیر اعلام شدن تعطیلی یا عدم تعطیلی مدارس انتقاد کردهاند.
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران شامگاه دوشنبه شاخص آلودگی هوای پایتخت را ۱۵۸ به معنای «وضعیت قرمز و ناسالم برای همه گروههای سنی» اعلام کرد.
استانداری تهران گفته است برای مشخص شدن تعطیلی یا عدم تعطیلی مدارس در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه باید کارگروه اضطرار آلودگی هوا در روز سهشنبه تصمیمگیری کند.
ابهام درباره مازوتسوزی نیروگاهها
تشدید آلودگی هوا در شهرهای مختلف ایران در حالی روی میدهد که موضوع از سرگیری مازوتسوزی در برخی نیروگاهها خبرساز شده است.
ماه گذشته دولت مسعود پزشکیان اعلام کرد که به دستور رئیس جمهور و برای «رعایت سلامت مردم»، مازوتسوزی در سه نیروگاه اراک (شازند)، کرج و اصفهان متوقف میشود.
اما چند روز پیش صدیقه ترابی، از مقامهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران، خبرها درباره از سر گرفته شدن مازوتسوزی در این سه نیروگاه را تایید کرد و گفت این سازمان به دنبال شکایت از «وزارتخانههای متخلف» است.
با این حال به گفته زینب رحیمی، خبرنگار محیط زیست، اقدام دو وزارت نفت و نیرو برای از سرگیری مازوتسوزی با مصوبه شورای عالی امنیت ملی انجام شده است.
در سالهای اخیر دلیل روی آوردن به مازوتسوزی برای تامین سوخت نیروگاهها «کمبود گاز» اعلام میشد اما بر اساس گزارش اخیر مرکز پژوهشهای مجلس، در حال حاضر نه تنها گاز و گازوئیل بلکه خود مازوت نیز با کمبود روبهرو است.